• Home
Thuiswinkel Waarborg

Wit hardboard online bestellen? Dat kan bij OPMAATZAGEN.nl!

Hardboard is een dun en hard plaatmateriaal. Het wordt gemaakt van kleine houtvezels die worden geperst tot een plaat. In dit proces wordt bij hardboard géén lijm gebruikt. Hierdoor is het af te raden om hardboard te schuren om het vervolgens in een kleur, bijvoorbeeld wit, te schilderen. Het schuren tast de structurele integriteit van de plaat aan en zorgt ervoor dat de plaat sneller kapot gaat. Mocht je toch wit hardboard willen hebben, of hardboard willen schilderen, kun je kiezen voor lakboard. Hardboard wit is een hardboard variant die een witte kunststof toplaag heeft gekregen. Hierdoor hoef je de plaat niet meer te schilderen als je een witte hardboard plaat wilt, of kun je het materiaal zonder problemen licht opschuren en aflakken in iedere gewenste kleur!

Hardboard wit (lakboard) op maat

Hardboard wit wordt voor gebruik vaak nog op maat gezaagd. Bij OPMAATZAGEN.nl kan dat zelfs in verschillende vormen en maten en uiteraard tot op de millimeter nauwkeurig. Dit zijn onze mogelijkheden:

Rechthoek en vierkant

Rechthoeken en vierkanten zijn de meest populaire vormen van plaatmateriaal. Deze vormen zijn op veel manieren toe te passen. Voor Lakboard worden deze vormen vaak gebruikt als achterwand voor kasten. Ook kunnen we vierkanten en rechthoeken nog verder afwerken.

Hoeken afronden of afschuinen

De hoeken van op maat gezaagd plaatmateriaal kunnen erg scherp zijn. Daarom kunnen we, als je dat wilt, de hoeken van rechthoekig plaatmateriaal afronden of afschuinen. Dit kan worden gedaan in verschillende dieptes en bij alle hoeken of bij de twee hoeken van één zijde.

Kanten afschuinen

Niet alleen de hoeken, maar ook de kanten kunnen worden afgeschuind. Dit kan op één lange of korte zijde.

Driehoeken

Voor de wat bijzondere toepassingen kun je het plaatmateriaal ook laten zagen in de vorm van een driehoek. Je kunt materiaal laten zagen in de vorm van een gewone driehoek, maar je kunt ook kiezen voor een symmetrische driehoek of een rechthoekige driehoek.

Cirkels

Ben je op zoek naar een ronde vorm? Bestel dan jouw Lakboard in de vorm van cirkel. Je kunt er ook voor kiezen om plaatmateriaal in de vorm van een halve cirkel te laten zagen.

Trapezium

Een trapezium is een soort rechthoek waarbij de bovenste en onderste zijden verschillende lengtes hebben. De bovenste zijde is korter dan de onderste, waardoor de korte zijden schuin lopen.

Parallellogram

Een parallellogram heeft een ‘verschoven’ uiterlijk. Het is een rechthoek waar de korte zijden op parallel diagonaal lopen.

Een overzicht van alle vormen die wij met plaatmateriaal kunnen zagen vind je op de vormen pagina.

Hardboard wit online bestellen

Hardboard wit online bestellen doe je bij OPMAATZAGEN.nl! Via onze webshop bestel je gemakkelijk en snel wit hardboard en nog veel meer ander plaatmateriaal op maat. Je vindt het in ons assortiment onder de naam Lakboard. Tijdens het bestellen voer je de gewenste vormen en afmetingen in. Als je de bestelling hebt voltooid gaan we direct voor je aan de slag. Wanneer al het zaagwerk is voltooid kun je jouw bestelling ophalen bij onze zagerij in Veenendaal of kun je het thuis laten bezorgen. Je kunt dan zelf kiezen welke dag en welk tijdstip de bestelling aan moet komen, handig hè? Bestel snel hardboard wit online en start je nieuwe klus!

Wit hardboard (Lakboard) online bestellen!