Thuiswinkel Waarborg

Vakkenkast op maat; ontworpen door Frank

Vakkenkast op maat; ontworpen door Frank
Vakkenkast op maat; ontworpen door Frank
Vakkenkast op maat; ontworpen door Frank

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Een vakkenkast op maat, zonder dat je een interieurbouwer hoeft in te huren voor het ontwerp of de montage? Frank vertelt hoe hij dit deed!

De vakkenkast van Frank

Frank ontdekte dat je zo’n klus prima kunt uitbesteden aan OPMAATZAGEN.nl. Hij ging zelf aan de slag met en passend ontwerp voor in zijn huis, hij maakte een werktekening en die stuurde hij naar ons. Het bouwpakket van zijn kast ontving hij thuis met een handleiding voor de montage. Het resultaat? Kijk maar mee.

Stap 1: het maken van de schets

Frank was geïnspireerd door een ontwerp voor een maatwerk meubel. De kennis om het te monteren had hij wel, maar niet de technische apparaten om het materiaal op de mm nauwkeurig te zagen. Een interieurbouwer inhuren voor de montage was net te prijzig. Dit was de aanleiding om de klus uit te besteden aan OPMAATZAGEN.nl. Hij schetste het ontwerp van de kast op ons schets template. Na ontvangst en controle van de tekening zijn onze zaagspecialisten aan de slag gegaan met het zagen van de onderdelen. De planken werden voorbereid tot kant-en-klare holle planken, die Frank eenvoudig in elkaar kon schuiven. Ook de softclose en push-to-open scharnieren werden voorgemonteerd. Dit is een standaard werkwijze wanneer er een maatwerk meubel bij ons wordt besteld.

Stap 2: de levering van het materiaal

Binnen enkele weken ontving Frank de onderdelen van zijn maatwerk kast als bouwpakket thuis. Bij het materiaal voegden de zaagspecialisten de benodigde accessoires toe, zoals schroeven én een handleiding en werktekening. De planken zijn gekenmerkt met letters en cijfers die overeenkomen met dezelfde letters en cijfers van de werktekening. Zo schuif je eenvoudig en zonder puzzelen jouw maatwerk meubel in elkaar.

Stap 3: de opbouw van de kast

De opbouw van de kast is eenvoudig. Ook zonder timmermansoog en technische kennis is het mogelijk om een vakkenkast in elkaar te zetten. Bekijk de instructievideo om te zien hoe gemakkelijk de montage is. Frank begon met het plaatsen van de staanders en voegde daar steeds nieuwe liggers aan toe. Ook klikte hij de deurtjes aan de kast, dankzij de voorgemonteerde scharnieren. Tot slot bevestigde hij alle onderdelen aan elkaar met schroeven.

Stap 4: de afwerking

De afwerking van de kast is persoonlijk. Frank koos ervoor om de kast wit af te lakken (dit is op de foto links nog niet gebeurd). Dit kost even tijd, maar het zorgt er juist voor dat je de kast persoonlijk en in de gewenste kleur kunt afwerken. Ook monteerde Frank spotjes in de open vakken van de maatwerk vakkenkast. Zo geeft hij de mooiste accessoires in zijn kast de verdiende aandacht! Wat vind je van het resultaat?

Bedankt voor je bestelling Frank! Veel plezier met deze prachtkast!

Ook een maatwerk meubel ontwerpen? Klik hier!

Geen resultaten gevonden