Een online houthandel én een online zagerij!

Als klusser is het altijd zoeken waar je jouw materiaal koopt. Bij de bouwmarkt kan je gemakkelijk hele platen, balken en latten kopen, maar vaak is het aanbod beperkt. Ook het vervoer van het materiaal kan voor problemen zorgen. Grote materialen passen niet in een gemiddelde personenauto en de kans dat het materiaal beschadigt bestaat ook nog.

Wat is een online houthandel?

Door de groeiende populariteit van internetwinkels is de online houthandel ontstaan. Een online houthandel verkoopt hout en plaatmateriaal online via een webshop.

Voor de klant brengt een online houthandel veel voordelen. Het aanbod plaatmateriaal is vaak groter dan bij een bouwmarkt omdat er geen showroom nodig is waar al het materiaal wordt uitgestald, om die reden is het vaak ook beter geprijsd.

Daarnaast is het ook een groot voordeel dat (veel) online houthandels ook bezorging aan huis aanbieden, waardoor je zelf niet een grote auto of aanhangwagen hoeft te regelen.

Het hout en het plaatmateriaal wat je koopt ga je als klusser zelf nog verder behandelen. Voor veel projecten zal het op maat moeten worden gezaagd en nog verder moeten worden afgewerkt. Je kan dit zelf doen, maar daar gaat aardig wat tijd in zitten. Als je zelf nog geen ervaren klusser bent kan ook de kwaliteit van het zaagwerk een stuk lager zijn, wat de kwaliteit van het eindproduct ook beïnvloedt.

Een optie is om het hout en plaatmateriaal op maat te laten zagen bij een zagerij. Een online zagerij biedt naast het online bestellen van hout en plaatmateriaal ook zaagwerk op maat aan en werkt vaak veel preciezer dan de gemiddelde klusser. Door gebruik te maken van computergestuurde zaagmachines kan er heel precies gewerkt worden en zijn er vormen en afwerking die gemaakt kunnen worden, waar een gemiddelde klusser de vaardigheden en de apparatuur niet voor heeft.

Wat is een online zagerij?

Een online zagerij is een internetwinkel die verschillende soorten hout en plaatmateriaal aanbiedt die ze op maat kunnen zagen.

Een online zagerij brengt het gehele proces van hout en plaatmateriaal (online) bestellen, op maat zagen en bezorgen onder één online dak. De online zagerij koopt zelf de materialen in en zaagt de onderdelen die klanten bestellen op maat. Door de geavanceerde apparatuur in de zagerij is dit zaagwerk preciezer dan wat de gemiddelde klusser thuis kan doen en zelfs ook preciezer dan de grote bouwmarkten. Naast de standaard vierkanten en rechthoeken kunnen zagerijen ook vaak in meer vormen zagen dan de zaagservice van een bouwmarkt en een gemiddelde klusser. Zo kunnen geavanceerde online zagerijen ook in cirkels, parallellogrammen en trapeziums zagen.

Naast verschillende vormen kunnen de kopse kanten ook op verschillende manieren worden afgewerkt. Zo kan er in verstek gezaagd worden, hoeken worden afgerond of afgeschuind en ook hoeken met een holprofiel of een kwartrond afwerking kunnen worden gemaakt. Dit zijn afwerkingen die je zelf thuis niet altijd zo netjes kan maken als een zagerij dat kan.

Als je het materiaal helemaal op wens hebt laten zagen kan je het ook met een bezorgservice thuis laten komen. Dit is vaak goedkoper dan de bezorging van hele platen, balken of latten omdat ze simpelweg minder ruimte innemen. Zo krijg je dus het hout en plaatmateriaal volledig op maat gezaagd en afgewerkt thuis bezorgd, zodat jij direct verder kan met het behandelen van jouw materiaal en het in elkaar zetten van jouw klus!

Bestellen bij dé online houthandel en zagerij

Naast de vele voordelen van een online houthandel geloven wij in de meerwaarde van een online zagerij. Daarom hebben wij onze eigen online zagerij opgericht! Bij OPMAATZAGEN.nl hebben we een altijd groeiend aanbod hout en plaatmateriaal die we tot op de millimeter nauwkeurig op maat zagen. Daarnaast kunnen we het plaatmateriaal in verschillende vormen en met verschillende afwerking zagen. Ook bieden we maatwerk meubels aan van verschillende soorten plaatmateriaal. Deze kan je kiezen uit onze collectie of zelf ontwerpen en door ons op maat laten zagen.

Overtuigd? Neem dan eens een kijkje in onze webshop! Wil je meer weten over onze producten en diensten? Volg ons dan op onze sociale mediakanalen.

Neem een kijkje in onze webshop

Bekijk ons op social media