Gelamineerd spaanplaat op maat nodig?

Het bewerken van plaatmateriaal kan een tijdrovende klus zijn; het zagen, afwerken en schilderen van plaatmateriaal is veel werk. Om die reden is gelamineerd Spaanplaat ontwikkeld. Door de toplaag is afwerken een stuk makkelijker of zelfs niet meer nodig! Om het nog makkelijker voor je te maken kan je gelamineerd spaanplaat op maat bestellen bij OPMAATZAGEN.nl! Lees hier verder over gelamineerd spaanplaat op maat en in welke vormen en met welke afwerkingen het gemaakt kan worden.

Al bekend met gelamineerd spaanplaat? Bestel dan snel jouw gelamineerd spaanplaat op maat bij OPMAATZAGEN.nl!

Wat is spaanplaat?

Spaanplaat is een vezelplaat, net als MDF, OSB, Hardboard en Zachtboard. Dit houdt in dat het materiaal wordt gemaakt van houtvezels die onder hoge temperatuur en druk worden geperst tot een plaat. De gebruikte houtvezels bij spaanplaat zijn groter en grover dan die van MDF maar kleiner dan die van OSB. Spaanplaat is gemakkelijk te bewerken en wordt daarom ook veel toegepast in de meubelbouw en bijvoorbeeld bij scheidingswanden. Het wordt vooral toegepast in droge ruimtes binnenshuis en voor toepassingen in vochtige ruimtes is er een vochtwerende variant beschikbaar.

Bekijk hier ons assortiment van spaanplaat

De eigenschappen van gelamineerd spaanplaat

Gelamineerd spaanplaat is naturel spaanplaat met een speciale toplaag aan zowel de boven- als onderkant. Deze toplaag kan bestaan uit lakdragende folie, wat nog afgelakt moet worden, maar is vaak een afgewerkte laag die direct gebruikt kan worden. Deze laag is beschikbaar in verschillende kleuren en met verschillende structuren. Een variant van gemelamineerd spaanplaat, meubelpaneel genaamd, heeft naast een afwerking op de toplagen ook een afwerking aan de kopse kanten. Als je het materiaal op maat laat zagen heb je echter de kans dat één of meerdere van die afwerkingen verdwijnt.

Gelamineerd spaanplaat op maat

Gelamineerd spaanplaat op maat laten zagen bespaart een hoop moeite en zorgt ervoor dat je niet blijft zitten met een stapel restmateriaal. Op maat gezaagd gelamineerd spaanplaat kan, na het behandelen van de kopse kanten, direct worden toegepast. Een zagerij kan voor jou de plaat op maat zagen. Bij OPMAATZAGEN.nl kan dat zelfs in verschillende vormen en maten en uiteraard tot op de millimeter nauwkeurig. Dit zijn de opties:

Gelamineerd spaanplaat op maat bestellen

Gelamineerd spaanplaat en vele andere plaatmaterialen kun je gemakkelijk online bestellen bij OPMAATZAGEN.nl. In onze webwinkel vind je een ruim aanbod aan plaatmateriaal en hout op maat en zijn er ook nog een hoop accessoires die je mee kan bestellen om jouw klus compleet te maken. Kijk snel op onze website voor ons complete aanbod en start met je nieuwe klus!

Bekijk hier spaanplaat op maat!