Vakkenkast op maat van blank MDF, door Wilbert en Lizeth

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Lizeth

Lizeth

NL

Makkelijk

2 minuten

Wilbert en Lizeth hebben voor hun maatwerk vakkenkast gekozen voor meerdere kleine en grotere vakken, daarbij heeft de onderkant van de kast drie dichte kastjes. Heb jij ook inspiratie nodig om een maatwerk vakkenkast samen te stellen? Bekijk dan snel hier het resultaat van Wilbert en Lizeth!

Omschrijving van Lizeth

We hebben een vakkenkast gemaakt van MDF blank. De bovenkant bestaat uit meerdere kleine en grotere vakken en de onderkant heeft drie dichte kastjes. Hierdoor kunnen we onze accessoires op een opgeruimde manier neerzetten in de woonkamer. In de dichte kastjes kunnen we spullen opruimen die niet in het zicht hoeven.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Montage

Met twee personen hebben we de vakkenkast in elkaar gezet. Dit is toch even puzzelen, maar wanneer je gewoon begint met schroeven, staat de kast al vrij snel stevig. Wanneer de achterwand (welke bestond uit drie delen) er eenmaal inzit, is het echt een stevige kast. In je eentje is deze klus onmogelijk, maar met twee personen is het prima te doen.

Vervolgens hebben we de schroefgaatjes die ontstonden door het inzinken van de schroeven dichtgeplamuurd met MDF-plamuur. We besloten om niet te kitten, dus we begonnen na het plamuren met schuren en ontvetten (met ammonia).

Verven

Nu het een gladde kast is, konden we beginnen met verven. Eén laag grondverf en twee lagen lak waren voldoende om de kast mooi egaal te krijgen. Na het verven hebben we de plankjes erin gelegd en de deuren erin gehangen: klaar!

Afmetingen van mijn DIY project

De breedte is 160,0 cm. De hoogte is 220,0 cm. De diepte is 45,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken