Lakboard

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Lakboard

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Door de witte Laklaag direct klaar voor gebruik
  • Binnenshuis breed toepasbaar
  • Glad oppervlak aan één zijde
  • Eenvoudig spijkeren en nieten
  • Licht van gewicht
  • Ecologisch product door productie zonder lijm
  • Niet geschikt voor buitengebruik
  • Dit dunne plaatmateriaal golft.

Beschrijving

Lakboard is hardboard voorzien van een witte laklaag. Hierdoor is de plaat direct klaar voor gebruik en hoeft het niet behandeld te worden als je de plaat in een witte kleur wilt gebruiken. Je kunt lakboard onder andere gebruiken als achterwand voor kasten of andere meubels of als betimmering van vloeren of plafonds.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)850
UitstralingZijdeglans
Dikte3 mm
Type Board
VariantLakboard
NerfNee
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagHDF
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurWit
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
KeurmerkFSC® mix
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagGrondlaag / Lakdraagfolie
Toplaag1 zijde

Lakboard platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd lakboard en ander Hout en plaatmateriaal gemakkelijk online. Laboard, ook wel pastelboard of wit hardboard, kan gemakkelijk op maat gezaagd en bewerkt worden. Dit dunne, hard geperste, materiaal maakt jouw project helemaal af. Doordat het een dun materiaal is, moet dit plaatmateriaal wel altijd gefixeerd worden het materiaal golft namelijk erg snel.

Lakboard: wat is het?

Lakboard is een dun plaatmateriaal dat onder andere gebruikt kan worden voor achterwanden van kasten of andere meubels, het uitvlakken van vloeren en als verpakkingsmateriaal. Maar ook voor het aftimmeren van wanden en plafonds kan hardboard gebruikt worden. Net als MDF behoort hardboard tot de familie van de vezelplaten. Tijdens het proces worden de houtvezels nat gemaakt en onder hoge druk en temperatuur geperst. Hierdoor is geen lijm nodig om de vezels bij elkaar te houden. Het is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis, doordat het een zuigende werking heeft en dus niet bestand is tegen vocht.

Lakboard is zowel een constructieve als decoratieve plaat. Dit plaatmateriaal heeft twee gladde toplagen waarvan 1 toplaag bruin is en de andere toplaag afgewerkt is met een dunne witte laag. Het plaatmateriaal kan dus direct ingezet worden en hoeft niet meer afgewerkt te worden. 

Beschikbare diktes lakboard

Bij ons bestel je standaard hardboard op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 3 mm.

Bewerken van lakboard platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. Voor de montage kan je kiezen om dit materiaal te spijkeren of te schroeven. 

Ga je dit board schilderen? Werk de randen af met een randsealer en schuur en schilder het daarna netjes af. Houd hierbij rekening dat enkel één zijde af te werken is. Daarbij is het belangrijk de plaat goed te ontvetten.

Specifieke toepassingen van lakboard

Lakboard is een gemakkelijk te verwerken plaatmateriaal die ingezet wordt voor diverse binnenbetimmeringen. Lakboard is een ideaal product om items mee te verpakken, om vloeren te egaliseren en als achterwand toe te passen bij diverse meubels of kasten. De homogene opbouw maakt dit board in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. Board is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis. Het is belangrijk hardboard altijd te fixeren, anders golft het materiaal.

Alternatieven voor standaard board-platen

Is lakboard toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoumé

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Hardboard
Hardboard

Vanaf

10,28

p/m2

Hardboard/Zachtboard
Hardboard/Zachtboard

Vanaf

38,05

p/m2