Bestel constructie hout gemakkelijk online bij OPMAATZAGEN.nl!

1 minuut
Like deze post!

Wil je constructiehout bestellen? Dat kan bij OPMAATZAGEN.nl. Bij ons bestel je eenvoudig je constructiehout online, op maat gezaagd! Wil je gelijk beginnen met bestellen? Check dan ons assortiment aan constructiehout en begin met bestellen! Wil je nog meer weten over constructiehout? Lees dan verder.

Wat is constructie hout?

Constructiehout is hout wat valt binnen een bepaalde constructieve klasse. Deze houten balken en latten zij sterker dan andere houten balken en latten en zijn dus ideaal voor zwaardere constructieve toepassingen. De meest populaire houtsoort waar balken en latten van constructieve kwaliteit van zijn is vurenhout. Vurenhout komt van de fijnspar. Dit is een boom die groeit in Europa en Noord-Azië. In Nederland is vurenhout de meest gebruikte houtsoort voor klussen, in de bouw en in de meubelmakerij. Het is dan ook gemakkelijk verkrijgbaar en er is heel veel kennis over hoe je vurenhout het beste kan bewerken en gebruiken.

Constructieve kwaliteit constructie hout

De constructieve kwaliteit van vuren balken en latten wordt geclassificeerd in de NEN 5499 normering. De meest voorkomende classificeringen binnen deze normering zijn C18 en C24. Beide classificeringen omschrijven hout wat gebruikt kan worden voor constructies, maar bij klasse C18 zijn er meer onvolkomenheden toegestaan dan bij klasse C24. Hout met klasse C24 is dus in principe constructief sterker dan hout met klasse C18. Voor de duidelijkheid zetten we altijd in de beschrijving van het hout of het al dan niet van constructieve kwaliteit is. Meer informatie over de constructieve kwaliteit van hout vind je op onze klantenservicepagina over de constructieve kwaliteit van vuren balken en latten.

Toepassingen constructie hout

Constructiehout kan op heel veel manieren worden toegepast. Door de constructieve kracht van het hout hoef je niet bang te zijn dat het snel breekt of scheurt, als je de juiste dikte of kopmaat hebt gebruikt natuurlijk. In de bouw worden balken en latten van constructieve kwaliteit gebruikt om frames op te zetten van bouwwerken, maar zelf kun je er bijvoorbeeld een bedframe van maken. Je kunt het dan afwerken met steigerhout, wat ook vurenhout is, voor een stoere uitstraling. Heb je een grote tuin of werkplaats? Dan kun je ook een huisje, hok of schuur maken met constructief geclassificeerd hout. Het is dan wel belangrijk om het hout heel goed te behandelen, want bij buitentoepassingen kan het hout sneller verweren of kromtrekken.

Constructie hout online op maat bestellen.

Wil je met constructiehout aan de slag gaan? Bestel dan gemakkelijk online! Bij OPMAATZAGEN.nl hebben we constructiehout met verschillende diktes en kopmaten in ons assortiment en zagen we alles voor je op maat! Zo heb jij aan het eind van je klus geen stapel resthout en betaal je alleen voor de stukken die je nodig hebt, handig toch? Bekijk ons assortiment aan constructiehout online en start met bestellen! Als je de gewenste planken, balken en latten hebt gekozen en de maten hebt aangegeven gaan we direct voor je aan de slag. Als jouw bestelling is gezaagd kun je het ophalen bij onze zagerij in Veenendaal of kun je het thuis laten bezorgen. Je kunt dan zelf een dag en tijdstip opgeven! Ga naar OPMAATZAGEN.nl en start je nieuwe klus!

Met constructieve houten balken en latten op maat van OPMAATZAGEN.nl kun je direct aan de slag, al het zaagwerk is al verricht. Bekijk ons complete assortiment en start je nieuwe klus.