NIEUW: MDF Tricoya, vocht is een lachertje!

MDF Tricoya is een nieuwe plaat in ons assortiment. Tricoya is een variant van MDF die uitermate goed tegen vocht kan. Meer weten? Lees het hier!

MDF Tricoya

Tricoya is de krachtpatser onder de MDF platen. Doordat het geperst is met een hogere persdruk en gemaakt is van geacetyleerde houtvezels kan het enorm goed tegen vocht, beter zelfs dan MDF Exterieur! Door dit productieproces is het zelfs duurzamer dan teakhout, een houtsoort wat bekend staat om zijn goed vochtwerende eigenschappen. Tricoya is dan ook uitermate geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes en buitenshuis. Je kunt er dus bijvoorbeeld de mooiste en duurzaamste tuinmeubelen en keukens mee maken!

Bekijk hier alle MDF

Extreem duurzaam MDF voor binnen- en buitenshuis

Tricoya is een extreem duurzaam plaatmateriaal wat geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het is gemakkelijk te bewerken en gaat jarenlang mee. Als je het materiaal goed behandelt gaat het zelfs decennia lang mee! Voorbeelden van timmerwerk waarbij je MDF Tricoya gebruikt, zijn: boeidelen, deurpanelen, onderdelen van tuinmeubelen, badkamers of bootinterieuren. Dit plaatmateriaal kan zelfs onder de grond worden toegepast.

Het behandelen van MDF Tricoya is minder belangrijk dan bij andere MDF platen. De vochtwerende kwaliteiten zijn namelijk zo goed dat het materiaal het in principe niet nodig heeft. Dit is het grote verschil met MDF Exterieur, wat voor buitentoepassingen nog wél behandeld moet worden en niet onder de grond kan worden toegepast. Het behandelen is wel te adviseren omdat je het dan mooi kan afwerken en het de levensduur van het materiaal verlengt. Met een goede behandeling kan het zelfs decennia lang meegaan in buitentoepassingen. Dit doe je door het materiaal eerst te gronden en vervolgens af te lakken met een lak die geschikt is voor toepassingen buitenshuis. De kopse kanten kunnen het beste behandeld worden met randsealer voordat je ze gaat gronden.

Tricoya op maat bestellen

Voordat je met Tricoya gaat klussen moet je het op maat zagen. Bij OPMAATZAGEN.nl kun je dit tot op de millimeter nauwkeurig door ons laten doen. Wij zagen ons plaatmateriaal in verschillende vormen en kunnen ook diverse randafwerkingen aanbrengen op het materiaal. Zo hoef jij thuis niet meer meet de zaag aan de slag en heb je achteraf ook geen stapel resthout meer. Handig toch? Bestel nu jouw Tricoya op maat bij OPMAATZAGEN.nl en krijg het materiaal vanaf 3 werkdagen bij jou thuisbezorgd!

Bestel hier Tricoya op maat!