Bas zette zélf zijn kamerhoge kast in elkaar, met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Makkelijk

4 minuten

Omschrijving

In dit project zijn 2 kamerhoge kasten en een kleiner kastje gerealiseerd. De hoge kasten dienen als opberg kast, het kleine kastje dient als 'poot' voor een eiken tafelblad, welke als bureau gebruikt zal worden. Daar kan dan direct de computerkast en alle kabels in worden opgeborgen.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Dit project is tot stand gekomen omdat we in onze nieuwbouwwoning kastruimte nodig hadden. Een interieurbouwer was ons te duur en daarom hebben besloten om het zelf te maken, met hulp van OPMAATZAGEN.nl.

Ik had al eerder een koof gemaakt met behulp van op maat gezaagd MDF plaat materiaal en had al veel instructie video's gezien van OPMAATZAGEN.nl over de vakkenkasten.

Ik besloot de gok te wagen en eens te kijken hoe het uit zou pakken. Ik heb het schetspapier uitgeprint en ben gaan tekenen. Ik twijfelde of op basis van deze schetsen daadwerkelijk een echte kast gemaakt zou kunnen worden en heb de schetsen eerst naar de klantenservice opgestuurd met de vraag of de schets goed was en of ik de configurator goed had ingevuld. Omdat 1 van de grote kasten eigenlijk maar 1 'vak' is met dubbele deuren en daar een paar legplanken in verdeeld, klonk de configurator te makkelijk. Dit kon toch nooit werken dacht ik. Binnen een dag had ik een reactie dat alles goed was ingevuld in de configurator. De prijs viel ook nog reuze mee. 2 weken er over nagedacht en uiteindelijk besloten de knoop door te hakken.

Wat we binnenkregen was geweldig. Je krijgt een koker met alle tekeningen, werktekeningen (die OPMAATZAGEN.nl voor je maakt op basis van je schets), schroeven en alles erop en eraan. Scharniertjes zaten al bevestigd aan de deurtjes. Het was alleen een kwestie van het bouwpakket in elkaar zetten. Het heeft ons uiteindelijk 2 uurtjes gekost om de beschrijvingen door te nemen, alles op de juiste plek te sorteren en alle kasten in elkaar te zetten. Je schuift alles aan elkaar en klaar ben je. Omdat de hoge kasten kamerhoog zijn, moesten ze eerst in elkaar voordat we ze verder konden afwerken.

Na het in elkaar zetten, begon het meeste werk pas. Schuren, 2x gronden, 2x verven. Alle deurtjes rondom op de kopse kantjes met lakplamuur insmeren, schuren, gronden en verven.

Bij de hoge kast zonder nis gaf OPMAATZAGEN.nl bij het maken van de werktekeningen aan dat er een ligplank vervangen moest worden met een holle plank van 5,0cm hoogte zodat dit de stevigheid van de kast ten goede komt. Bij het in elkaar zetten dacht ik in eerste instantie dat OPMAATZAGEN.nl een foutje had gemaakt. Deze holle plank was minder diep dan de rest van kast en ik had hem in eerste instantie bevestigd met de voorkant gelijk aan de liggers. Ook de push-to-open die op deze holle plank bevestigd waren had ik gedemonteerd en aan de bovenste ligger van de kast bevestigd. Dit was bij de andere 2 kasten namelijk ook zo.

Maar gelukkig, OPMAATZAGEN.nl had hier wel degelijk over nagedacht. De holle plank was korter omdat deze dieper de kast in moet zodat er aan de voorkant ruimte is om de deuren te plaatsen. De push-to-open op deze holle plank in het midden van de kast zorgt er ook nog eens voor dat je de kast in het midden gewoon kunt openen.

Ik verbaasde me hoe makkelijk het in elkaar zetten van de kasten was. Je krijgt ruim voldoende ijzerwaren meegeleverd om de kast in elkaar te zetten. Heel mooi was het feit dat er een verzinkboor meegeleverd werd, met een klein houtboortje om voor te boren.

Als ik nog een klus in huis moet doen, ga ik eerst bij OPMAATZAGEN.nl kijken wat het zou kosten om het zelf te maken. We zijn super trots op onze "eigen gemaakte" kasten. Iedereen die hier binnenkomt vindt de kasten zo mooi!

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Grote kasten: 2,60m hoog, 1m breed, 50,0cm diep

Kleine kast: 71,0cm hoog, 1m breed, 50,0cm diep

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken