5 last-minute DIY moederdag cadeaus

Jouw moeder is natuurlijk de allerliefste en daarom is het wel zo attent om haar een cadeautje te geven op Moederdag. En wat is er nu leuker dan een zelfgemaakt cadeau? Met onderstaande inspiratie, wat restmateriaal en een beetje creativiteit, maak je binnen no-time iets unieks. Dus even aan de slag, dan kun je daarna weer doen waar je zin in hebt. 🙂

Hart van hout

Verzamel al het resthout uit de schuur en probeer van de kleinste stukjes hout een hart te vormen. Schroef alle plankjes tegen elkaar zodat er een robuust en stevig hart ontstaat. Bevestig er een grof touw aan, zodat je moeder het straks in de tuin of aan de deur kan ophangen. Als dat geen liefde is?!

Mama in miniatuur

Maak van kleine stukjes resthout, takken, doppen, touw, schroeven en met wat verf kleine poppetjes. Probeer je moeder na te maken of, wat nog leuker is, jouw hele gezin! Misschien krijgen de poppen wel een prominente plek in huis?! Maak ze daarom niet al te groot, maar zorg voor poppetjes van maximaal 10 cm. Het resultaat? One happy family!

Snijplank

Zaag een groot stuk hout in een rechthoekige of ronde vorm mét een handvat eraan. Boor door het uiteinde van het handvat een gat waar een stuk touw doorheen kan. Of maak met een stukje van een oude riem een leren handvat. Schuur de snijplank goed op, zodat alle splinters verdwijnen. Maak de plank goed schoon, voordat je hem feestelijk inpakt.

Familie fotogallerij

Kun je ergens in de schuur een lang stuk hout vinden met een doorsnee van ongeveer 3-5cm? Zaag er met de handzaag een sleufje in en schuur het licht op, zodat je moeder er een paar mooie foto’s of kaarten naast elkaar in kan zetten. Hoe langer de plank, hoe meer foto’s er in passen. Allemaal mooie herinneringen op een rij!

Houtje-touwtje inpakpapier

Wil je jouw cadeau ook nog eens feestelijk inpakken? Bind dan touw om een blokje hout en doop dit in zijn geheel in de verf. Druk hiermee op een wit of gekleurd vel A3 papier en er ontstaat een patroon. Met het papier kun je jouw zelfgemaakte cadeaus uniek inpakken.

Of je bevestigt aan de boven en onderkant een smal houten latje en niet daar met een tacker het papier tussen. Aan het bovenste latje bevestig je een draad, zodat het als een kunstwerk opgehangen kan worden. Wedden dat je moeder onder de indruk is?

Hout op maat laten zagen

Volgend jaar ruim van tevoren en goed voorbereid aan de slag voor Moederdag? Laat ons het materiaal voor jouw project op de millimeter nauwkeurig zagen. Dat scheelt al de helft van de moeite!

Bekijk ons volledige aanbod aan hout en plaatmateriaal hier.