Thuiswinkel Waarborg

Een tuintafel van steigerhout maken

Een tuintafel van steigerhout is bijzonder geliefd. De meeste tuintafels worden als pakket verkocht. Handig natuurlijk, maar vaak ook erg prijzig en niet op maat. Heb jij weinig zin om veel uit te geven aan een tuintafel, maar wil je wel genieten van een duurzame steigerhouten tuintafel? Of wil je graag een tuintafel van steigerhout, maar vind je jouw maten niet terug in het aanbod? Dan maak je de tuintafel van steigerhout natuurlijk gewoon zelf. Je bent dan veel voordeliger uit, zeker wanneer je het benodigde steigerhout bestelt bij OPMAATZAGEN.nl. Wij zagen het steigerhout op maat zodat jij dat niet meer hoeft te doen, wat een hoop tijd scheelt. Hoef jij je alleen maar bezig te houden met het in elkaar zetten en de eventuele afwerking van jouw steigerhouten tuintafel.

Zelf een tuintafel van steigerhout maken

Een steigerhouten tuintafel maken is goed zelf te doen. Er zijn online eindeloos veel ontwerpen beschikbaar en als je een beetje talent hebt kun je ook prima zelf een mooi ontwerp maken. Wil je zelf een tuintafel ontwerpen, maar heb je dit niet eerder gedaan? Zoek dan naar een bouwtekening op internet, kijk hoe zij het hebben gedaan en baseer daar je eigen ontwerp op! Voor alle zekerheid kun je altijd aan iemand anders vragen om je bouwtekening ook nog eens te checken voor je echt aan de slag gaat.

Waar moet je op letten bij het zelf maken van een tuintafel van steigerhout?

Er zijn een aantal zaken om op te letten als je zelf een tuintafel van steigerhout wilt maken. Op de eerste plaats is het belangrijk om goed te kijken naar de afmetingen. Je wilt niet dat de tafel uiteindelijk te groot is voor in de tuin of juist te klein om er met het gewenste gezelschap aan te kunnen zitten. Besteed ook aandacht aan mogelijke versteviging. Hoe groter een tafel is, hoe meer versteviging er nodig is. Je wilt immers gewoon met de ellenbogen op het tafelblad kunnen leunen zonder dat de tafel gaat wiebelen, of erger. Een handige tip is om te kijken naar hoe anderen dit hebben opgelost. Je kunt natuurlijk ook een onderstel kopen, dan weet je zeker dat jouw tuintafel stevig wordt. Ga je een picknicktafel van steigerhout maken? Let dan goed op het ontwerp. Een goede picknicktafel is er eentje waaraan je ook helemaal alleen kunt zitten, zonder dat de tafel omkiept. Laat de poten altijd verder naar buiten steken dan de achterkant van de bankjes om omkiepen te voorkomen.

Enkel een tuintafel van steigerhout of een complete set?

Je kunt natuurlijk enkel een tuintafel van steigerhout maken. Dit is een goede optie wanneer je nog goede stoelen of banken hebt voor in de tuin en alleen de tuintafel aan vervanging toe is. Zijn je stoelen ook aan vervanging toe of heb je gewoon behoefte aan een compleet nieuwe set? Dan kun je natuurlijk ook zelf een eigen steigerhouten set maken voor in de tuin. Maak een mooie tafel en zorg voor bijpassende stoelen of banken. Houd er in dit geval wel rekening mee dat de hoogteverhouding klopt. Wil je een loungeset van steigerhout maken? Dan is het hoogteverschil tussen stoelzittingen en tafelblad veel kleiner dan wanneer je een diningset van steigerhout wilt maken.

De tuintafel van steigerhout behandelen met beits

In Nederland hebben we toch wel te maken met onstuimig weer dat eigenlijk in alle seizoenen van het jaar voor kan komen. Het spreekt voor zich dat het klimaat invloed heeft op de kwaliteit van je tuinset. Ga je een tuintafel van steigerhout maken, dan kies je in de basis natuurlijk voor een kwalitatief hoogwaardige houtsoort. Een goed begin! Maar dan is het zaak om deze kwaliteit zo lang mogelijk optimaal te houden en daarvoor is het goed om de tuintafel van steigerhout te behandelen. Hiervoor kun je het beste een beits gebruiken. Bij OPMAATZAGEN.nl kun je beits voor steigerhout bestellen dat zorgt voor het behoud van de goede kwaliteit van het steigerhout. Uiteraard is deze beits in diverse varianten beschikbaar, zowel in kleur als transparant.

Het benodigde steigerhout kopen bij OPMAATZAGEN.nl

Wil je een tuintafel van steigerhout gaan maken, inclusief of exclusief bankjes en stoelen? Bij OPMAATZAGEN.nl kun je al het steigerhout kopen dat je nodig hebt. Je kunt, indien gewenst, direct een goede beits bestellen om de kwaliteit van het steigerhout zo lang mogelijk te behouden. Geef de gewenste afmetingen tijdens het bestellen aan ons door en wij zullen het steigerhout op maat zagen voor je. Daarmee bespaar je veel tijd en energie. Wij kunnen je bestelling klaarzetten bij onze vestiging, zodat je het zelf op kunt komen halen, maar wij kunnen ook zorgen voor bezorging als dit voor jou beter uitkomt. Wil jij een mooie tuintafel van steigerhout maken en wil je bij het bestellen een persoonlijk advies van onze klantenservice? Neem dan gerust contact met ons op!

Bestel het steigerhout voor jouw tuintafel op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw planken tot op de millimeter nauwkeurig op maat, zodat jij direct aan de slag kunt!

Bestel jouw steigerhout op maat!