Multiplex Populier Gegrond Duraprime

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Populier Gegrond Duraprime

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Speciaal voor gebruik buitenshuis en in vochtige ruimtes
  • Sterk en licht plaatmateriaal
  • Tweelaags afgewerkt met een basisprimer
  • Buigt niet door onder zware belasting
  • Duurzaamheid van minimaal 15 jaar door speciale innovatie behandeling
  • Dient goed afgewerkt te worden voor langdurig gebruik
  • Populier is een zachtere multiplex houtsoort, gevoelig voor stoten

Beschrijving

Multiplex platen zijn erg populair en breed in te zetten voor talloze projecten. Multiplex Populier Gegrond Duraprime ondergaat een innovatieve behandeling die het paneel uitzonderlijk duurzaam maakt, zelfs na schuren of machinale bewerking. Daarom is deze populieren multiplex plaat ook geschikt voor buitentoepassingen. Deze variant is al alvast voorzien van een grondlaag, waardoor je direct kan beginnen met schilderen.

Om het materiaal toe te passen in vochtige ruimtes en buitenshuis is het wel belangrijk om het goed te behandelen. Mits je het goed afwerkt gaat deze plaat 15 jaar mee.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)450
UitstralingOnafgewerkt
MerkDurapaint®
ZichtkwaliteitBB/BB
Dikte10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Populier Gegrond Duraply
NerfNee
Toepassing (klimaat)Buiten, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagPopulier
KernMultiplex / triplex
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurWit
GegrondJa
Keurmerk70% PEFC
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagGrondlaag / Lakdraagfolie
Toplaag2 zijdes

Multiplex Populier Gegrond Duraprime platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd Multiplex Populier Gegrond Duraprime gemakkelijk online. Multiplex kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex Populier Gegrond Duraprime: wat is dat?

Multiplex bestaat uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat erg sterk wordt en nauwelijks werkt. Dit zijn dan ook direct de voordelen van multiplex in vergelijking met massief hout, en daarom wordt het vaak in constructies gebruikt. Door de lagen zijn de kopse kanten van multiplex fraai om te zien en worden deze vaak in het zicht gehouden. Multiplex wordt gemaakt van massief hout, het heeft daarom eigenschappen die massief hout ook kan hebben. Lange platen kunnen daarom een lichte kromming hebben en er kunnen kleurverschillen zijn tussen losse platen.

Populier

Populierenhout is een veelgebruikte houtsoort die bekend staat om zijn lichtheid, zachte structuur en gemakkelijke bewerkbaarheid. Populierenhout heeft zowel technisch als visueel specifieke kenmerken.

Technische opbouw: Populierenhout behoort tot de categorie hardhout, hoewel het relatief zacht is in vergelijking met andere hardhoutsoorten. Het hout heeft een gemiddelde tot lage dichtheid, wat betekent dat het licht van gewicht is. Dit maakt het gemakkelijk te hanteren en te bewerken met zowel handgereedschap als machinale bewerkingen.

Het hout heeft een fijne nerf en een gelijkmatige textuur. De vezels van populierenhout zijn recht en gelijkmatig verdeeld. Het heeft een relatief laag gehalte aan natuurlijke oliën en harsen, waardoor het gemakkelijk te lijmen, spijkeren en schroeven is. Het laat zich ook goed afwerken met beits, verf en vernis.

Het is belangrijk op te merken dat populierenhout van nature niet erg duurzaam is en vatbaar kan zijn voor schimmel- en insectenaantasting. Om de duurzaamheid te verbeteren, kan het hout worden behandeld met geschikte houtbeschermingsmiddelen.

Gegronde toplaag

Multiplex Populier Gegrond Duraprime, de naam zegt het al, is afgewerkt met een primer laag. Plaatmateriaal met een gegronde toplaag biedt directe tijdsbesparing en een verbeterde afwerking, doordat het materiaal al voorbehandeld is. Bovendien is het kostenbesparend. Het is een praktische en efficiënte keuze wanneer jij jouw project snel wilt afronden. Houd er wel rekening mee dat de randen niet afgewerkt zijn en dat de grondlaag nog wel geschuurd moet worden.

Plaatmateriaal met een primer laag kan je in principe direct aflakken. Het is geschikt voor alle verfsoorten: acryl (watergedragen) en alkyd (terpentine gedragen). Wil je langer van je schilderwerk kunnen genieten of wordt de oppervlakte intensief gebruikt? Breng dan eerst nog een primer laag aan, voordat je de uiteindelijke laklaag gaat aanbrengen.

Zichtkwaliteit BB/BB

De kwaliteit van de toplagen van multiplex wordt aangeduid met lettercombinaties en verwijst naar de visuele beoordeling van multiplex hout. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde) en een voor de achterzijde (onderzijde). Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten.

Dit plaatmateriaal heeft de zichtzijde BB/BB. Dit betekent dat beide toplagen dezelfde zichtzijde hebben. Een multiplex plaat met de zichtkwaliteit BB/BB heeft over het algemeen een betere visuele kwaliteit dan platen met lagere classificaties. Het hout heeft meestal een glad en gelijkmatig oppervlak met minimale onvolkomenheden. Kleurvariaties, knoesten, reparaties en andere onregelmatigheden zijn zeldzaam en worden tot een minimum beperkt.

Vanwege de hoge visuele kwaliteit wordt multiplex met de zichtkwaliteit BB/BB vaak gebruikt in toepassingen waar esthetiek een belangrijke rol speelt. Het wordt gebruikt voor meubels, kasten, interieurafwerking, decoratieve projecten en andere toepassingen waarbij het houtoppervlak zichtbaar is.

Het is belangrijk om op te merken dat de zichtkwaliteit kan variëren, afhankelijk van de lokale normen en specificaties. Het is raadzaam om bij het kopen van multiplex de specifieke classificaties en normen van de fabrikant of leverancier te raadplegen om ervoor te zorgen dat het hout voldoet aan de vereisten voor de beoogde toepassing.

Over het algemeen biedt multiplex met de zichtkwaliteit BB/BB een hoogwaardig en esthetisch aantrekkelijk oppervlak voor zichtbare toepassingen. Het combineert goede visuele kwaliteit met de inherente sterkte en duurzaamheid van multiplex hout.

Duraply

De plaat is speciaal ontwikkeld en beschermd op behoud van de kwaliteit van de zowel het hout als de verlijming over lange termijn. Door een innovatieve behandeling die het paneel uitzonderlijk duurzaam maakt, zelfs na schuren of machinale bewerking. Dit paneel kan tegen vocht en kan 15 jaar meegaan als het goed wordt afgewerkt. 

Beschikbare diktes van Multiplex Populier Gegrond Duraprime

Multiplex Populier Gegrond Duraprime kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm, 12 mm, 15 mm en 18 mm.

Bewerken van Multiplex Populier Gegrond Duraprime

Multiplex Populier Gegrond Duraprime is een relatief zachte plaatmateriaal soort binnen de multiplex familie. Het is makkelijk te bewerken met zowel handgereedschap als machinaal. Zorg dat je over scherp gereedschap beschikt voor minimale splintervorming. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Voorboren is aan te raden, maar niet noodzakelijk.

Vanwege de lichte kleur en neutrale uitstraling van populierenhout wordt het vaak gebruikt voor schilderwerk en fineerwerk, waarbij het de verf- of fineerafwerking goed accepteert. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Op deze manier accentueer je de natuurlijke schoonheid van het hout. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen. 

Ga je Multiplex Populier Gegrond Duraprime inzetten? Dan is het belangrijk de randen te dichten met een randsealer. Om buiten lang van het project te kunnen genieten, heeft dit plaatmateriaal nog wel bescherming nodig tegen vochtige weersomstandigheden.

Specifieke toepassingen van Multiplex Populier Gegrond Duraprime

Vanwege de opbouw is populierenhout geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals meubels, interieurafwerking, kasten, fineerwerk en houten speelgoed. Het is een kosteneffectieve keuze voor projecten waarbij lichtheid en eenvoudige bewerkbaarheid belangrijk zijn, en waar een lichte, neutrale uitstraling gewenst is. Multiplex Populier Gegrond Duraprime is speciaal verlijmd en bewerkt waardoor het breed inzetbaar is zowel binnen- als buitenshuis. Het is zeer geschikt voor projecten als meubilaur, maar denk ook aan dakkapellen, gevelbekleding, tafelbladen, buitenmeubilair en werkbladen. 

Verwerkingsvoorschriften

Multiplex Populier Gegrond Duraprime is bij uitstek geschikt voor toepassingen buitenshuis, en zelfs onder de grond! Deze laatste vraagt echter wel extra afwerkingsaandacht.

Alternatieven voor Multiplex Populier Gegrond Duraprime

Is Multiplex Populier Gegrond Duraprime toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een multiplex variant die gemakkelijk te behandelen is met een lak of verf en geschikt is voor buiten? Ga dan voor multiplex okoumé watervast gegrond. Of bekijk hieronder onze andere multiplex platen:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

46,64

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

121,71

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

36,34

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

113,99

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

118,78

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

118,65

p/m2