60 jaar Lego gesorteerd en opgeruimd in bakken, door Ab

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

A.A.

A.A.

NL

Makkelijk

2 minuten

Een praktische oplossing om Lego in op te bergen

Alle Lego in één kast netjes opgeruimd, maar dan wel zoveel mogelijk gesorteerd. De kast is gemaakt van 15mm populieren multiplex en waar nodig voorzien van aluminium u-profielen, die dienen als geleide rails voor de plastic bakken. De plastic baken zijn van type Trofast (IKEA), verder zijn er assortimentsdozen gebruikt en een originele Lego opbergdoos (hout). De kast is van 2 kanten toegankelijk, m.u.v. de Lego opberg doos. Bij dit vak heeft de nis een achterwand, waardoor de kast meer stevigheid verkrijgt. De kast wordt nog verder afgelakt m.b.v. een transparante beits.

Hoe maak je deze opbergbakken voor je Lego?

De multiplex delen zijn (op de hoeken) verlijmd en verstevigd door een aluminium profiel of een houten balk (19x25 mm). In het geval van een aluminium-houten verbinding is een 2 componenten lijm gebruikt, in de andere gevallen een traditionele houtlijm. Middels schroeven zijn de hoekverbindingen verder verstevigd. Ik heb gekozen voor populieren triplex i.v.m. het gewicht en dat heeft gewerkt, de kast (ongevuld) is door één persoon goed te hanteren. Populieren multiplex is zacht en daardoor kwetsbaar. Met name tijdens de bouw van de kast moest ik daar rekening mee houden en de houten panelen goed beschermen. Voorzien van een laklaag worden de panelen aanmerkelijk minder kwetsbaar.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Breedte: 102,0 cm Hoogte: 62,0 cm (exclusief de zwenkwielen) Diepte: 48,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van A.A. en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 243,96


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken