MDF in verschillende diktes online bestellen

Plaatmateriaal is in verschillende maten beschikbaar. Ook de dikte van het plaatmateriaal kan variëren. Afhankelijk van het soort plaatmateriaal zijn er veel of weinig verschillende diktes beschikbaar. Zo zijn vezelplaten vaak in meer diktes beschikbaar dan platen die bijvoorbeeld worden opgebouwd uit meerdere fineerlagen. MDF is als vezelplaat een plaatmateriaal wat in veel diktes beschikbaar is. De populairste diktes van MDF zijn 18 mm en 12 mm. Deze diktes zijn populair doordat ze veel gebruikt worden in de meubelbouw, waar MDF vaak in wordt toegepast. Het aanbod aan diktes verschilt wel per variant MDF. We zetten daarom de varianten even op een rijtje:

MDF in dikte naar keuze met holle plank

Wil jij een dikkere plank van MDF? Dat kan ook! Met een holle plank kan je zelf de dikte bepalen van jouw plank. Een holle plank wordt gemaakt door drie planken van MDF in verstek te zagen om ze daarna aan elkaar te lijmen. Hierdoor ontstaat er een plank met een open ruimte in het midden en een open achterkant. Om de plank te ondersteunen worden er in het midden plankjes geplaatst van Blank MDF.

Een holle plank heeft een aantal voordelen tegenover een massieve plank. Allereerst kan een holle plank in een grotere dikte worden gemaakt dan een massieve plank. Ideaal voor het bouwen van vakkenkasten en andere meubels. Daarnaast heeft een holle plank van MDF met een toplaag, zoals MDF Lakdraag en MDF Gegrond, ook die toplaag aan de voorkant, doordat de voorkant is gemaakt uit een losse MDF plank. Hierdoor heeft een holle plank dus een meer afgewerkt uiterlijk. Ook wordt er bij het maken van een holle plank duurzamer omgegaan met het plaatmateriaal. Voor veel toepassingen, ook constructief, is een plank dikker dan 5,0 cm meer dan sterk genoeg voor dragende constructies. Bij het maken van meubels is dat zelfs overdadig sterk. Door gebruik te maken van een holle plank bespaar je materiaal wat weer voor andere onderdelen gebruikt kan worden terwijl je project er constructief niet onder lijdt.

MDF in verschillende diktes bestellen

Wil jij MDF online bestellen in jouw dikte naar keus? Dat kan! Bij OPMAATZAGEN.nl hebben we een breed aanbod MDF wat in verschillende diktes verkrijgbaar is. Als je een keuze hebt kunnen maken kan je jouw MDF in onze zagerij op maat laten zagen. We kunnen dat naast vormen als rechthoeken en vierkanten ook in driehoeken en zelfs cirkels doen. Nadat we het materiaal op maat hebben gezaagd kunnen we ook nog allerlei vormen aanbrengen. We kunnen de kopse kanten bijvoorbeeld in verstek zagen, afronden en afschuinen. Al het zaagwerk doen wij natuurlijk tot op de millimeter nauwkeurig.

Kijk snel in onze webshop voor ons aanbod!

Bestel MDF op maat! Bekijk ons volledig assortiment