Zelfgemaakte gangkast op maat van MDF Zwart, door Cynthia

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Peter

Peter

NL

Makkelijk

3 minuten

Cynthia heeft een vakkenkast op maat laten maken om als garderobekast in de gang te plaatsten. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan verder! 

De kast van Peter en Cynthia

Cynthia heeft een kast ontworpen voor haar gang. Een gangkast of garderobekast dus. In die kast heeft ze ruimte gehouden voor een rek die ze zelf nog heeft geplaatst. Daarnaast heeft ze vakken ontworpen die perfect zijn voor het opbergen van schoenen! Dit alles heeft ze gedaan met onze maatwerk configurator, waarmee je heel gemakkelijk jouw ontwerp op maat kunt bestellen.

Meubels maken van MDF Zwart V313

MDF staat bekend als een gemakkelijk bewerkbaar materiaal. Omdat het materiaal bestaat uit allemaal kleine houtvezels die samengeperst zijn, is het materiaal mooi glad en zal het ook niet gaan splinteren. Het is daarom een heel populair materiaal bij het maken van meubels. MDF Zwart V313 is een variant die tot in de kern gekleurd is met een zwart pigment. Hierdoor is de plaat uitermate geschikt voor een donkere afwerking met als bijkomend voordeel dat eventuele boor- en schroefgaatjes ook zwart zijn.

Bekijk MDF Zwart V313 in de webshop

Het verhaal achter de kast

We besloten ons net aangekochte appartement een flinke upgrade te gaan geven, geïnspireerd door een woonprogramma waar veel met zwarte maatwerk vakkenkasten wordt gewerkt zijn we op internet gaan zoeken naar een manier om dit zelf te kunnen doen.

Na toch wel wat zoek werk zijn we bij OPMAATZAGEN.nl terecht gekomen. De perfecte oplossing tussen maatwerk en helemaal zelf maken.

We besloten te beginnen in de hal waar we een forse ruimte hebben en waar we een praktische mooie opbergruimte voor jassen, schoenen, sjaals, tassen en overige wilden creëren. Dat is gelukt! Na wat puzzelen hebben we de, voor ons, perfecte garderobekast ontwerpen. OPMAATZAGEN.nl heeft hem perfect gemaakt, hij paste als een puzzel in elkaar.

We hebben een LED-strip toegevoegd en een mooie rvs roede met haken en kleerhangers, en zie hier ons prachtige eindresultaat. Hij moet nog afgelakt in mat zwarte lak, maar het is nu al een plaatje. 

Bestel jouw eigen maatwerk kast!

Wil jij ook een kast helemaal naar eigen ontwerp laten maken? Dat is makkelijker dan je denkt! Wij hebben namelijk een systeem ontwikkeld waarmee jij, op basis van je schets, heel gemakkelijk jouw maatwerk kast online kunt bestellen. We hebben zelfs een schetspapapier ontwikkeld waarmee jij jouw ontwerp zo duidelijk mogelijk kunt weergeven. Op basis van jouw schets zet jij alle specificaties van jouw kast in onze maatwerk configurator. Je krijgt dan gelijk de prijs van jouw kast te zien en kunt hem ook gelijk bestellen. Zo simpel kan het zijn!

Bestel jouw maatwerk vakkenkast!

Afmetingen van mijn DIY project

Ongeveer 236,0 × 100,0 × 59,7 cm (LxBxH)

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken