Zelfgemaakte zwevende boekenkast van metaal en eiken, door Mirjam

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Mirjam

Mirjam

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Zwevende boekenkast van zelf gelaste metalen dragers met eikenhouten schappen. Voorzien van 4 verplaatsbare schappen. Tegen de wand is een witte lat geplaatst zodat de boeken niet beschadigd raken door de ruwe muur.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Mijn man is van beroep revisiemonteur van verbrandingsmotoren en mag voor de hobby ook graag met metaal bezig zijn. We houden allebei van meubels met een stoere look, dus het komt goed uit dat hij graag dingen van metaal maakt. In dit geval heeft hij een zwevende boekenkast gelast. Hij is namelijk ook verzamelaar van (oude) boeken over techniek. Die moesten, maar eens een mooi plaatsje krijgen.

De twee verticale dragers van de zwevende boekenkast zijn voorzien van schuin naar beneden toe lopende sleuven, waar de dragers van de schappen ingehaakt kunnen worden. Er zijn 15 sleuven, zodat de 4 schappen versteld kunnen worden. De schappen zelf zijn een open rechthoek van metaal, met drie-hoekdragers aan de zijkanten. Hiervoor zijn vierkante buizen gebruikt, van 2,0 × 2,0 cm.

Voor houtbewerking heeft mijn man minder gevoel en geduld, dus daar bood OPMAATZAGEN.nl de perfecte uitkomst. De planken werden keurig binnen de gewenste levertijd bezorgd en waren zorgvuldig ingepakt. De verpakking was zo dat de planken tijdens transport niet konden beschadigen. De mooie planken hebben de verwachte uitstraling qua uiterlijk en kleur en de afmetingen kloppen exact.

We hebben gekozen voor eiken planken omdat dat mooi bij onze eettafel past. Het hout geeft een warme uitstraling aan de witte achtergrond en het grijze metaal. Het eiken zelf oogt mooi koel, niet gelig. Om beschadiging van de boeken door de randen te voorkomen, moest er een latje achter de boeken langs, tegen de wand. Wat minder fraai, maar beter voor de boeken. Hier hebben we voor wit gekozen, zodat het niet zo opvalt.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

L x D x H (cm) 144,0 × 30,0 × 150,0

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Mirjam en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 1.036,64


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken