OSB in je interieur, Bianca laat zien hoe!

We zien OSB steeds vaker terug in interieurs: kasten, wandplanken, banken, noem maar op. Deze veelzijdige houtsoort is de eye-catcher in huis! Bianca, ook wel bekend als @thehome.and.fluff, laat zien hoe je OSB kan inzetten voor het maken van een kamerbrede bank. Ook geeft ze inspiratie voor het stijlen van OSB in een romantische interieur setting, lees snel verder hoe Bianca dit heeft aangepakt!

Het skelet van de bank

Wanneer je voor een grote opbergbank gaat, wil je natuurlijk zeker weten dat deze enig gewicht kan dragen. Bianca heeft hiervoor een skelet gemaakt van vuren latten.

Omdat de bank dient als decoratie en opbergstuk, heeft Bianca gekozen voor een relatief simpele basis. Mocht je de bank intensief willen gebruiken als zitgedeelte, dan adviseren wij ter versteviging om meerdere vuren latjes te plaatsen in het skelet. Zo voorkom je dat het hout gaat doorzakken en heb je er het langste plezier van!

Ga voor een klepbank van OSB!

OSB is naast een robuust, stoer plaatmateriaal ook nog eens super duurzaam! Het materiaal is namelijk gemaakt van samengeperste houtsnippers die anders afval zouden zijn. OSB is een sterke houtsoort die niet of bijna niet kromtrekt onder invloed van vocht: ideaal! Maak ook jouw interieur compleet met een uniek meubel van OSB.

Bestel OSB plaatmateriaal

De puntjes op de i

Het meubel is gemonteerd en klaar om gedecoreerd te worden. Wat heeft Bianca dit mooi gedaan! Naast dat OSB vaak wordt ingezet in industriële interieurs, bewijst Bianca hoe veelzijdig het materiaal is. Ook in een Scandinavisch, romantisch interieur komt het materiaal goed tot zijn recht. Fijne neutrale, lichte tinten in combinatie met natuurlijk elementen als pampasgras of planten geven deze houtsoort nog meer sfeer.

DIY met OBS

DIY projecten worden een eitje met OSB plaatmateriaal. Door zijn bijzondere uiterlijk heeft dit plaatmateriaal niet veel extra’s nodig. Dit maakt het de perfecte basis. Of je nu gaat voor een opbergbank als deze, een TV meubel, een Dressoir of misschien wel een volledige wandbekleding, OSB maakt van jouw klus uniek!

Benieuwd naar dit materiaal? Bestel een sample via onderstaande knop!

Een OSB sample bestellen