Ikea hemnes commode transformatie met groter blad, door Niels

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Niels

Niels

NL

Gemiddeld

2 minuten

Ikea Hemnes commode: een inspirerende DIY verbouwing

Zoek je naar een praktische en stijlvolle wijziging voor de kinderkamer? Kijk dan eens naar dit inspiratie project van Niels, die met wat creatief inzicht en handwerk zijn Ikea Hemnes commode heeft omgetoverd tot een meubelstuk met een vergroot blad. Dit doe-het-zelf project bewijst hoe je met een beetje hout van OPMAATZAGEN.nl en een goede visie een functionele en mooie verandering in je huis realiseert.

Van standaard tot uniek met een groter blad

Dit project begint met een standaard Ikea Hemnes commode, een bekend model dat in vele huizen te vinden is. Niels heeft het blad van deze commode vergroot, waardoor er meer ruimte is ontstaan om zaken te plaatsen. De gebruikte Vuren Timmerpanelen van 18 mm zijn op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl, wat een precieze pasvorm garandeert. 

Detailrijke afwerking en unieke kenmerken

De commode is tot in detail afgewerkt. Ook de keuze voor elegante, gouden knoppen op de laden draagt bij aan de unieke uitstraling van het meubel. Door zijn doordachte design staat deze commode perfect in een moderne babykamer.

De veelzijdigheid van zelfbouw projecten

De flexibiliteit van een zelfbouw project zoals deze is een groot voordeel. Niels had de vrijheid om zowel de maatvoering als het materiaal zelf te kiezen. Dit niet alleen zorgde voor een perfecte pasvorm in de babykamer, maar ook voor een kostenbesparend resultaat. Door zelf te bouwen, kan je flink besparen op de kosten die je normaal kwijt zou zijn bij aankoop van een op maat gemaakt meubelstuk.

Een perfecte aanvulling voor de babykamer

De vernieuwde Hemnes commode staat prachtig in de babykamer. De combinatie van functionaliteit en stijlvolle uitstraling zorgt voor een rustgevende en ook praktische toets. Het vergrootte blad biedt extra ruimte voor alle benodigdheden tijdens het verschonen en aankleden van een baby, wat deze commode tot een must-have maakt in elke kinderkamer.

Een stijl die spreekt: de charme van een DIY-project

Als het project eenmaal voltooid is, valt de warme en uitnodigende stijl van de commode meteen op. De combinatie van het natuurlijke hout en de strakke witte lijnen draagt bij aan een tijdloze Scandinavische stijl die in veel hedendaagse inrichtingen past.

De voordelen van Vuren Timmerpaneel

De keuze voor Vuren Timmerpaneel van 18 mm voor dit project was niet alleen vanwege de kleur en uitstraling. Vuren hout staat bekend om zijn stevigheid en is tegelijkertijd gemakkelijk te bewerken. Dit maakt het een ideale houtsoort voor maatwerk en doe-het-zelf projecten zoals deze.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Niels en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 40,82


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken