Harm-Jan zette zijn maatwerk kast naar eigen hand

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Harm-Jan en Agnes

Harm-Jan en Agnes

NL

Gemiddeld

3 minuten

Harm-Jan heeft een maatwerk kast ontworpen en helemaal naar eigen smaak vormgegeven. Rustieke schuifdeuren en speciale verlichting ronden de kast helemaal af. Benieuwd? Het eindresultaat zie je hier!

De kast van Harm-Jan

Harm-Jan heeft een maatwerk kast ontworpen en van op maat laten zagen. Deze kast heeft hij als basis gebruikt voor zijn uiteindelijke kast. Hij heeft er nog veel aan gedaan! Dit is het mooie van een maatwerk kast. Je kunt hem ontwerpen als je wilt, maar als je een creatief idee hebt, kun je een maatwerk kast ook zo ontwerpen dat je nog ruimte hebt voor jouw eigen onderdelen. Je tekent je kast gewoon uit en specificeert waar en hoe er rekening moet gehouden worden met de elementen die je er zelf nog aan wilt plaatsen. Dit kun je doen op ons . Bij het schetspapier zit ook een legenda die aangeeft hoe je duidelijk de verschillende onderdelen kunt weergeven.

LED strips plaatsen in de kast

Voor de verlichting van de kast heeft Harm-Jan gekozen voor LED strips. Dit zijn dunne stroken die voorzien zijn van meerdere kleine LED lampjes. Deze strips kunnen vaak aan elkaar gekoppeld worden, waardoor er maar één stekker is voor alle strips. Een aantal varianten van LED strips werken zelfs op een batterij of accu, zodat er helemaal geen stekker nodig is. De meeste LED strips komen met een afstandsbediening, waarmee je de verlichting aan en uit zet en ook de kleuren mee kan controleren. LED strips worden namelijk vaak met RGB lampjes gemaakt en kunnen daardoor heel het spectrum aan kleuren weergeven.

Harm-Jan heeft dit zelf bedacht en uitgewerkt, aangezien wij alleen uitsparingen voor spotjes aanbieden wat belichting betreft. Om de LED strips goed weg te werken heeft hij ze achter een richel geplaatst. Deze richel heeft hij zelf gemaakt door kleine latjes aan de randen van de vakken te monteren. Zo verlichten de LED lampjes de open vakken zonder dat ze zelf zichtbaar zijn! Wil jij dit ook doen? Zoek dan een set LED strips uit die voldoen aan jouw wensen en bestel de op maat gezaagde latjes om ze weg te werken met de kast mee!

Maak de latjes voor de LED lampjes van op maat gezaagd plaatmateriaal!

Een kast maken van MDF Blank

gebruik je bij een kast die je helemaal naar eigen wens wilt afwerken. MDF Blank is namelijk de onbehandelde versie van MDF en heeft daardoor de meeste afwerkopties. Voor Harm-Jan was dat een voordeel omdat hij nog schuifdeuren en LED strips ging plaatsen in de kast. Zo kon hij eenvoudig de kieren en richels van het plankje voor de strips glad plamuren. MDF Blank is ook een goede keuze als je de kast op een andere manier wilt afwerken dan een standaard lak.

Bekijk MDF Blank in de webshop

Het wegwerken van de randen

Doordat Harm-Jan nog latjes heeft geplaatst om de LED lampjes weg te werken zitten er aan de voorkant van de kast nog een aantal richels en kieren. Om het uiterlijk van de kast strak te houden heeft hij die richels nog geplamuurd. Dit doe je zelf heel eenvoudig met een tube plamuur en een plamuurmesje. Die je allebei mee kunt bestellen! Je vindt ze onder accessoires op de webshop, of je kunt ze toevoegen aan je winkelwagen met de onderstaande knop.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken