Wandvullende TV kast met zitje, door Myrle

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Makkelijk

3 minuten

Myrle wilde een wandkast die de hele wand vult, maar waar wel plaats is voor een tv en een zitplaats. Zoekend naar dé geschikte kast, kwam ze uit op OPMAATZAGEN.nl. Want bij ons kan je geheel zelf onder andere de afmetingen kiezen. Ideaal als je wat eisen hebt voor een wandkast. Om de wandkast eigen maken, heeft ze de wandkast geschilderd in dezelfde kleur als haar muur. Nu heeft zij een originele wandkast in haar woonkamer!

Omschrijving van Myrle

We ontwierpen een meubel om de hele wand te kunnen vullen, waar zowel de televisie in paste als een plek om te kunnen zitten. In dit meubel hebben we ook diverse plekken gemaakt voor verlichting. Door de wandkast in dezelfde kleur als de muur te schilderen valt deze mooi weg tegen de muur.

Hoe ik dit project gemaakt heb

We begonnen met het maken van een tekening van het gewenste meubel in Sketchup. Naar aanleiding van deze tekening hebben we een videobelafspraak gehad met We zijn heel goed geholpen met OPMAATZAGEN.nl hoe we onze kast konden realiseren rekening houdend met het maximum formaat wat geleverd kon worden en wat de beste verhouding moest zijn voor de verschillende kastjes en nissen. Nadat er nog enkele wijzigingen aan de tekening zijn gedaan hebben we een definitieve werktekening vastgesteld waarop alles in detail werd vastgelegd.

De kast werd geleverd als enorm bouwpakket, waarbij alles keurig genummerd was. Ook zat er een gedetailleerde omschrijving bij hoe de kast in elkaar te zetten. Dit ging eigenlijk vrij soepel. We bouwden de kast op en zetten deze op een deken zodat we de kast goed konden verplaatsen (schuiven) naar zijn uiteindelijke bestemming. We kozen als ondergrond voor MDF lakdraagfolie en verfden de kast met rollers (voor de vlakke delen) en kwasten (voor de naden, die we eerst nog kitten) direct in de gewenste kleur zonder dat er grondverf nodig was. Ideaal! We hebben wel 3 lagen gebruikt voor de delen waarvan we wisten dat ze dagelijks gebruikt gingen worden.

Toen de kast in elkaar stond en geverfd was sloten we alle elektra aan, voordat de kast tegen de muur ging. Niet vergeten dit goed te testen, want erna er nog bij komen is wel een dingetje... Vooraf hadden we besloten om de kast in twee delen te bestellen, waardoor we wat makkelijker konden manoeuvreren. Eerst kon het grote deel van de kast tegen de muur, en erna konden we met het kleine lage zitje het heel goed pas maken. Er zit letterlijk van wand tot wand maar een centimeter tussen! Houdt hier dus rekening mee als je gaat bestellen: maak er meerdere delen van of zorg dat je voldoende speling hebt. Bovenaan de kast lieten we ruimte voor een led-strip, maar ook maakte dit het makkelijker om de kast in elkaar te zetten. Wanneer je de bovenste ligger moet monteren, heb je ook nog enigszins de ruimte nodig boven de kast, om dit te kunnen doen.

Afmetingen van mijn DIY project

422,0 cm breed bij 285,0 cm hoog

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken