Thuiswinkel Waarborg

Industriële open eikenhouten kast op maat, door Jasper

Industriële open eikenhouten kast op maat, door Jasper
Industriële open eikenhouten kast op maat, door Jasper
Industriële open eikenhouten kast op maat, door Jasper

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Omschrijving

Een open eikenhouten kast welke mooi past in een nis in mijn nieuwe huis. Het eikenhout is donker gelakt en loopt als een slang naar boven. Tussendoor heb ik zwartgeverfde "raampjes" geplaatst van goedkoop vurenhout met goede zwarte verf wat de kast eruit doet zien alsof hij half-metaal half-hout is.
Inspiratie is opgedaan via pinterest, dus 100% origineel is het niet ;).

Eikenhouten kast voor in een nis

Eerst heb ik de nis opgemeten voor de nodige afmetingen van de kast. Daarna heb ik een 3D tekening gemaakt met gebruik van de gratis software "onshape". (Geen zorgen, dit is eigenlijk niet nodig maar wel leuk om eens te proberen). Vervolgens heb ik simpelweg 7 planken van 35,0cm bij 1 meter besteld en 6 planken van 35,0cm bij 30,0 cm. (ik meen me te herinneren met een dikte van 2.6 cm). Ik heb vervolgens bij een lokale bouwmarkt een stel vuren balken gekocht van 4,0 cm dik en 2.5 cm breed welke ik zelf op maat heb gezaagd (kon ook via deze website maar ze hadden niet mijn gewenste dikte, anders had ik dat zeker gedaan omdat deze mannen/vrouwen beter kunnen zagen dan ik ooit in mijn kleine schuurtje voor elkaar kan krijgen). Daarna alles netjes na geschuurd en afgerond en alles gelakt en geverfd (wel eens serieus tijdrovende klus). Vervolgens heb ik alle raakvlakken tussen alle onderdelen onlosmakelijk aan elkaar verbonden door aan weerszijden gaten te boren en met 1000+ deuveltjes en een tube houtlijm te werken ;). Het was wel even opletten en precies boren dat hiervoor nodig was (ik heb een boor plaatje gemaakt zodat ik altijd aan beide kanten hetzelfde patroon boorde).
En toen had ik een kast. Relatief simpel, 10x goedkoper dan aanschaffen via een meubelzaak en 100x mooier natuurlijk!

De buitenmaten van het project

2 meter hoog, 35,0 cm diep en 1 meter breed.

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Netjes gezaagd hout waar ik goed mee kon werken. Echt een top club voor mij als doe-het-zelver die niet genoeg geld heeft om de dure zaagtools aan te schaffen.

Geen resultaten gevonden