Houten platen voor buiten op maat gezaagd!

Stel, je hebt een tof project bedacht voor in de tuin of ergens anders buiten. Of het nu een boomhut, een tuinmeubel of iets anders, de kans is groot dat je houten platen gaat gebruiken. Je wilt natuurlijk dat jouw project stevig is en zo lang mogelijk goed blijft en daar is het soort plaatmateriaal wat je kiest een belangrijk onderdeel van. In dit artikel vertellen we je daarom welk plaatmateriaal je kunt gebruiken voor buitentoepassingen!

Wil jij gelijk houten plaatmateriaal voor buiten bestellen? Bekijk dan snel ons assortiment op de webshop!

Welke houten platen kunnen buiten worden toegepast?

Hout reageert op vocht en zonlicht. Dit wordt ook wel ‘het werken van hout’ genoemd. Hoeveel het hout werkt onder verschillende weersomstandigheden verschilt per houtsoort, dus is het erg belangrijk om te kijken naar welke houtsoort is gebruikt tijdens het maken van de platen. Dit is echter niet het enige waar je naar moet kijken, daarom hebben we een lijstje gemaakt van plaatmaterialen die buitenshuis kunnen worden toegepast.

Betonplex Berken

Betonplex wordt gemaakt van een multiplex variant. Deze multiplex plaat wordt voorzien van een toplaag van fenolhars aan zowel de boven- als onderkant van het materiaal. Hierdoor is betonplex oersterk en zorgt de toplaag ervoor dat het materiaal kras- en stootvast. De toplaag zorgt er ook voor dat er via de boven- en onderkant géén water meer door kan komen. De kopse kanten moeten dus nog wel goed behandeld worden, dat kan je doen met een randsealer. Doordat er gebruik is gemaakt van berkenhout kan het materiaal, als het goed is behandeld, prima worden toegepast in buitentoepassingen.

Bestel Betonplex Berken op maat!

Betonplex Antislip

Betonplex Antislip is een variant van Betonplex Berken waar één kant van is afgewerkt met een stroeve toplaag. Hierdoor kan dit plaatmateriaal goed worden toegepast als vloer. Ook bij Betonplex Antislip is het belangrijk om de kopse kanten te behandelen met een randsealer 

Bekijk Betonplex Antislip op maat!

Multiplex Okoumé Watervast

Als betonplex een te strakke uitstraling heeft voor jouw buitenproject kun je ervoor kiezen om Multiplex Okoumé te gebruiken. Bij multiplex is de gebruikte houtsoort nog goed zichtbaar, wat het materiaal een natuurlijke uitstraling geeft. Okoumé hout heeft een warme roze-rode kleur en is vrij goed te buigen. Hierdoor komt er bij verschillende temperaturen en vochtigheidsgraden minder spanning op de plaat te staan dan bij andere multiplex varianten. Hierdoor gaat Multiplex Okoumé Watervast langer mee in buitentoepassingen dan andere multiplex plaatmaterialen. Het is nog wel belangrijk om het materiaal goed te behandelen voordat je het gaat gebruiken. Dit kun je doen door het af te werken met een (transparante) lak. De kopse kanten kunnen behandeld worden met een randsealer. Ben je van plan om het materiaal over te schilderen? Dan is er ook een variant beschikbaar met een vooraf aangebrachte grondlaag. Zo kan jij direct beginnen met aflakken!

Bestel Multiplex Okoumé Watervast

MDF Exterieur

MDF valt onder de categorie vezelplaten. Dit houdt in dat het plaatmateriaal gemaakt wordt door houtvezels te doordrenken met lijm en vervolgens onder hoge druk en temperatuur te persen tot een plaat. MDF wordt gemaakt van heel kleine houtvezels waardoor het materiaal erg glad en vlak is. Bij MDF en andere vezelplaten hoef je niet bang te zijn dat het materiaal gaat kromtrekken, er zit namelijk geen houtnerf in het materiaal, maar is zwellen en vervormen wel iets waar je op moet letten. MDF Exterieur is speciaal ontwikkeld om deze gevolgen van toepassingen buitenshuis tegen te gaan. Tijdens het productieproces wordt er gebruikgemaakt van een speciale watervaste lijm, wordt er geperst met een hogere persdruk én zijn de houtvezels die gebruikt worden ook nog eens gemodificeerd om nóg beter tegen vocht te kunnen. Hierdoor is MDF Exterieur op een duurzame manier toe te passen bij projecten buitenshuis én, mits het goed is voorbehandeld, blijft het jarenlang goed. Door het aanbrengen van een grondlaag en door de kopse kanten te behandelen met een randsealer bescherm je het materiaal goed tegen weersomstandigheden én leg je een goede basis aan voor het verder afwerken van het materiaal.

Bekijk al ons MDF

Houten platen op maat

Bij het maken van projecten gaat er veel tijd zitten in het op maat zagen van het materiaal. Niet alleen kan zagen een tijdrovende en vermoeiende klus zijn, het is soms ook moeilijk om alle onderdelen precies op maat te zagen. Om die reden verkopen wij op maat gezaagd hout- en plaatmateriaal! Met onze geavanceerd zaagmachines kunnen wij veel preciezer zagen dan de gemiddelde klusser, zelf tot op de millimeter nauwkeurig! Daarnaast kunnen wij jouw gekozen materiaal in allerlei vormen zagen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor plaatmateriaal in de vorm van rechthoek, vierkant, driehoek, cirkel en nog veel meer! Vervolgens kunnen we de kopse kanten voor je afronden, afschuinen, in verstek zagen en kunnen we ook diverse decoratieve afwerkingen toepassen. Zo krijg jij een houten plaat op maat die helemaal past bij jouw project. Dat is handig!

Houten platen voor buiten bestellen

Het bestellen van houten platen voor buiten is heel eenvoudig. In onze webshop kun je kiezen uit een breed assortiment aan plaatmaterialen. Als je een plaat hebt gekozen kun je tijdens het bestellen de gewenste vorm, afmetingen, randafwerkingen en het aantal invoeren. Als jouw bestelling is voltooid gaan we direct voor je aan de slag. We zagen al de onderdelen op maat en pakken het zorgvuldig in. Bestel en start je nieuw klus.

Wij leveren houten platen voor buiten van A-kwaliteit en zagen het tot op de millimeter nauwkeurig voor je op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bekijk ons assortiment aan houten platen voor buiten!