MDF Watervast op maat online bestellen

MDF watervast is een speciale uitvoering van standaard MDF. Deze specifieke uitvoering wordt ook wel vochtbestendig MDF genoemd en dit zegt natuurlijk alles over de extra kwaliteit van deze vorm van het plaatmateriaal. Standaard MDF is niet geschikt voor gebruik buiten of in vochtige ruimten binnenshuis. MDF watervast kan wel worden gebruikt voor dergelijke toepassingen. Zo kun je het zorgeloos gebruiken in de badkamer, bijvoorbeeld, wat met standaard MDF niet aan te raden is. Wil jij MDF watervast kopen? Dan kun je uitstekend terecht in het ruime assortiment vezelplaten van OPMAATZAGEN.nl.

MDF watervast wordt gemaakt met speciale lijmsoorten

Standaard is MDF natuurlijk niet vochtbestendig. Bij het maken van MDF watervast worden er tijdens het productieproces veranderingen aangebracht, waardoor de MDF platen beter bestand worden gemaakt tegen vocht. Zo wordt er bij de productie van MDF watervast gebruik gemaakt van lijmsoorten die vochtbestendig zijn. Door deze toevoeging neemt de stevigheid van de plaat veel minder af wanneer deze wordt blootgesteld aan vocht. Daarnaast wordt de zwelling ook sterk beperkt, wat bij regulier MDF niet het geval is. Hierdoor is het mogelijk om MDF watervast zorgeloos te gebruiken voor toepassingen in vochtige ruimten.

Waarvoor wordt MDF watervast gebruikt?

MDF watervast, ofwel vochtbestendig MDF of MDF exterieur, kan worden gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Zo worden deze platen vaak gebruikt voor architraven, plinten en vensterbanken. Ook in de keuken en in badkamers worden de MDF watervast platen vaak gebruikt. Door de goede stevigheid van MDF watervast en de uitstekende eigenschappen worden de platen ook gebruikt voor meubels voor buiten.

MDF watervast voor toepassing binnenshuis en buitenshuis

MDF watervast wordt zowel binnenshuis als buitenshuis toegepast. Regulier MDF is niet goed te gebruiken in vochtige ruimtes, terwijl vochtbestendig MDF dit natuurlijk wel is. MDF watervast is een juiste keuze voor bijvoorbeeld het maken van meubels voor in de badkamer of keuken. Buiten wordt het gebruikt voor onder andere gevelbekledingen, meubels en andere niet dragende constructies.

MDF Exterieur is bestand tegen alle bestaande weersinvloeden

Het Nederlandse weer heeft een zeer negatieve invloed op regulier MDF, maar dat betekent zeker niet dat er geen MDF beschikbaar is om buiten te gebruiken. MDF Exterieur is zo ontwikkeld dat het plaatmateriaal bestand is tegen alle bestaande weersinvloeden in ons land. Deze vorm van MDF watervast wordt onder meer gebruikt in kozijnconstructies, geveltimmerwerk, speeltoestellen en in gevelbekleding. Deze variant wordt ook gebruikt voor toepassing in zwembaden, waar de luchtvochtigheid ook standaard erg hoog is.

Diverse dikten van MDF watervast

MDF watervast kun je bij OPMAATZAGEN.nl bestellen in diverse dikten, waardoor je de dikte goed kunt afstemmen op jouw specifieke project. Zo zijn er MDF watervast platen met een dikte van 6 millimeter, maar er zijn bijvoorbeeld ook platen die 3 centimeter dik zijn. Hiertussen zitten nog tal van dikten, waardoor er altijd MDF watervast platen beschikbaar zijn in de dikte die jij nodig hebt. Binnen ons online assortiment kun je MDF watervast platen vinden van de meest uiteenlopende dikten. Over de verdere maten hoef jij je geen zorgen te maken. Kom je bij ons MDF watervast kopen? Dan zagen wij alles op maat voor je.

Niet alleen voor MDF watervast

Je kunt bij ons MDF watervast bestellen, maar wij bieden natuurlijk ook nog tal van andere soorten MDF binnen ons online assortiment. Zo kun je bij OPMAATZAGEN.nl ook MDF lakdraag, MDF blank en MDF zwart kopen. Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor MDF Gegrond, voor MDF exterieur en MDF Ecologique. Wij bieden dan ook veel verschillende varianten aan binnen ons online aanbod. Uiteraard zijn er van iedere MDF variant weer meerdere diktes beschikbaar, zodat je jouw bestelling echt optimaal aan kunt passen op het project waar je het voor nodig hebt. Wil je wel MDF kopen, maar weet je niet precies welke variant MDF voor jouw project het meest geschikt is? Dan kun je natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij informeren je graag en kunnen je goed adviseren bij het maken van een keuze uit ons assortiment MDF.

Bekijk alle MDF

MDF watervast bestellen bij OPMAATZAGEN.nl

Je kunt kwalitatief hoogwaardig MDF watervast bestellen vanuit ons online assortiment. Wij staan niet alleen garant voor de kwaliteit, maar ook voor de optimale duurzaamheid. Je kunt de MDF watervast kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Uiteraard zorgen wij voor de nodige aanvullende services. Zo kunnen wij al het MDF watervast voor je op maat zagen, zodat jij dit niet meer hoeft te doen. Ook kunnen wij jouw bestelling met MDF watervast platen bezorgen op de gewenste locatie. Wil je MDF watervast kopen, maar wil je hiervoor eerst advies of meer informatie van ons ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bestel jouw MDF Watervast op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Dit kunnen wij doen in verschillende vormen en we kunnen zelfs de randen voor je afwerken. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel jouw MDF watervast op maat!