Grote, budgetvriendelijke boekenkast strak tegen de muur van MDF Lakdraagfolie, door Coriette

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

C.G.

C.G.

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Een vakkenkast met 45 vakken. De vakken zijn van verschillende grootte, maar de kast is wel symmetrisch. In het midden een breed vak voor decoratieve stukken, dan vier rijen voor boeken en de twee buitenste rijen voor overige dingen zoals spelletjes, puzzels, een postvak en laptops.

De boven en de onderkant zijn opengelaten. De onderste vakken zijn opgevuld met manden om gemakkelijk van alles op te kunnen bergen.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Ik heb eerst op papier een ontwerp gemaakt, bedacht welke verschillende groottes ik de vakken wilde hebben en een strakke indeling gemaakt. Ik heb (na 10 keer narekenen) de planken op maat besteld, met een overschilderbare laag er al op.

Deze kwamen perfect op maat! Hierdoor kon ik relatief gemakkelijk de plekken van de boorgaten uitmeten en deze boren. In de horizontale plankjes heb ik een klein gaatje gemaakt met een priem, zodat de schroeven precies op de goede plaats zouden komen.

Het in elkaar zetten was uiteindelijk het gemakkelijkste deel van de klus. De schroeven zijn verzinkt zodat ik deze goed kon opvullen, de gaten zijn nu niet meer te zien.
Tot slot is de kast lichtroze gelakt, in dezelfde kleur als de muur. Ik ben erg blij met deze kleur, het geeft wel kleur aan het huis maar het is geen mega-opvallende knalkleur.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Alle afmetingen zijn in centimeteres: 280,0 (breed), 242,0 (hoog) bij 30,0 (diep).

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van C.G. en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 684,24


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken