Thuiswinkel Waarborg

Vakkenkast op maat van blank MDF, door Wilbert en Lizeth

Vakkenkast op maat van blank MDF, door Wilbert en Lizeth
Vakkenkast op maat van blank MDF, door Wilbert en Lizeth
Vakkenkast op maat van blank MDF, door Wilbert en Lizeth
Vakkenkast op maat van blank MDF, door Wilbert en Lizeth

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Wilbert en Lizeth hebben voor hun maatwerk vakkenkast gekozen voor meerdere kleine en grotere vakken, daarbij heeft de onderkant van de kast drie dichte kastjes. Heb jij ook inspiratie nodig om een maatwerk vakkenkast samen te stellen? Bekijk dan snel hier het resultaat van Wilbert en Lizeth!

Omschrijving van Lizeth

We hebben een vakkenkast gemaakt van MDF blank. De bovenkant bestaat uit meerdere kleine en grotere vakken en de onderkant heeft drie dichte kastjes. Hierdoor kunnen we onze accessoires op een opgeruimde manier neerzetten in de woonkamer. In de dichte kastjes kunnen we spullen opruimen die niet in het zicht hoeven.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Montage

Met twee personen hebben we de vakkenkast in elkaar gezet. Dit is toch even puzzelen, maar wanneer je gewoon begint met schroeven, staat de kast al vrij snel stevig. Wanneer de achterwand (welke bestond uit drie delen) er eenmaal inzit, is het echt een stevige kast. In je eentje is deze klus onmogelijk, maar met twee personen is het prima te doen.

Vervolgens hebben we de schroefgaatjes die ontstonden door het inzinken van de schroeven dichtgeplamuurd met MDF-plamuur. We besloten om niet te kitten, dus we begonnen na het plamuren met schuren en ontvetten (met ammonia).

Verven

Nu het een gladde kast is, konden we beginnen met verven. Eén laag grondverf en twee lagen lak waren voldoende om de kast mooi egaal te krijgen. Na het verven hebben we de plankjes erin gelegd en de deuren erin gehangen: klaar!

Afmetingen van mijn DIY project

De breedte is 160,0 cm. De hoogte is 220,0 cm. De diepte is 45,0 cm

Mijn kluservaring

De service van OPMAATZAGEN.nl is perfect: vragen worden snel beantwoord, de levering is zeer netjes, de uitleg is duidelijk en wordt ondersteund door handige Youtube-video's. Voor twee niet-klussers was het project prima te doen, alleen de vraag 'wanneer begin je met schroeven van staanders en planken' was niet helemaal duidelijk en hield de boel een beetje op. Verder was een fijn project met een prachtig resultaat.

Geen resultaten gevonden