Buffetkast met klimaatkast geïntegreerd van zwart eiken kwartiers, door Erik en Denise

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Erik

Erik

NL

Makkelijk

3 minuten

Erik en Denise hebben samen deze prachtige, grote zwart eiken hotel chique buffetkast ontworpen. Ze wilden een klimaatkast in het meubel verwerken, en dat is prachtig gelukt! Het geheel zorgt voor een warme, moderne en luxe uitstraling. Daarbij is de kast ook nog eens superpraktisch.

Omschrijving van Erik en Denise

Vakkenkast met ingebouwde wijnklimaatkast. Onderkant is een soort buffetkast. Boven is het idee plakken te hebben. Vanwege de grote breedte van de muur wilde wel deze alleen over de lengte. Dus geen hoge grote vakken.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Het begon als een grap om een klimaatkast in te bouwen in een vakkenkast, tot we het idee echt tegenkwamen op internet. En ook op de inspiratie pagina van OPMAATZAGEN.nl! Misschien moesten we het dan toch eens proberen.. Het beste kan je al eerste de wijnklimaatkast aanschaffen. Natuurlijk staan de maten ervan op de website, maar in het echt meten is veel makkelijker. Wij hebben de klimaatkast van CoolVaria.

Zodra je de juiste klimaatkast hebt gevonden. Ga je kijken hoe hoog je alles wil. We hebben ervoor gekozen de klimaatkast op de grond te laten staan. Anders werd het onderste deel van de kast veel te hoog, en op deze manier kunnen we hem er makkelijk uitschuiven als er iets mee is of het filter vervangen moet worden. Omdat de klimaatkast een vaste breedte heeft, hebben we de deuren ernaast dezelfde breedte gemaakt. Dit was nog wel een probleem want hierdoor werden onze planken in de kast net iets te breed. Het is erg minimaal dus we durfde dit wel aan.

Op de plek van de klimaatkast hebben we gewoon een gat open gelaten en ook de achterkant is open voor de ventilatie. Wel hebben we aan de onderkant een achter plank gemaakt voor de stevigheid. We dachten dat zo'n grote kast vast niet helemaal strak tegen de muur aan kwam, dus daar kan het dan zijn ventilatie kwijt. Echter heeft OPMAATZAGEN.nl geweldige stelpoten met een mooie en makkelijk te verwijderen plint. We merkten dat het toch wel heel warm werd. We hebben later dus nog een rooster in de plank boven de klimaatkast gezaagd. Het is dus verstandig dit gelijk te laten doen, dat scheelt werk. En je ziet er niets van want de glazen staan ervoor.

We hebben in 2 planken gaten voor de spotjes laten maken. Koop van tevoren goede spotjes die passen en ook via de achterkant makkelijk aan te sluiten zijn. Wij hebben de volgende spotjes erin geplaatst: Mondo ondiepe inbouwspot - Philips Hue compatible - White & Color - rond ZWART 8Watt IP65 (#SZ-IRD-8W-RK-D-IP65)

Het in elkaar zetten van de kast is echt heel makkelijk, de deurtjes van de kast zijn helemaal makkelijk te monteren. Klik en klaar. Wij vonden het erg leuk op deze manier een unieke kast te ontwerpen en in elkaar te zetten. Het is het meer dan waard en zou het zo weer doen.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Hoogte: 238,0 cm

Breedte: 268,0 cm

Diepte: 59,0 cm/40,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken