NIEUW: Spaanplaat Gemelamineerd, voor elke stijl!

Met ons nieuwe Spaanplaat Gemelamineerd kun je projecten maken met iedere gewenste afwerking. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben alle basisinformatie voor je verzameld zodat jij precies weet waar je op moet letten bij het uitzoeken van deze platen!

Decoratief plaatmateriaal, voor de mooiste meubels

Klussen met hout- en plaatmateriaal is natuurlijk heel erg leuk, daar hoeven we jullie niet van te overtuigen. Maar ook bij klussen zijn er een aantal dingen die minder leuk zijn. Het op maat zagen van alle onderdelen kan je bijvoorbeeld al een tijdje aan ons toevertrouwen. Tegenwoordig kun je dat ook doen voor het afwerken van het materiaal! Met de introductie van decoratief plaatmateriaal kun je kiezen uit een breed assortiment aan afgewerkte platen.

Bekijk al ons decoratief plaatmateriaal!

Wat is Spaanplaat Gemelamineerd precies?

Gemelamineerd Spaanplaat wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt met spaanplaat als basisdrager. Spaanplaat wordt veel gebruikt wordt voor meubels, omdat het gemakkelijk te bewerken is.

Wist jij dat spaanplaat eigenlijk een duurzame manier van produceren is? De verlijmde houtspaanders waar spaanplaat uit bestaat wordt namelijk van restmateriaal gemaakt. De toplaag zorgt voor de finishing touch. Bij het spaanplaat waar we het hier over hebben wordt er vervolgens een melamine toplaag op aangebracht. Deze toplaag is beschikbaar in verschillende stijlen en kleuren.

De kleurcodes

De toplagen van decoratief plaatmateriaal worden, naast de naam, ook aangegeven met kleurcodes. De benamingen zijn namelijk niet altijd duidelijk genoeg om goed onderscheid te maken. Dat gaat ook niet als er vijftig tinten grijs zijn! De codes geven aan welke stijl, kleur en afwerking het materiaal heeft. Spaanplaat IJswit Gemelamineerd  heeft bijvoorbeeld de code U 11027 VV en Spaanplaat Lancelot Eik Licht Gemelamineerd heeft bijvoorbeeld de code R 20027 RU.

Dit is hoe de kleurcode is opgebouwd:

  • De eerste letter van de code geeft de stijl aan. De ‘U’ betekent bijvoorbeeld dat het gaat om een egaal gekleurde plaat en de ‘R’ dat het gaat om een plaat met een structuur.
  • De cijfers geven de kleur en tint aan
  • De laatste twee letters geven de afwerking aan. ‘VV’ staat bijvoorbeeld voor ‘Top Velvet’ en ‘RU’ voor ‘Rustic Wood’.

Als je met een kast of iets dergelijks bezig bent zijn deze codes wat minder interessant, maar mocht je een volledig interieur aan het maken zijn kun je met deze codes alle kleuren en structuren op elkaar afstemmen.

Varianten van Spaanplaat Gemelamineerd

De decoren zijn in vele varianten beschikbaar. Ga dus voor een houtsoort waarvan de kleur je het meeste aanspreekt. Past een egale kleur bij jou? Dan kan je uiteraard voor die optie kiezen. Ben jij meer een type dat gaat voor een warme tint, geen probleem.

De kleuren worden afgewerkt op verschillende manieren. Er zijn bijvoorbeeld decoren met een glanzende, matte of stroeve afwerking. Het aanbod aan decoren breiden we constant uit, dus hou ons assortiment decoratief plaatmateriaal in de gaten!

Bekijk ons assortiment aan decoratief plaatmateriaal!

Bestel Spaanplaat Gemelamineerd op maat!

Wil jij ook klussen zonder te hoeven zagen en schilderen? Bestel dan jouw gemelamineerd spaanplaat op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat, zelfs in verschillende vormen.

Wil je een tafelblad maken? Bestel dan bijvoorbeeld een op maat gezaagde rechthoek of cirkel! Als bij jouw project de kopse kanten van het gemelamineerd spaanplaat in het zicht blijven kun je zelfs als randafwerking er ABS band op laten brengen. Deze ABS band heeft hetzelfde uiterlijk als de toplagen, dus daarmee werk je het materiaal helemaal af! Ook zo’n zin om aan de slag te gaan? Bestel dan jouw gemelamineerd spaanplaat op maat bij OPMAATZAGEN.nl!

Bestel gemelamineerd spaanplaat op maat!