Lange vakkenkast met ruimte voor televisie, door Teun en Hanneke

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Hanneke

Hanneke

NL

Makkelijk

2 minuten

Een vakkenkast op maat van maar liefst 5 meter lang! In deze DIY delen Teun en Hanneke hun ervaring met het zelf ontwerpen, in elkaar zetten en afwerken van een vakkenkast op maat. 

Omschrijving van Teun en Hanneke

We hebben gekozen voor een 5 meter lange vakkenkast omdat we een 11 meter lange muur hebben die wij graag wilden opvullen. De kast is een echte eyecatcher geworden in onze woonkamer met veel opbergruimte.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Wij zochten voor onze enorm lange wand in de woonkamer een mooie vakkenkast. Dit om de leegte van de woonkamer te vullen en veel meer opbergruimte te creëren. Daarnaast wilden we graag een plek voor de televisie. De kast is maar liefst 5 meter lang geworden. De kast bestaat uit 2 delen omdat anders het risico was dat deze zou doorzakken. Doormiddel van stelpoten onder de kast konden wij de kasten waterpas zetten. Daarnaast hebben we voor het onderstel gekozen voor deurtjes en de bovenzijde zijn open vakken geworden. We wilden graag dat de kast over de huidige plinten zou gaan vallen, dit was allemaal geen probleem. De kast werd echt super aangeleverd! Alles was goed verpakt en beschermd. Daarna begon voor ons het echte werk, want de 2 kasten moesten in elkaar worden gezet. Dit ging allemaal erg gemakkelijk en was goed aangegeven op de bouwtekening, dit doormiddel van stickers die corresponderen met de bouwtekening. De bedrading van de spotjes achter de wandkast was een uitdaging, maar uiteindelijk gelukt. Hierna hebben we alle naden van de kast gekit met witte overschilderbare acrylaat kit. Hier zat nog best wel wat werk in, we wilden het immers perfect hebben. Daarna hebben we de kast tweemaal geverfd met grondverf, omdat we gekozen hebben voor MDF ongegrond. En als laatste stap alles twee keer geverfd met de uiteindelijke gewenste kleur. De spotjes waren een uitdaging om te vinden in de door ons bepaalde maat. Uiteindelijk hebben we deze gevonden en gemonteerd, nu is de kast echt helemaal af! En nu rest alleen nog het verder inrichten van onze mooie wandkast.

Afmetingen van mijn DIY project

Lengte 500,0 x 259,0 cm
Diepte 40,0 en 50,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken