MDF HPL 0032 Bianco Kos

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF HPL 0032 Bianco Kos

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Oppervlakkige krasjes kunnen hersteld worden
  • Fingerprint-proof
  • Uiterst mat
  • Voelt zacht aan
  • Antibacterieel
  • Neemt de temperatuur van de omgeving over
  • Alleen voor gebruik binnenshuis
  • Wordt standaard zonder afgewerkte randen geleverd

Beschrijving

Fenix® NTM MDF HPL 0032 Bianco Kos plaatmateriaal op maat bestellen kan gemakkelijk bij OPMAATZAGEN.nl. Het materiaal is afgewerkt met een meerlaagse coating die een nanotechniek bevat. Hierdoor heeft de Fenix® NTM toplaag thermo healing eigenschappen. Daardoor kunnen oppervlakkige krasjes eenvoudig door wrijvingswarmte weggewerkt kunnen worden. Daarnaast is het materiaal uiterst mat, door de lage lichtreflectie. Ook is Fenix® NTM antibacterieel, fingerprint-proof en neemt het de temperatuur van de omgeving over. Hierdoor voelt het materiaal erg zacht aan en is het erg populair voor tafelbladen, aanrechtbladen of bureaubladen.

Lees meer

Alle antwoorden op een rij

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)700
UitstralingMat
MerkFenix® NTM
Dikte18.9 mm
Type MDF HPL
VariantMDF HPL 0032 Bianco Kos
NerfNee
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikDecoratief
KleurWit
Kleurcode~ RAL 9016
GegrondNee
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagHPL
Toplaag2 zijdes

MDF HPL 0032 Bianco Kos platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF HPL 0032 Bianco Kos gemakkelijk online. MDF met een HPL-toplaag kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel binnen enkele werkdagen bij je thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en maak snel en gemakkelijk jouw project af. 

MDF HPL 0032 Bianco Kos: wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbaar veel projecten gebruikt kan worden. Een MDF-plaat is opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat. Hierdoor is het een stabiele plaat, die niet snel kromtrekt, en uitermate geschikt als drager voor HPL of andere soorten toplagen. 

MDF HPL 0032 Bianco Kos, plaatmateriaal met een HPL-toplaag

HPL staat voor High Pressure Laminate. Het wordt gemaakt door verschillende papierlagen samen te persen met een thermohardende kunsthars. Het materiaal is kras- en stootvast. De structuur van HPL wordt met een computer samengesteld. Daardoor is elke plaat hetzelfde en is er geen kleur- en patroonverschil zichtbaar. Panelen kunnen één- en tweezijdig afgewerkt zijn met een HPL-toplaag, bekijk de producteigenschappen voor meer informatie. 

Plaatmateriaal met Fenix® NTM toplaag

Fenix® NTM materialen zijn hoogwaardige HPL-toplagen waar rekening is gehouden met de gebruiker. Het materiaal is afgewerkt met een meerlaagse coating die een nanotechniek bevat. Hierdoor heeft de Fenix® NTM toplaag thermo healing eigenschappen. Daardoor kunnen oppervlakkige krasjes eenvoudig door wrijvingswarmte weggewerkt kunnen worden. Daarnaast is het materiaal uiterst mat, door de lage lichtreflectie. Ook is Fenix® NTM antibacterieel, fingerprint-proof en neemt het de temperatuur van de omgeving over. Hierdoor voelt het materiaal erg zacht aan en is het erg populair voor tafelbladen, aanrechtbladen of bureaubladen.

Fenix® NTM sample service

Ben je benieuwd naar dit materiaal? Bestel een sample op de website van Fenix® NTM. Beoordeel het materiaal en laat het vervolgens op maat gezaagd thuisbezorgen door dé online zagerij. 

Beschikbare diktes van MDF HPL 0032 Bianco Kos

Bij ons bestel je MDF met een HPL-toplaag op maat van hoge kwaliteit en vaak in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen. De volgende diktes zijn beschikbaar: 18.9 mm.

Bewerken van MDF-platen met een HPL-toplaag

De kern van dit plaatmateriaal is MDF. MDF is gemakkelijk te bewerken en monteren. De HPL-toplaag vraagt wel wat meer aandacht. Frees of zaag je MDF, dan splintert het materiaal niet, maar door de HPL-toplaag vraagt het bewerken iets meer aandacht. Scherp en fijngetand gereedschap is van belang. Laat het daarom professioneel door ons op maat zagen, zo heb je gegarandeerd een strak resultaat. Door het zagen liggen de randen 'open'. Deze moeten nog wel afgewerkt worden, dit kan met ABS-band. 

HPL is een afgewerkte toplaag. Het voordeel hiervan is dat je het niet meer hoeft te schilderen of af te werken. Plan daarom de montage vooraf: de verbindingen kan je naderhand lastiger wegwerken. Denk hier bijvoorbeeld aan montage vanaf de onderkant of de binnenkant. 

Specifieke toepassingen van MDF met een HPL-toplaag

MDF met een HPL-toplaag is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. Door de interieurverlijming van standaard MDF, is dit materiaal niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

MDF met een HPL-toplaag bij uitstek geschikt voor tafelbladen, keukenkastjes, aanrechtbladen en bureaubladen. Het is heel populair voor het maken van meubels in het algemeen. Dus laat je niet beperken door deze lijst met voorbeelden! 

Alternatieven voor MDF-platen

Is MDF HPL 0032 Bianco Kos toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoumé. Of bekijk hier onze andere MDF panelen met een HPL-toplaag:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten