Triplex platen gratis op maat gezaagd

Triplex: gratis op maat gezaagd

Een van de soorten plaatmateriaal in ons assortiment is triplex. Triplex lijkt op multiplex, maar is opgebouwd uit drie fineerlagen. Dit in tegenstelling tot multiplex, waar vijf of meer lagen worden gebruikt. Ook multiplex is verkrijgbaar in onze webshop, in iedere gewenste afmeting.

Bekijk ons assortiment!

Verschillende soorten Triplex op maat

Triplex heeft vele voordelen: het is een lichte, maar sterke plaat, waardoor je er gemakkelijker en sneller mee kunt werken dan met vele andere materialen. Triplex wordt voor zowel constructieve als decoratieve toepassingen gebruikt. Het materiaal heeft een vlak oppervlak, trekt nauwelijks krom en heeft een zeer lange levensduur.

  • Licht en sterk
  • Lange levensduur
  • Goed bewerkbaar
  • Zowel voor binnen als buiten
  • Ook gegrond verkrijgbaar

Wat is Triplex?

Triplex is een houtachtig plaatmateriaal dat is opgebouwd uit een oneven aantal fineerlagen. Deze lagen worden kruislings en haaks op elkaar verlijmd, waardoor het plaatmateriaal erg sterk en stabiel is. Bij OPMAATZAGEN.nl is triplex verkrijgbaar in iedere gewenste afmeting en diverse diktes. Hierdoor kan je het plaatmateriaal gebruiken voor diverse doeleinden.

Triplex toepassingen

Triplex kan zowel voor decoratieve als voor constructieve toepassingen worden gebruikt. Dit komt door de neutrale houtuitstraling enerzijds en de stabiliteit en sterkte anderzijds. Triplex wordt onder andere toegepast in de interieurbouw, verpakkingsindustrie, sportsector en de reclame industrie.

Triplex multiplex watervast

In tegenstelling tot diverse andere plaatmaterialen is triplex en multiplex ook watervast verkrijgbaar. Wanneer triplex of multiplex goed wordt afgewerkt, is het uitstekend geschikt om buitenshuis te gebruiken, bijvoorbeeld voor meubels of aftimmering. Door de fijne houtstructuur is het bovendien gemakkelijk te bewerken. 

Triplex multiplex WBP

Triplex of multiplex WBP wordt ook wel watervast multiplex genoemd. De afkorting WBP staat voor ‘Water Boiled Proof’. Het plaatmateriaal moet van deze aanduiding zijn voorzien om het buitenshuis te mogen gebruiken. Triplex of multiplex WBP is ondanks de vochtwerende eigenschappen niet permanent waterbestendig. Dit is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de verlijming en de opbouw van de plaat.

Soorten multiplex

Er bestaan diverse soorten multiplex die je bij OPMAATZAGEN.nl in iedere gewenste afmeting kunt bestellen. In onze webshop zijn multiplex platen al verkrijgbaar vanaf 3,6 millimeter. De maximale afmetingen zijn 122 x 250 centimeter. Maak je keuze uit multiplex exterieur, interieur of Okoumé en wij zagen jouw bestelling gratis voor je op maat.

Bekijk ons assortiment!