Schouw ombouw van MDF en vuren balken

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

M

M

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Voor een oude schoorsteen die is dichtgemaakt heb ik een schouw ombouw gemaakt. Puur voor de sier en om iets op te zetten en omdat deze helemaal bij het huis past.

Hoe heb je de schouw gemaakt?

Na wat zoeken op Pinterest heb ik een voorbeeld gevonden, die ik erg mooi vond. Hier heb ik een tekening van gemaakt en ben ik gaan meten hoeveel hout ik precies nodig had. Ik wilde liever niet zelf zagen, dus heb geprobeerd om alles exact uit te meten, zodat ik al het hout op maat kon bestellen. Uiteindelijk toch een foutje gemaakt, waardoor ik een aantal latjes helaas alsnog zelf moest zagen. Maar dat was weer een goede les. Nadat het hout binnen was heb ik eerst de platen in elkaar gezet om de vorm te krijgen. Achteraf had ik het beter in 2 delen kunnen doen, nu was het vrij lastig om de houten latjes erop te lijmen omdat op sommige punten geen lijmklem kon. Met oude boeken is het gelukt om alles goed aan te duwen en te laten drogen. Verder fungeerde ze ook als steuntje waar nodig.
Nadat de latjes op de juiste plek waren gelijmd heb ik de sierlat aan de bovenkant erop gezet. Vervolgens de eerste laag grondverf gezet en erna wat oneffenheden weggewerkt en nog een keer geverfd en als laatste afgelakt. Ik ben nog op zoek naar een mooie passende bovenplaat en misschien een sfeerhaard voor erin.

Wat zijn de buitenmaten?

De buitenmaten zijn 127,0 x 50,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van M en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 91,83


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken