Groen MDF bestellen, wat is dat?

MDF met een groene kern

Gemakshalve wordt bij MDF vochtwerende soms niet de gehele plaat, maar alleen de kern groen gekleurd. MDF wordt namelijk in drie lagen gemaakt en zo hoeft maar één laag de kleur te krijgen. Als je MDF met een groene kern bestelt haal je dus altijd vochtwerend MDF in huis. Daarnaast blijft de toplaag ongekleurd, dus de naturel bruine kleur die blank MDF ook heeft blijft bestaan. Dit kan handig zijn voor de afwerking en het behandelen van de plaat.

Toepassingen (groen) MDF

MDF is een veelzijdig plaatmateriaal. Het is daarom ook op heel veel plekken en op verschillende manieren toe te passen. Je ziet het vaak terug bij het maken van meubels en het afwerken van interieuren. Vochtwerend MDF is naast toepassingen in droge ruimtes ook toepasbaar in vochtige ruimtes. Het leent zich daardoor ook voor gebruik bij het maken van bijvoorbeeld badkamermeubels. Groen MDF is een goede keuze als jouw klus wordt afgewerkt in een groene kleur. Je hoeft het dan alleen af te lakken of, als je een meer egaal resultaat wil, groen te schilderen. Als er boorgaatjes ontstaan in de plaat zullen die ook groen gekleurd zijn, waardoor het een wat nettere uitstraling heeft.

Groen MDF bestellen

Ben je hiermee genoeg geïnformeerd om te bestellen? Kijk dan snel in onze webshop voor ons aanbod aan gekleurd en vochtwerend MDF. Voor meer informatie over vochtwerend MDF kan je ook ons artikel over vochtwerend en watervast MDF lezen.

Bestel Groen MDF