Hout en plaatmateriaal

Thuiswinkel Waarborg

Elke houtsoort kan je bij ons tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Zo creëer jij je eigen doe-het-zelf project binnen een handomdraai. Ga jij voor MDF, multiplex of voor stoere timmerpanelen? Wij hebben een ruim assortiment, zodat jij op maat gezaagd plaatmateriaal gemakkelijk online kan bestellen.


Professioneel zaagwerk voor iedereen

Plaatmateriaal zijn platen van houtachtig materiaal als massief hout of houtfineer. Het houtachtige materiaal wordt met elkaar verlijmd en verwerkt tot grote platen, die beschikbaar zijn in verschillende afmetingen en die al dan niet afgewerkt worden met met een oppervlaktelaag of fineerlaag. 

Er zijn ontzettend veel houtsoorten en plaatmaterialen, elke plaat met zijn eigen unieke eigenschappen of uitstraling. Naast aftimmer klussen is plaatmateriaal uitermate geschikt voor het maken van meubels, zoals tafels en kasten. Door de diversiteit van de beschikbare plaatmaterialen, diktes en de eenvoud waarmee het verwerkt kan worden zijn de mogelijke gebruikstoepassing eindeloos. 

Op zoek naar een uitgebreid assortiment aan op maat gezaagd plaatmateriaal? Wij bieden naast plaatmaterialen als MDF, multiplex, spaanplaat en diverse boards ook betonplexOSB en underlayment aan. Naast deze platen hebben we ook meubelpanelen en massief houten panelen in ons assortiment.

Soorten hout en plaatmateriaal

Maak jouw klus compleet met ons hout assortiment. Of het nu gaat om houten balken en latten, plaatmateriaal, planken of het een leuk do-it-yourself project, bestel eenvoudig jouw gewenste houten plaatmateriaal online.

Ons assortiment bestaat o.a. uit de volgende soorten plaatmateriaal:

Deze kan je in onze webshop allemaal op maat gezaagd bestellen in verschillende diktes, vormen, en afwerkingen.

Speciale vormen

Naast rechthoeken en vierkanten, kan je ook een diversiteit aan vormen online bestellen. Plaatmateriaal in een cirkel, zeshoek of rechthoek met afgeschuinde kant zodat je een hoek-tafel of bureau kan maken? Geen probleem! Bekijk alle vormen hier en ga creatief om met de mogelijkheden.

Plaatmateriaal afwerken met een freesrand

Zelfs een ronde tafel op maat realiseer je gemakkelijk met op maat gezaagd plaatmateriaal. Kies een decor uit, bijvoorbeeld MDF Zwart V313, en laat deze afronden, afschuinen of met een van de andere afwerkingen bewerken. Spaanplaat afwerken met ABS band? Wij helpen je bij jouw klus. Professioneel zaag- en freeswerk, zodat jij snel en gemakkelijk jouw klus kan realiseren. Bekijk alle afwerkingen hier.

Toepassingen van hout en plaatmateriaal

De houten platen in ons assortiment kunnen voor diverse toepassingen ingezet worden, zowel binnen- als buitenshuis. Ga jij voor constructief of decoratief plaatmateriaal? Je hoeft geen timmerman te zijn om plaatmaterialen te monteren. Vooral MDF is eenvoudig qua montage en afwerking. Met behulp van onze uitgebreide hout informatie en onze professionele zagerij kan je hout en plaatmateriaal op maat laten zagen en jouw droomproject creëren.