Platen online kopen doe je bij OPMAATZAGEN.nl!

Plaatmateriaal wordt standaard verkocht in grote platen. Dat is ideaal als je er nog (meerdere) vormen uit wilt kunnen zagen, maar om het te kunnen vervoeren is het natuurlijk verre van handig. Plaatmateriaal op maat laten zagen scheelt al een hoop ruimte, maar het is nog veel gemakkelijker om het dan ook gewoon te laten bezorgen! Bij OPMAATZAGEN.nl zagen we een breed assortiment van hout en plaatmateriaal op maat en kan je het thuis laten bezorgen. We vertellen je er graag meer over!

Wil je direct plaatmateriaal bestellen? Bekijk ons assortiment en start met bestellen!

De soorten plaatmateriaal in ons assortiment

Binnen ons assortiment bieden we verschillende soorten plaatmateriaal aan. Zo is er voor elke klus wel een passend materiaal. Je vindt bij ons verschillende vezelplaten zoals MDF, Spaanplaat, Meubelpaneel, OSB, Hardboard en Zachtboard. Ook platen die gemaakt zijn van massief hout zoals Multiplex, Betonplex, Underlayment en Timmerpanelen vind je bij ons terug in het assortiment. Naast houten plaatmateriaal verkopen we ook Kunststof en HPL platen. Al het plaatmateriaal zagen wij uiteraard tot op de millimeter nauwkeurig op maat.

Bekijk ons assortiment!

MDF

MDF is een van de populairste plaatmaterialen. Een belangrijke reden daarvoor is de veelzijdigheid van het materiaal. Doordat het is gemaakt van houtvezels die verlijmd zijn en daarna zijn geperst tot een plaat, is het gemakkelijk te bewerken en heeft het een hoge buigsterkte. MDF wordt in veel verschillende varianten gemaakt, voor elke toepassing is er wel een geschikte variant van MDF! Zo is er een vochtwerende variant, een variant voor buitentoepassingen en varianten met een grondlaag of een lakdragende folie. Verder zijn er brandvertragende, formaldehyde-vrije en gekleurde varianten.

Spaanplaat

Spaanplaat wordt vooral gebruikt bij het maken van meubels, vele grote woonwinkels verkopen meubels van spaanplaat. Toch is het vaak niet zichtbaar bij afgewerkte meubels; dit komt doordat er vaak een mooie toplaag wordt aangebracht om het geheel af te werken. Deze toplaag kan gemaakt worden van kunststof en is dan beschikbaar in verschillende kleuren en patronen. Ook wordt er gebruik gemaakt van houtfineer. Er wordt dan een dunne laag massief hout aangebracht op de spaanplaat, waardoor het materiaal een natuurlijke uitstraling krijgt.

Meubel- en Timmerpanelen

Meubelpanelen worden vaak gemaakt van spaanplaat en vervolgens afgewerkt met een toplaag en randafwerkingen aan de lange zijden. Hierdoor hoef je zelf een stuk minder kanten af te werken en kan je voor sommige toepassingen het materiaal direct gebruiken! Timmerpanelen worden gemaakt van massief hout wat kruislings tegen elkaar wordt verlijmd. Hierdoor heeft het een klassieke uitstraling. Het moet nog wel voorbehandeld worden om kromtrekken tegen te gaan.

Multiplex

Multiplex wordt gemaakt van meerdere dunne lagen houtfineer die kruislings van elkaar worden verlijmd. Hierdoor is het een sterk plaatmateriaal wat amper werkt en toch een natuurlijke uitstraling heeft. Bij de kopse kanten kun je zien dat het materiaal uit meerdere lagen bestaat en dat geeft een fraaie uitstraling. Multiplex wordt gemaakt van verschillende houtsoorten, ieder met specifieke eigenschappen. Zo bieden wij onder andere multiplex van berkenhout, hardhout en populierenhout aan.

Betonplex

Betonplex wordt gemaakt van een basis van multiplex. Vervolgens wordt er aan de boven- en onderkant een kunststof toplaag aangebracht van fenolhars. Deze laag is erg sterk en bovendien ook kras- en stootvast. Hierdoor is betonplex een ijzersterk plaatmateriaal wat, als de kopse kanten goed behandeld worden, ook goed tegen vocht kan.

Board

Board is een verzamelnaam voor hardboard, laakboard en zachtboard. Deze platen worden geperst zonder gebruik te maken van lijm en hebben daardoor bijzondere eigenschappen. Beide materialen zijn erg licht en kunnen niet goed tegen vocht. Hardboard is erg dun en heeft één vlakke kant en één kant met een wafelige structuur. Zachtboard is wat dikker en zachter en heeft isolerende kwaliteiten.

OSB

OSB wordt gemaakt van houtsnippers en dat is direct te zien. Over de gehele plaat zie je grove stukken hout die tegen elkaar zijn geperst. OSB is een erg sterk plaatmateriaal wat veel in de bouw wordt gebruikt, maar tegenwoordig zie je het ook steeds vaker bij meubels in een industriële stijl.

Underlayment

Underlayment wordt op dezelfde manier gemaakt als multiplex maar heeft vaak een veel grover uiterlijk. Het is daarom ook een plaatmateriaal wat vooral veel in de bouw wordt gebruikt. Sommige varianten van underlayment (zoals ons Underlayment Fins Vuren) hebben wel een goede zichtkwaliteit en kunnen daardoor uitstekend worden gebruikt voor zichtwerk.

Kunststof plaatmateriaal en HPL

Kunststof plaatmateriaal en HPL zijn vaak erg hard. HPL platen worden gemaakt van houtvezels, maar worden afgewerkt met een stevige toplaag van kunststof. Ze kunnen daardoor de meest heftige weersomstandigheden aan en zijn dus een van de meest geschikte materialen voor gevelafwerkingen en boeidelen.

Plaatmateriaal online op maat bestellen

Al het plaatmateriaal wat wij aanbieden kun je op maat bij ons bestellen. Via onze handige tool voer je eenvoudig de gewenste afmetingen in en kun je zelfs het plaatmateriaal in verschillende vormen of met verschillende afwerkingen bestellen. Zo kun je bijvoorbeeld vierkant, rechthoekig en rond plaatmateriaal bestellen en afwerken met onder andere een verstekrand, afgeronde of afgeschuinde hoek, een holprofiel en een kwartrond afwerking.

Heb je de juiste keuze kunnen maken? Dan gaan we direct voor je aan de slag! We zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat en bezorgen het bij je thuis. Je kunt jouw bestelling natuurlijk ook ophalen bij onze zagerij in Veenendaal. 

Bestel nu jouw plaatmateriaal bij OPMAATZAGEN.nl en start je nieuwe klus!

Bekijk ons assortiment