Plinten van MDF online op maat bestellen

Waarom zou je kiezen voor MDF plinten?

MDF plinten zijn dus anders opgebouwd dan bijvoorbeeld plinten van massief hout. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Allereerst trekken plinten van MDF niet krom. Massief hout kan onder wisselende temperaturen en vochtigheidsgraden gaan kromtrekken, omdat MDF niet gemaakt is van massief hout heeft MDF daar geen last van. Daarnaast hebben plinten van MDF een hoge buigsterkte en kunnen ze dus wel tegen een stootje. De MDF plinten die wij leveren zijn gemaakt van vochtwerend MDF, dat wil zeggen dat ze verlijmd zijn met speciale watervaste lijm én onder hogere druk zijn geperst dan standaard MDF. Hierdoor zijn onze plinten ook toe te passen in ruimtes waar regelmatig gedweild wordt. Daarnaast is MDF heel gemakkelijk te bewerken. Het splintert niet en is afgewerkt met een grondlaag, zodat je alleen nog maar een laatste laagje lak in de gewenste kleur hoeft aan te brengen voor een perfect resultaat!

Bekijk ons assortiment aan MDF

Varianten van MDF plinten

MDF plinten worden in verschillende vormen en maten gemaakt; zo is er voor elk interieur wel een passende MDF plint te vinden. Bij OPMAATZAGEN.nl kan je kiezen uit een breed assortiment standaard plinten, kraalplinten en overzetplinten die allemaal op maat gezaagd kunnen worden.

Standaard MDF plint

Een gewone MDF plint is een kleine, gladde MDF plint die aan de bovenkant is afgewerkt met een afgeronde hoek. Hierdoor heeft de plint een strakke, moderne uitstraling. Je kan MDF plinten gemakkelijk online op maat bestellen, je hoeft ze dan alleen nog maar te plaatsen en af te lakken!

MDF kraalplint

Een kraalplint is dé afwerking van vloer en wand in een klassieke of landelijke uitstraling. Deze uitstraling dankt de plint aan de afwerking aan de bovenkant, wat de naam ‘kraal’ heeft. Een kraal-afwerking lijkt op de kwartronding die we kunnen toepassen op de kopse kanten van plaatmateriaal. Een kraalplint van MDF bestel je gemakkelijk op maat, zodat je hem alleen nog maar hoeft af te lakken!

MDF overzetplint

Een overzetplint plaats je, zoals de naam al doet vermoeden, over iets heen. Dit kan een bestaande plint zijn, maar ook bijvoorbeeld kabels van lampen, tv of router. Een overzetplint is dus de ideale keuze als je iets wat er al ligt uit het zicht wil afwerken. Denk bijvoorbeeld aan een bestaande vloer in een huurhuis of in een koophuis. Een compleet nieuwe vloer is een kostbare investering, maar nieuwe overzetplinten geven het geheel alweer een nieuwe uitstraling zonder al teveel kosten. Ook zijn overzetplinten handig als je veel van technologie houdt, maar niet allemaal kabels door het hele huis wil zien. Je kan bijvoorbeeld de internetkabel mooi achter de overzetplint wegwerken.

Wil jij ook gemakkelijk nieuwe plinten voor in huis? Bestel dan snel jouw plinten op maat! Kijk in onze webshop voor het assortiment en de mogelijkheden. Als wij jouw bestelling hebben ontvangen gaan we direct voor je aan de slag. Voor je het weet worden jouw plinten op maat bij jou thuisbezorgd!

Bekijk ons assortiment