Vakkenkast op maat; ontworpen door Frank

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Frank

Frank

NL

Makkelijk

2 minuten

Samenvatting

Een vakkenkast op maat, zonder dat je een interieurbouwer hoeft in te huren voor het ontwerp of de montage? Frank vertelt hoe hij dit deed!

Een vakkenkast op maat, zonder dat je een interieurbouwer hoeft in te huren voor het ontwerp of de montage? Frank vertelt hoe hij dit deed!

De vakkenkast van Frank

Frank ontdekte dat je zo’n klus prima kunt uitbesteden aan OPMAATZAGEN.nl. Hij ging zelf aan de slag met en passend ontwerp voor in zijn huis, hij maakte een werktekening en die stuurde hij naar ons. Het bouwpakket van zijn kast ontving hij thuis met een handleiding voor de montage. Het resultaat? Kijk maar mee.

Stap 1: het maken van de schets

Frank was geïnspireerd door een ontwerp voor een maatwerk meubel. De kennis om het te monteren had hij wel, maar niet de technische apparaten om het materiaal op de mm nauwkeurig te zagen. Een interieurbouwer inhuren voor de montage was net te prijzig. Dit was de aanleiding om de klus uit te besteden aan OPMAATZAGEN.nl. Hij schetste het ontwerp van de kast op ons schets template. Na ontvangst en controle van de tekening zijn onze zaagspecialisten aan de slag gegaan met het zagen van de onderdelen. De planken werden voorbereid tot kant-en-klare holle planken, die Frank eenvoudig in elkaar kon schuiven. Ook de softclose en push-to-open scharnieren werden voorgemonteerd. Dit is een standaard werkwijze wanneer er een maatwerk meubel bij ons wordt besteld.

Stap 2: de levering van het materiaal

Binnen enkele weken ontving Frank de onderdelen van zijn maatwerk kast als bouwpakket thuis. Bij het materiaal voegden de zaagspecialisten de benodigde accessoires toe, zoals schroeven én een handleiding en werktekening. De planken zijn gekenmerkt met letters en cijfers die overeenkomen met dezelfde letters en cijfers van de werktekening. Zo schuif je eenvoudig en zonder puzzelen jouw maatwerk meubel in elkaar.

Stap 3: de opbouw van de kast

De opbouw van de kast is eenvoudig. Ook zonder timmermansoog en technische kennis is het mogelijk om een vakkenkast in elkaar te zetten. Bekijk de instructievideo om te zien hoe gemakkelijk de montage is. Frank begon met het plaatsen van de staanders en voegde daar steeds nieuwe liggers aan toe. Ook klikte hij de deurtjes aan de kast, dankzij de voorgemonteerde scharnieren. Tot slot bevestigde hij alle onderdelen aan elkaar met schroeven.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken