Zwevend TV meubel van MDF Blank door Suzan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nlStart direct met samenstellen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Suzan

Suzan

NL

Gemiddeld

3 minuten

Samenvatting

Suzan heeft van MDF Blank een zwevend TV meubel op maat laten maken. Het MDF is zwart geverfd en het meubel is vervolgens aan de muur gemonteerd. Het eindresultaat zie je hier! (Fotocredits: @droomdesign op Instagram)

Het TV meubel van Suzan

Suzan heeft voor haar woonkamer een zwevend TV meubel ontworpen. Het meubel is zó ontworpen dat de TV er perfect in past. Naast de TV-nis zijn nog twee vakken met enkele deurtjes, ruimte zat om alle ontvangers, versterkers of de oude DVD collectie in te bewaren! Het zwevend TV meubel heeft ze op maat laten zagen door OPMAATZAGEN.nl. Dit kan je zelf ook heel eenvoudig doen door jouw meubel uit te schetsen op ons schetspapier. Vervolgens zet je alle specificaties in onze maatwerk configurator, ontvang je direct de prijs en kun je jouw meubel gelijk bestellen. Simpel toch?

Download ons schetspapier Bestel jouw eigen maatwerk meubel!

Meubels maken van MDF Blank

 

MDF Blank is de standaardvariant van MDF. Het wordt dan ook gebruikt voor de meest uiteenlopende projecten. Omdat er niks is gedaan met het plaatmateriaal moet het voor gebruik nog wel behandeld worden. Hiermee geef je het materiaal een strakke afwerking en bescherm je het ook tegen vocht en vuil. Blank MDF is namelijk erg gevoelig voor vocht, je kunt het daardoor ook niet toepassen in vochtige ruimtes. Als dat wel op de planning stond voor jouw meubel kun je kiezen voor MDF Vochtwerend V313.

Bekijk MDF Blank in de webshop

Het behandelen van MDF

MDF Blank moet je dus eerst nog goed behandelen voordat je het gaat gebruiken. Maar hoe doe je dat dan? Hiervoor kun je drie dingen doen: gronden, sealen en lakken. Allereerst is het belangrijk om het MDF goed te gronden. Hierdoor krijgt het MDF een beschermde laag die het materiaal beschermt tegen vochtindringing. Deze grondlaag zorgt er ook voor dat de uiteindelijke afwerklaag een stuk mooier op het MDF kan worden aangebracht. Als je bezig bent met gronden kun je gelijk ook de kopse kanten sealen. De kopse kanten van MDF hebben namelijk een sterk zuigende werking en zijn dus extra gevoelig voor vocht. Het behandelen kun je doen met een randsealer. Vervolgens kun je het materiaal aflakken. Dit kun je helemaal naar eigen smaak doen. Suzan heeft haar meubel bijvoorbeeld zwart gelakt.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken