Maak zelf een modern poppenhuis

16 april 2019

Ontwerp zelf de basis van een modern poppenhuis en laat het materiaal op de mm nauwkeurig zagen door OPMAATZAGEN.nl. Debbie inspireert met haar poppenhuis!

Ga direct naar:

Een modern poppenhuis maak je eenvoudig zelf. Debbie is gestart met het opknappen van wel 10 oude poppenhuizen, totdat ze zelf begon aan een ontwerp en de basis legde voor een modern en eigentijds poppenhuis. Geheel anno nu dus, met Scandinavische invloeden, geometrische vormen en een combinatie van naturel houttinten met zachte kleuren. We gingen met haar in gesprek. Lees je mee?

Interieurtrends toepassen in eigentijds poppenhuis

“Ik werk parttime als visual merchandiser/ styliste voor een kledingmerk. Van mijn liefde voor mode en styling heb ik mijn beroep kunnen maken, maar ik houd ook enorm van de laatste interieurtrends en fotografie. Ik speur elke dag op Pinterest, op zoek naar vernieuwing en inspiratie. Daar zie je de mooiste interieurs en nieuwste trends voorbijkomen. Zo kwam ik een modern poppenhuis tegen en dat bracht me op een idee! Ik wilde zelf een poppenhuis/dierenhuis bouwen en inrichten voor mijn zoontje. Ik ben creatief, dus dat moest wel lukken verwachtte ik! Uiteindelijk zat na veel ‘bloed, zweet en tranen’ het huis in elkaar. Echt tevreden was ik niet, maar ik ontdekte wel dat spulletjes in miniatuur maken écht iets is wat helemaal bij mij past.”

Zo is mijn hobby ontstaan

“Ik heb ongeveer 10 oude huizen opgeknapt en verkocht. Met kerst 2017 kreeg ik een gloednieuw poppenhuis die ik graag wilde hebben. Toen deze ook was ingericht begon het te kriebelen en wilde ik met mijn eigen ontwerp poppenhuis aan de slag; een strak en modern huis. Na veel tekenen en berekenen was het ontwerp klaar. Via google ben ik bij OPMAATZAGEN.nl terecht gekomen, omdat ik wilde dat dit huis kaarsrecht zou zijn. Met de garantie dat het op de mm nauwkeurig zou zijn, plaatste ik mijn bestelling. Ik kon de zaaglijst snel en heel makkelijk invoeren op de website. Ik was zo blij als een kind toen het hout werd geleverd. Ik heb een keer MDF blank gebruikt als materiaal én multiplex interieur populier.”

Moderne meubels beperkt op de markt

“Dagelijks ben ik bezig met poppenhuizen en miniaturen ontwikkelen. Het is voor mij echt een vorm van ontspanning. Ik maak bijna alles zelf, omdat moderne meubeltjes en accessoires beperkt op de markt zijn. Inmiddels heb ik dankzij social media al flink wat volgers bereikt en krijg ik zelfs bestellingen binnen. Mijn huis is zo ontzettend vaak gepint op Pinterest! Het leuke aan deze hobby is om een inspiratiebron voor anderen te kunnen zijn. Ook het feit dat mensen graag mijn spulletjes willen kopen om in hun eigen huis te zetten. Dat vind ik fantastisch! Complete opgeknapte huizen verkopen doe ik niet meer, omdat het me toch ontzettend veel tijd kost, maar kleine accessoires wel. Als ik bezig ben met mijn hobby, dan zit ik echt in mijn eigen mini-bubbel en kan ik ontspannen. Ik kan me compleet afsluiten voor alles en de tijd vergeten, omdat ik zo gefocust ben op wat ik aan het doen ben. En als het resultaat is zoals ik had bedacht, is mijn dag helemaal goed.”

Mijn ‘grote-mensen-poppenhuis’

“Samen met mijn vriend en zoontje wonen we nu ruim een jaar in ons nieuwe huis en we gaan nog flink wat aanpakken. De basis is er; de muren zijn wit en de eyecatcher in huis is een lichtblauwe bank.  Onze smaken verschillen enorm en dat maakt het inrichten soms lastig, maar mijn vriend heeft vertrouwen in mijn gevoel voor stijl. In ons eigen huis houd ik ook van lichte en neutrale tinten, zodat ik écht tot rust kan komen. Ons zoontje krijgt binnenkort een ‘grote jongenskamer’ waarvoor ik dus (alweer) druk op Pinterest aan het zoeken ben. Verder staat onze slaapkamer op de planning om ook aan te pakken. Voor mij is OPMAATZAGEN.nl heel makkelijk. Daarom heb ik er al meerdere bestellingen geplaatst.”

Wil je Debbie volgen in haar creativiteit of wil je meer van haar werk zien? Ze heeft een Instagram account onder de naam mini.huisjenr32

Bestel een poppenhuis bij OPMAATZAGEN.nl

Ben je enthousiast en wil je zelf ook aan de slag met een modern poppenhuis? Het ontwerp dat je links op de foto ziet kun je met een druk op de knop bij ons bestellen en zelf vullen met de mooiste (zelfgemaakte) mini-meubels. Wij zagen alle onderdelen voor je op maat en leveren het als pakket thuis. Je hoeft het alleen nog in elkaar te schroeven. Je kunt eventuele accessoires als schroeven en houtlijm direct meebestellen.

Ja, ik wil het materiaal voor dit poppenhuis bestellen!