Dé woontrends van 2019!

Precies een week geleden was ik op de laatste dag van de vt wonen&design beurs in Amsterdam. De hele week zag ik op de sociale media kanalen al allemaal mooie en inspirerende beelden voorbij komen, dus ik stond te popelen om mijzelf ook een dagje onder te dompelen in inspiratie! De leukste trends deel ik met jou!

Dé trends van 2019

Vorige week sprak ik nog met een collega over de minimalistische en Scandinavische design trend die al een hele tijd hip is en dat we wel eens wat nieuws zouden willen zien. En of ik op de beurs andere stijlen heb gespot! Wat mij erg opviel was de landelijke stijl met sobere basiskleuren en ‘ouderwetse’ tegels, wasbakken, kranen en meubels. Een voorbijganger hoorde ik zelfs zeggen dat het leek alsof we weer terug gaan naar de Middeleeuwen! Ik vind het heel mooi om te zien hoe we met deze trend antwoord geven op het verlangen om weer terug naar de basis te gaan. Wel veel spullen, maar mét veel waarde doordat ze een erfstuk zijn of souvenirs van mooie reizen die zijn gemaakt.

Kleurrijk, botanisch en industrieel

Aan de andere kant is er juist ook de hele kleurrijke trend waar het echt gek mag zijn. Veel knalkleuren (vooral roze!), gecombineerd met glans, zoals messing en koperen accessoires en fluwelen meubels. De tegenhanger die juist een hele rijke uitstraling heeft, maar ook heel druk is. Hierbij zie je veel botanische elementen: planten, prints met planten en accessoires in de vorm van dieren (van mokken tot kleden en deurgreepjes).

 

De industriële stijl met robuuste elementen van staal en hout doet het ook nog erg goed. Veel stalen kozijnen en deuren met glas bijvoorbeeld, maar ook accessoires zoals lampen die van oude industriële elementen zijn gemaakt.

Trends in de mix!

Maar het leukste vind ik de mix! Zo maak je jouw interieur helemaal eigen, waardoor je je helemaal thuis voelt! Met spullen die veel waarde hebben omdat er mooie herinneringen aan zitten en die te combineren met de accessoires en kleuren waar je van houdt. Voor mij is het ook altijd erg belangrijk om zelfgemaakte of opgeknapte spullen in huis te hebben, voor wat extra persoonlijkheid in je interieur! En met OPMAATZAGEN.nl is een doe-het-zelf-project wel heel makkelijk geworden, want wij zagen alle onderdelen van jouw klus op de mm nauwkeurig! 

Laat je inspireren!

Ik heb een aantal leuke DIY-ideeën gespot op de beurs en voor jou op een rij gezet. Met deze inspiratie kun je zelf aan de slag met een ontwerp en het materiaal bestellen via onze webshop. Het is handig om eerst een werktekening te maken voor jezelf, zodat je precies weet wat je nodig hebt. Zo kun je het materiaal gemakkelijk en snel bestellen en kun je direct aan de slag wanneer het bij je thuisbezorgd is! Laat je ons weten wat jij hebt gemaakt? Vinden we ontzettend leuk om te zien!