OPMAATZAGEN.nl maakt klussen gemakkelijk

Laat je inspireren of volg onze ontwikkelingen op ons inspiratie blog.
Succes!

Inspiratie
Ontwikkeling
Klustips

Raak geïnspireerd voor je volgende klus!

224 artikelen
Selecteer een categorie
Bankje maken van hout
Handig zelf doen / DIY

Een bankje maken van hout is een eenvoudige klus. Dus ook als je niet zo ervaren bent is dit een prima project om aan te beginnen. Kies het hout dat je mooi vindt, bepaal een eigen ontwerp en ga aan de slag om tot een uniek resultaat te komen. Gebruik het houten bankje functioneel of gebruik het decoratief en zet er een trendy plant op en bijvoorbeeld een paar kussens of een kaarsenstandaard. Plaats het in de woonkamer, aan de eettafel of in de kinderkamer. Wij zagen het materiaal voor je op maat, zodat jij direct aan de slag kunt met de montage van het materiaal. Dat is écht handig!

Maak in 5 stappen een plantenbak van steigerhout
Handig zelf doen / DIY

Met een steigerhouten plantenbak, groot of klein, maak je jouw tuin of balkon gezellig! Een tuin is tenslotte het verlengstuk van je woonkamer, dus dat verdient net zoveel aandacht als het interieur. Of het nu zomer of winter is! Wil je zo’n plantenbak van steigerhout zelf maken? Leuk! Wij helpen je op weg, zodat je goed voorbereid aan de klus kunt beginnen.

Koof en haardombouw, door John
Wat anderen maakten

Kijk eens wat een indrukwekkende koof en haardombouw John maakte. Hij gebruikte MDF Lakdraag om het tot een strak en vlak geheel te maken. Hij werkte het af door de randen voor te behandelen en het MDF te schilderen in de gewenste kleur. Laat je inspireren door het ontwerp van John en start zelf ook met een mooie klus!

Wandkast van MDF, door Stephan
Wat anderen maakten

Stephan is enthousiast over OPMAATZAGEN.nl én trots op de kast die hij met eigen handen heeft gemaakt. En dat snappen we! Zelf een kast maken van MDF kun je zo ingewikkeld maken als je zelf wilt of aankunt. Stephan gaat een uitdaging niet uit de weg, zoals je kunt zien! Wij zijn onder de indruk van het resultaat.

Een glijbaan van betonplex maken
Handig zelf doen / DIY

Een glijbaan van Betonplex zorgt voor eindeloos veel speelplezier. Wel zijn er een aantal punten waar je over na kunt denken voordat je begint met deze klus. Lees alles wat je moet weten over Betonplex voor een glijbaan of speeltoestel.

Bureaublad van MDF, door Wesley
Wat anderen maakten

Wesley maakte een bureau en combineerde hiervoor verschillende materiaalsoorten én bestaande ladeblokken. Een slimme oplossing voor een leuke klus. Hij gebruikte MDF Blank om het bureaublad te vormen. MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten binnenshuis gebruikt kan worden.

TV-meubel van multiplex, door Andrew
Wat anderen maakten

Op zoek naar een TV-meubel dat volledig past bij de stijl van jouw interieur? Maak hem zelf, net als Andrew. Hij gebruikte multiplex interieur populier vanwege de zichtbare houtnerf die het materiaal een natuurlijke uitstraling geeft. Multiplex interieur populier is de lichtgewicht variant van multiplex. Ideaal te gebruiken wanneer je er een zwevend TV-meubel van wilt maken bijvoorbeeld.

Originele kastenwand, door Dennis
Wat anderen maakten

Kijk eens wat een originele en indrukwekkende kastenwand Dennis heeft gemaakt. Hij liet MDF Lakdraag door ons op maat zagen en thuisbezorgen. De opbouw van de kast heeft hij zorgvuldig uitgevoerd. Hij combineerde het MDF met andere materialen.  Kijk je mee?

Vakkenkast combinatie, door Nicole
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Jouw ideale kast ontwerp je heel eenvoudig zelf. Maak een schets en bepaal de juiste maten van de kast. Voer dit in op OPMAATZAGEN.nl en krijg direct een indruk van de prijs.

Kastenwand van MDF, door Arnoud
Wat anderen maakten

Wil je net als Arnoud een kastenwand maken van MDF? Maak een ontwerp en laat het materiaal direct in het juiste formaat zagen door OPMAATZAGEN.nl. Wij bezorgen het ook nog eens bij je thuis!

Poppenhuis van MDF, door Cynthia
Wat anderen maakten

Cynthia maakte een degelijk poppenhuis dat – zo verwacht ze – generaties mee kan. Het zaagwerk mochten wij verrichten. En wat is het leuk om te zien wat Cynthia, in dit geval, heeft gemaakt van de losse planken die we bij haar thuis hebben bezorgd. Laat je inspireren om zelf ook aan de slag te gaan met een mooi en degelijk klusproject. Succes!

 

Zo maak je een MDF ruimtewinner op maat
Handig zelf doen / DIY

Heb je de behoefte om te minimaliseren? Begin op zolder! Daar liggen over het algemeen de meeste spullen! Als je gaat ontspullen, dan hoef je echt niet alles weg te gooien; je bewaart alleen hetgeen je echt gebruikt of waar je veel waarde aan hecht. Berg die spullen netjes op in een ruimtewinner van MDF op zolder. Maak de ruimtewinner zelf van MDF, in de afmeting die precies past onder het schuine dak van jouw zolder en laat het MDF door ons alvast op maat zagen. Dat is écht handig!

Speelgoedtafel van steigerhout, door Joost
Wat anderen maakten

Joost maakte een ontwerp voor een speelgoedtafel van steigerhout en liet het materiaal op maat zagen. Hij koos voor de nagedroogde variant van steigerhout. Heel slim, want bij gebruik binnenshuis is dit de beste optie. Waarom? Dat vertellen we je graag!

Bus inbouw van betonplex, door Rob
Wat anderen maakten

Bescherm het interieur van je bus, net als Rob, tegen stoten en krassen door een inbouw van betonplex berken. Dit materiaal is ontzettend sterk en voorkomt beschadigingen. Ideaal om te gebruiken voor een inbouw!

Maatwerk vakkenkast, door Justin
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Een maatwerk vakkenkast is een aanvulling op ieder interieur. Justin heeft het ontwerp van deze kast bepaald op basis van de ruimte. Heel zorgvuldig heeft hij een schets gemaakt van zijn wensen. Hij vertrouwde het zaagwerk en het monteren van de softclose en push-to-open scharnieren toe aan OPMAATZAGEN.nl. Het resultaat? Dat mag gezien worden. Justin heeft de vakkenkast geschilderd in twee lichte kleurtinten voor een speels effect.

Vakkenkast ‘WOUT’ in MDF Lakdraag
OPMAATZAGEN.nl meubelcollectie

WOUT is een waanzinnige kast met een rustige uitstraling door de perfecte symmetrie. Doordat je het meubel zelf schildert en daarmee ook zelf de kleur kiest, stem je deze moeiteloos af op jouw interieur!

Maatwerk vakkenkast van MDF Zwart, door Lucas
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Een kast op maat, wie wil dat nou niet? Lucas heeft een vakkenkast ontworpen en door ons op maat laten zagen van MDF Zwart V313, bekijk hier het resultaat!

TV-meubel ‘SIEM’ in MDF Lakdraag
OPMAATZAGEN.nl meubelcollectie

Een TV-meubel heeft een specifieke functie, namelijk TV kijken zo comfortabel mogelijk maken én het moet ook nog eens een sfeervolle aanvulling zijn op je interieur. Een grote ergernis bij een TV-meubel is de brei aan bedrading die in het zicht is! Met SIEM in huis is dit probleem opgelost; een subtiel TV-meubel voor in je woonkamer.

Vakkenkast underlayment
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Ben je op zoek naar een moderne kast met een warme uitstraling? Dan is een vakkenkast van underlayment misschien iets voor jou. Het materiaal heeft een natuurlijke uitstraling en krijgt door de noesten in het hout én de zichtbare houtnerf een karakteristieke uitstraling. De indeling van de kast bepaal je zelf! Zo kun je de kast helemaal aanpassen naar jouw wensen.

Vakkenkast met zwevende planken
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Bij OPMAATZAGEN.nl bestel je een kast, precies zoals jij hem hebben wilt. Dat is ideaal wanneer je een een kast wilt maken met een unieke maatvoering; tussen twee muren of met bijvoorbeeld een uitsparing voor een plint of verwarmingsbuis. Alles kan! En dat is een groot voordeel wanneer je besluit om jouw meubel bij OPMAATZAGEN.nl te bestellen. Hoe het werkt? Lees maar mee!

Maatwerk TV/audio-meubel, door Gina
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Gina stelde haar ideale TV/audio-meubel samen en vertrouwde het zaagwerk toe aan OPMAATZAGEN.nl. Op basis van haar schets zijn we aan de slag gegaan om de onderdelen van het meubel op de mm nauwkeurig te zagen en af te werken waar nodig. En zie het resultaat. Benieuwd naar Gina’s ervaring met OPMAATZAGEN.nl? Lees dan verder!

Subtiel TV-meubel, door Stefan
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Een TV-meubel kun je zo groot of zo klein maken als je zelf wilt. Stefan maakte een subtiel TV-meubel via de maatwerk configurator op onze website. Hij koos voor MDF Lakdraag dat hij zelf af heeft gewerkt met een donkere lak. Groot voordeel van MDF Lakdraag is dat er in de fabriek een lakdragende folie op het materiaal is geperst, waardoor je het materiaal niet eerst hoeft te bewerken met een grondverf.

Vakkenkast ‘PIET’ in MDF Lakdraag, voor Jacqueline
OPMAATZAGEN.nl meubelcollectie

Jacqueline heeft vakkenkast PIET van MDF Lakdraag besteld. Dit is een kast uit onze eigen meubelcollectie en daar zijn we stiekem best trots op!

TV-meubel van steigerhout, door Vanessa
Wat anderen maakten

Een TV-meubel van steigerhout zorgt voor sfeer in huis! Dat heeft Vanessa goed begrepen. Zij ontwierp haar eigen TV-meubel exact op maat en liet alle onderdelen door ons op maat zagen én thuisbezorgen. Steigerhout is te gebruiken voor binnen en buiten. De nagedroogde variant is het meest geschikt voor gebruik binnen. Ontdek waarom!

Vakkenkast met eiken deuren, door René
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

René ontwierp zijn ultieme vakkenkast én maakte creatief gebruik van verschillende materialen. Zo liet hij de kast maken van MDF Lakdraag en plaatste er zelf deurtjes en legplanken in van eikenhout. Gaaf toch, zo’n volledig unieke vakkenkast?

Imposante vakkenkast, ontworpen door Maarten
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Maarten heeft een vakkenkast op maat van MDF Lakdraag ontworpen, lees hier meer over zijn kast en hoe je hem kan bestellen!

Maatwerk vakkenkast MDF Zwart van Amy
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Amy heeft een vakkenkast op maat ontworpen en door ons op maat laten zagen. Lees hier meer over haar ontwerp en hoe je zelf een maatwerk kast kunt bestellen!

Houten eettafel op maat maken
Handig zelf doen / DIY

Een houten eettafel op maat is een sfeervolle aanvulling op ieder interieur. Met behulp van OPMAATZAGEN.nl maak je hem eenvoudig zelf! Ja, echt! Wij zagen het materiaal namelijk precies in de maatvoering die jij nodig hebt. Of het nu een rond houten tafelblad is of een rechthoek. Wil je weten welk materiaal de beste keus is voor jou en welke mogelijkheden er zijn? Lees dan verder!

Bedlade van MDF, door Jeroen
Inspiratie

Jeroen maakte van MDF Lakdraag deze lade voor onder een bed. Het is niet de eerste keer dat hij materiaal bestelt bij OPMAATZAGEN.nl.

Project flightrecorder, door Albert
Wat anderen maakten

MDF is multi-inzetbaar; van wandplank tot kastenwand en van keukenfrontje tot flightrecorder. Geen officiële flightrecorder natuurlijk! Albert maakte dit om een project op zijn werk mee te introduceren en hij bestelde het materiaal direct op maat bij OPMAATZAGEN.nl.

Schuifdeur van MDF, door Rebekka
Wat anderen maakten

Kijk eens wat een mooi klusproject Rebekka heeft uitgevoerd!? Ze liet een plaat MDF Blank in het juiste formaat zagen, zodat hij perfect past in de slaapkamer. Ze maakte de schuifdeur onderdeel van het interieur, door de plaat op dezelfde manier te schilderen. Deze moderne, geschilderde lambrisering zie je steeds vaker terug. Lambrisering is terug van weggeweest!

Schilderij maken van MDF, door Petra
Inspiratie

Dat MDF voor veel doeleinden te gebruiken is, dat is algemeen bekend. Dat je van MDF ook kunst kan maken, ligt wellicht niet zo voor de hand. Laat je inspireren door het kunstwerk van Petra, dat ze maakte van verschillende stukken MDF Blank. Zij bewerkte het materiaal op een artistieke manier en bevestigde het aan elkaar tot één geheel.

Lambrisering van MDF, door Robert
Wat anderen maakten

Robert maakte deze lambrisering van MDF Lakdraag. Hij liet het materiaal door ons in het juiste formaat zagen. Zo kon hij na het thuisbezorgen direct starten met de montage; het scheelde hem veel tijd en moeite. En onze zaagspecialisten zagen graag op de millimeter nauwkeurig!

Betonlook platen van MDF maken
Handig zelf doen / DIY

Betonlook platen zijn karakteristiek en dragen bij aan de sfeer in jouw interieur of exterieur. Gebruik MDF platen als basis en bewerk het MDF met een Betonlook verf. Zo creëer je binnen een handomdraai een tof meubel voor relatief weinig geld. Ga jij bijvoorbeeld voor een vensterbank of badkamermeubel van betonlook platen? Lees hoe je dit kunt aanpakken!

Zitvensterbank maken van MDF, door Wart
Wat anderen maakten

Als je zelf een vensterbank gaat maken en je hebt de ruimte, dan kun je er ook een zitvensterbank van maken, net als Wart. Leg er wat leuke kussens neer en je hebt dé ideale plek om je gedachten te verzetten; lees een boekje, kijk naar buiten en kom tot rust. Wij zagen het MDF in de juiste afmetingen en bezorgen het bij je thuis, zodat jij direct kunt beginnen met de opbouw van de vensterbank.

Keukenkast deurtjes maken van underlayment
Handig zelf doen / DIY

De keuken is in veel huishoudens de verzamelplek in huis; alle gezinsleden komen hier meerdere keren per dag samen. Dit samenzijn wordt natuurlijk nog aangenamer als de keuken er netjes afgewerkt uitziet! Ben je toe aan een nieuwe keuken, maar ben je daar nog voor aan het sparen? Maar zijn je keukenkastdeurtjes toch écht aan vervanging toe? Voor een minimale investering kun je jouw keukenkastdeurtjes vervangen met underlayment. Je keuken knapt er direct van op, zonder al te veel inspanning. Wij vertellen je hoe!

Een boekenplank op maat laten maken
Handig zelf doen / DIY

Een boekenplank maak je eenvoudig zelf. Helemaal als je het hout door ons direct in de juiste afmeting laat zagen. Zo wordt klussen wel heel makkelijk! Wij geven je ook nog eens advies over het te gebruiken materiaal en hoe je de boekenplank kunt ophangen. Ga lekker zelf aan de slag met behulp van dit artikel en wees achteraf trots op jezelf!

Zo maak je een Multiplex werkblad op maat
Tekst & uitleg

Een Multiplex werkblad heeft een natuurlijke uitstraling en past in een modern, Scandinavisch of minimalistisch interieur. Multiplex is over het algemeen erg vlak en sterk plaatmateriaal, waardoor het goed toe te gebruiken is voor een keukenblad of een werkblad op je werktafel. Ontdek alles over Multiplex en hoe je er een passend werkblad van kunt maken.

Maatwerk kastenwand, door Michiel en Julia
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Een functionele kast hoort in ieder interieur thuis! Michiel en Julia maakten van een hun nood een deugd en ontwierpen hun ideale kast. Of beter gezegd: volledige kastenwand mét TV-nis. Ze schilderden de kast in een vergrijsde, groene kleur om de kast een sfeervol onderdeel te maken van hun interieur. En, wat vind jij ervan?

Bureaublad op maat; ontdek er alles over
Handig zelf doen / DIY

Een goed afgesteld bureau is belangrijk voor een juiste werkhouding. Dit draagt bij aan jouw optimaal functioneren. Hoe handig is het dat je bij OPMAATZAGEN.nl het materiaal op maat kunt bestellen en het bureaublad volledig kunt afstemmen op jouw wensen? Wij hebben alvast wat onderzoek gedaan naar de juiste afstelling van je bureau, zodat jij met deze informatie zelf aan de slag kunt met jouw bureaublad op maat. Lees je mee?

Zo maak je een TV-meubel van MDF op maat
Inspiratie

Een TV-meubel van MDF is een eigentijdse toevoeging aan je interieur. MDF toont strak en het materiaal is erg sterk, waardoor je verzekerd bent van een lange levensduur van het meubel. Met dit stappenplan maak je in 5 stappen jouw design TV-kast, zwevend of op poten. Het begint met een bouwtekening!

Houten meubel op maat
Tekst & uitleg

Houten meubels op maat zijn sfeerverhogend in ieder interieur. Met een meubel op maat heb je ook nog eens iets in huis wat niemand anders heeft. Dat maakt maatwerk zo bijzonder! Ontwerp je eigen eyecatcher in huis en laat het door ons op maat zagen en zo veel mogelijk voormonteren. Zo is maatwerk betaalbaar, voor jou en voor iedereen die aandachtig omgaat met de inrichting van zijn woning. Of het nu gaat om een TV-meubel of een badkamermeubel.

Vakkenkast ‘PIET’, bij Leentje
OPMAATZAGEN.nl meubelcollectie

Vakkenkast PIET is bij Leentje helemaal thuis, het lijkt alsof de kast is gemaakt voor haar interieur!  De vakkenkast heeft een speelse uitstraling en is een toevoeging in ieder interieur. Het is één van de meubels uit de meubelcollectie van OPMAATZAGEN.nl. Naast vakkenkasten hebben we ook bureaus, garderobe kasten, dressoirs, buffetkasten, boekenkasten en meer.

Zwevende wandplank, door Sandra
Wat anderen maakten

Een wandplank die lijkt te zweven aan de muur; hoe tof is dat? Sandra maakte deze wandplank met een subtiele kubus eraan van Timmerpaneel Vuren. Zij bewerkte de plank met een beits om het hout een warme uitstraling te geven. Ze schreef een  DIY blog op haar website Accessorize your Home en deelt haar ervaring met OPMAATZAGEN.nl. Bovendien maakte ze prachtige foto’s van de stillevens die zij creëerde op de wandplank. Laat je inspireren en ga zelf ook aan de slag met een klus!

Kastplanken op maat
Handig zelf doen / DIY

Ben je op zoek naar kastplanken op maat? Dan ben je bij OPMAATZAGEN.nl aan het goede adres. Wij leveren kastplanken op maat. Wij hebben hout en plaatmateriaal zoals vuren of grenen timmerpaneel dat we direct voor je op maat zagen. Zo past het op de mm nauwkeurig! Bestel ze vandaag, dan krijg je ze binnen de kortste keren thuisbezorgd!

TV-meubel van OSB, net als Xander
Wat anderen maakten

 

Xander ontwierp zijn eigen TV-meubel die volledig is afgestemd op de spullen die hij wil opbergen. Alles past er precies in! Handig toch?! Hij koos voor het plaatmateriaal OSB 3 en liet het materiaal op maat zagen. Met de geleverde planken kon hij direct aan de slag met het monteren van zijn TV-meubel van OSB 3.

Betonplex waterbestendig, dé gids voordat je gaat bestellen!
Tekst & uitleg

Als je betonplex waterbestendig wilt gaan bestellen is het handig om te weten wat de eigenschappen ervan zijn en en hoe je het moet bewerken. Lees er alles over op OPMAATZAGEN.nl!

Zo gebruik je multiplex in jouw keuken
Handig zelf doen / DIY

Zijn de keukenfrontjes in jouw keuken aan vervanging toe? Of wil je jouw werkblad vernieuwen? Wij vertellen je alles over het gebruik van multiplex in de keuken. En heb je genoeg informatie om aan de slag te gaan? Dan bestel je bij OPMAATZAGEN.nl de keukenkastjes van multiplex direct op maat. Met de montagetips weet je precies hoe je de keukendeurtjes kunt monteren!

Een houten tafelblad op maat maken
Handig zelf doen / DIY

Houten tafelblad op maat maken? Kies je voor een massief houten plank, steigerhout of kies je voor een plaatmateriaal zoals Underlayment Fins Vuren of OSB3? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden die er zijn. Steel de show met een zelfgemaakt cirkelvormig tafelblad of maak een tafelblad met een visgraat motief en werk het af met een mooie beits!

Schoenenkast van steigerhout, door Laura
Wat anderen maakten

 

Dat je van steigerhout veel kunt maken is een feit. Net als dat steigerhout al tijden ontzettend populair materiaal is om te gebruiken in ieder interieur. Laura heeft dit goed begrepen en maakte een schoenenkast voor in de hal van steigerhout, de nagedroogde variant.

Wandkast van MDF, door René
Wat anderen maakten

 

Een mooie kast maak je alleen op basis van een goed doordacht ontwerp. René maakte een uniek ontwerp voor de wandkast die hij wilde gaan maken. Zo wist hij precies wat hij aan materiaal nodig had en hij liet het materiaal door ons op maat zagen. Dat is écht handig!

Meubel met TV-lift, door Berry
Wat anderen maakten

Een TV kun je natuurlijk onderdeel maken van je woonkamer, maar je kunt er ook voor kiezen om de TV uit het zicht te plaatsen. Berry heeft hiervoor een slimme oplossing bedacht! Hij maakte een TV-kast van timmerpaneel en monteerde er een TV-lift in. Kijk je geen TV, dan lijkt het een uniek dressoir. Wil je TV kijken, dan tover je met een druk op de knop jouw TV tevoorschijn. Dat is écht handig!

Hout rond laten zagen, dat doe je bij OPMAATZAGEN.nl!
Tekst & uitleg

Plaatmateriaal kan je zelf in een vierkant of rechthoek zagen. Hout rond zagen is echter wat moeilijker. Gelukkig kan OPMAATZAGEN.nl dat voor je doen!

Vakkenkast met gekleurde binnenzijdes, door Marlies
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Kijk eens wat een mooie vakkenkast Marlies heeft ontworpen! Ze begon met het maken van een schets van dé perfecte vakkenkast die past tussen de muren van haar woonkamer. Ze koos ervoor om de kast te laten maken van MDF lakdraag en schilderde de kast zelf in de gewenste kleur. Marlies heeft de kast uniek gemaakt door de binnenzijdes in een grijs-blauwe kleur af te lakken. Hoe tof is dit resultaat!?

Badkamermeubel van MDF, door Simon
Wat anderen maakten

 

Met het vochtwerende MDF uit het assortiment van OPMAATZAGEN.nl maakte Simon een badkamermeubel. MDF vochtwerend V313 is de beste keuze voor projecten binnenshuis in ietwat vochtige ruimtes, zoals de badkamer en eventueel de keuken.

Radiatorombouw van MDF, door Jack
Wat anderen maakten

 

Jack maakte van MDF Blank een radiatorombouw. Hij liet het materiaal door ons op maat zagen en bewerkte de platen zelf voor de finishing touch. Zo lakte hij het MDF bijvoorbeeld af met een witte lak en maakte de uitsparingen voor de poten.

Maak je eigen bureau van underlayment
Handig zelf doen / DIY

Een fijne werkplek is belangrijk om je te kunnen focussen op je werk. Een bureau van underlayment heeft een naturel uitstraling en past in een modern Scandinavisch interieur. Wil je het bureau van Underlayment zélf ontwerpen of als bouwpakket bestellen? Goed nieuws! Bij OPMAATZAGEN.nl bestel je heel eenvoudig alle materialen op maat gezaagd. Jij hoeft het alleen nog in elkaar te schuiven!

Triplex op maat bestellen? Dat doe je bij OPMAATZAGEN.nl!
Tekst & uitleg

Triplex en multiplex koop je normaal gesproken als hele plaat. Vaak moet je dan nog zelf de plaat op maat zagen. Bij OPMAATZAGEN.nl doen we dat voor je!

Bar van steigerhout maken of kopen?
Handig zelf doen / DIY

Ben je op zoek naar een robuuste bar van steigerhout? Kleed je feestje of borrel aan met deze sfeervolle krachtpatser die wel tegen een stootje kan! Een bar van steigerhout huren? Welnee. Na het lezen van dit artikel maak je de bar eenvoudig zelf. Wij zorgen voor het op maat gezaagde steigerhout!

Opbergbank eethoek, door Francisco
Wat anderen maakten

Het grote voordeel van zelf klussen is dat je elk project volledig kunt aanpassen aan de ruimte in jouw huis. Zo maakte Francisco een houten opbergbank voor aan zijn eettafel van MDF Blank in een dikte van 18mm. Dit meubel past nu precies op de plek die hij bedacht had. En dat ziet er prachtig uit!

Ontwerp je eigen houten kerstboom
Handig zelf doen / DIY

Geen zin in dennennaalden op de vloer dit jaar? Bij OPMAATZAGEN.nl bestel je het materiaal voor jouw houten kerstboom op maat. Wij zagen het in de gewenste afmetingen, waardoor jij je zelfs geen zorgen hoeft te maken over zaagsel in huis. Handig toch?

MDF in verschillende diktes online bestellen
Tekst & uitleg

MDF is een veelzijdig plaatmateriaal. Het is daarom ook beschikbaar in verschillende diktes. Lees hier alles over de verschillende diktes van MDF.

Kledingkast maken van Underlayment
Wat anderen maakten

Het komt steeds vaker voor dat bouwmaterialen in de oorspronkelijke vorm worden gebruikt in interieurs. Denk aan Steigerhout, OSB en Underlayment. Het geeft een warme en naturel uitstraling en is eenvoudig te bewerken. Bij OPMAATZAGEN.nl laat je het materiaal direct in de juiste afmeting zagen. Je ontvangt het materiaal binnen een paar dagen thuis en dan kun je direct beginnen met de opbouw van de klus.

Vakkenkast met Egyptische luiken, door Hilly en Ronald
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Ronald en Hilly ontwierpen een vakkenkast en combineerden het strakke MDF lakdraag met antieke Egyptische luiken. Het resultaat is verbluffend én precies wat zij zochten. Het voordeel van een maatwerk vakkenkast is dat je hem helemaal kunt aanpassen naar jouw wensen. Benieuwd hoe de zoektocht van Ronald en Hilly verliep? Lees hun verhaal!

Watervast en vochtwerend MDF, wat is het?
Tekst & uitleg

MDF is beschikbaar in vele variaties. Zo zijn er ook vochtwerende en watervaste MDF platen. Maar wat zijn dat nou? In dit overzicht leggen we het uit.

Zo maak je een TV-meubel van steigerhout
Inspiratie

Een TV-meubel van steigerhout is een goed idee! Het materiaal heeft een stoere en industriële uitstraling en zorgt voor sfeer. Het ruwe hout nodigt uit om wat minder precies te werk te gaan. Steigerhout is daarom perfect materiaal om zelf een TV-meubel van te maken. Laat je het TV-meubel op maat ontwerpen of ben je op zoek naar een bouwtekening voor een mooi ontwerp? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een TV-meubel van steigerhout. Of je het nu zelf maakt of niet.

Een hoekverbinding maken met MDF, hoe doe je dat?
Tekst & uitleg

Bij het maken van een project met MDF kan je verschillende hoekverbindingen maken. Lees hier meer over mooie, stevige of onzichtbare hoekverbindingen!

Vakkenkast op maat, ontworpen door André
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Ontwerp zelf een vakkenkast die perfect past in jouw interieur. Wij zagen het materiaal en bezorgen het als een bouwpakket bij je thuis, net als we bij André deden. Dat is écht handig!

Binnenwerk voor kast, door Matthijs
Wat anderen maakten

Wanneer je op zoek bent naar kastplanken op maat, dan ben je bij OPMAATZAGEN.nl aan het goede adres. Wij zagen o.a. meubelpaneel op de millimeter nauwkeurig, zodat jij direct kunt beginnen met de opbouw van de klus.

Maatwerk vakkenkast; het ontwerp van Danielle
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Een maatwerk kast realiseer je samen met OPMAATZAGEN.nl. Op basis van jouw ontwerp maken wij een bouwpakket van het gezaagde materiaal, dat we bij jou thuis bezorgen. Jij schuift de kast vervolgens zélf eenvoudig in elkaar!

DIY: prikbord maken van zachtboard
Handig zelf doen / DIY

Een prikbord van zachtboard zélf maken is heel eenvoudig! Met een zachtboard plaat in het gewenste formaat, wat verf of een mooie stof én natuurlijk wat unieke punaises of klemmen kun je zo aan de slag. Zachtboard als prikbord is een goedkope en originele oplossing om jouw leukste foto’s, kaartjes of quotes een plek in huis te geven.

Meubelpanelen op maat bestellen, zo doe je dat!
Tekst & uitleg

Een meubelpaneel op maat is gemakkelijk toe te passen. Het is al afgewerkt en, mocht je dat willen, gemakkelijk op maat te zagen. Lees hier meer!

Werktafel van MDF, door Guido
Wat anderen maakten

Een prettige werktafel kan bijdragen aan de kwaliteit van jouw klus. Laat het materiaal voor jouw werktafel door ons op maat zagen en ga zelf aan de slag met de opbouw. Binnen een mum van tijd heb jij een perfecte plek voor de de uitvoering van jouw volgende klus, net als Guido.

Kastenwand voor behangwinkel
Wat anderen maakten

Zelf een kastenwand maken of op maat bestellen? Bij OPMAATZAGEN.nl bestel je het materiaal voor jouw wandkast op de mm nauwkeurig gezaagd. Jij hoeft het dan alleen nog in elkaar te zetten. Ook Erik bestelde het materiaal voor de kastenwand van zijn behangwinkel op maat. En dit is het resultaat.

Speakerbox maken? Laat je inspireren door Piet
Wat anderen maakten

Ben je op zoek naar een passende speakerbehuizing? Maak het eenvoudig zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl. Wij zagen precies op maat, wat jij bedenkt. Dat is écht handig!

Bloggers gezocht voor OPMAATZAGEN.nl
Ontwikkeling

Bloggers gezocht! Ben jij blogger en maak je unieke merkgerichte content? Dan zijn we op zoek naar jou! In samenwerking met OPMAATZAGEN.nl ga je letterlijk aan de slag met een leuke klus en je mag er ook nog eens over schrijven op jouw blog of social media kanaal! Alle getalenteerde influencers, bloggers, instagrammers en content creators opgelet!

Klantenservice medewerker Laura: Ik stel me graag voor
Ontwikkeling

Neem je contact op met OPMAATZAGEN.nl; dikke kans dat je Laura treft. Zij werkt bij ons als klantenservice-medewerker en maakt dagelijks klanten blij! Zij stelt zich graag eens voor.

 

Schuifdeur voor badkamer maken
Wat anderen maakten

Een schuifdeur maken van MDF? Wij helpen je graag aan perfect op maat gezaagd materiaal, zoals we deden wij voor deze blije klant. Laat je inspireren door dit voorbeeld en bestel het materiaal voor jouw klus eenvoudig bij OPMAATZAGEN.nl.

 

 

Maak je eigen design bureau, net als Rob
Wat anderen maakten

Zelf een bureau maken van Multiplex Hardhout? Bekijk het voorbeeld van Rob en laat je inspireren. Bestel het materiaal op maat bij OPMAATZAGEN.nl. Je ontvangt jouw bestelling binnen een paar dagen thuis en je kunt direct aan de slag met de opbouw van het bureau.

 

Een online houthandel én een online zagerij!
Tekst & uitleg

Bij een online houthandel kan je gemakkelijk plaatmateriaal bestellen, bij een online zagerij zagen ze jouw plaatmateriaal op maat. Dat is écht handig!

Maatwerk vakkenkast; het ontwerp van Anne Fleur
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Ontwerp je eigen vakkenkast bij OPMAATZAGEN.nl, net als Anne Fleur. Zij ontving het materiaal als bouwpakket thuis. Zij hoefde de kast alleen nog in elkaar te schuiven met behulp van dit instructiefilmpje. Ze koos voor een kast van MDF Lakdraag en schilderde de kast af met een witte lak.

 

Maak een mini-marktkraam voor je kinderen
Handig zelf doen / DIY

Rond Koningsdag 2018 deelden wij een winkelmand met het materiaal voor deze mini-marktkraam, om geld mee te verdienen op de Koningsmarkt. Dat de mini-marktkraam multi-inzetbaar was wisten we, maar we hebben er nu een plaatje bij. Het kraampje is omgetoverd tot speelgoedwinkel! Wil je zelf ook aan de slag met zo’n leuke marktkraam voor je kinderen?

 

Plinten van Meranti, Grenen, Eiken of MDF; de beste keuze voor jóuw huis!
Tekst & uitleg

Als je plinten gaat bestellen kan je kiezen uit verschillende soorten, vormen en maten. Lees hier alles over plinten van MDF, eiken of meranti!

Ontwerp je eigen maatwerk meubel, net als Remko
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Zelf een maatwerk meubel maken hoeft niet moeilijk te zijn. Bij OPMAATZAGEN.nl maken we je het in ieder geval zo gemakkelijk mogelijk. Remko ontwierp zijn ultieme vakkenkast en bestelde het materiaal bij ons als bouwpakket, in MDF Lakdraag. Dit is het resultaat!

Klantenservice-medewerker Geerjanne: ik stel me graag even voor!
Ontwikkeling

Misschien heb je haar al eens aan de telefoon gehad of met haar gemaild. Geerjanne is klantenservice-medewerker bij OPMAATZAGEN.nl en stelt zich graag even voor!

Chipwood platen: plaatmateriaal van houtsnippers?
Tekst & uitleg

Chipwood is de engelse term voor houtsnippers. Chipwood platen zijn dus platen die gemaakt zijn van houtsnippers! Lees hier alles over chipwood OSB platen.

Blogster Jodi ontwerpt poppenhuis
Inspiratie

Heb je een leuk idee voor een mooie klus? Blogster Jodi van Liefthuis.nl ontdekte hoe handig klussen met OPMAATZAGEN.nl kan zijn, toen ze de materialen voor het ontwerp van haar poppenhuis door ons op maat liet zagen. Ze vlogt erover in haar weekendvlog. Kijk je mee?

Overzicht van vochtwerend en watervast plaatmateriaal
Tekst & uitleg

Niet elk plaatmateriaal kan goed tegen vocht. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van vochtwerend en watervast plaatmateriaal, zodat je altijd de beste keuze kan maken voor jouw klus. Echt handig!

Dé woontrends van 2019!
Inspiratie

Precies een week geleden was ik op de laatste dag van de vt wonen&design beurs in Amsterdam. De hele week zag ik op de sociale media kanalen al allemaal mooie en inspirerende beelden voorbij komen, dus ik stond te popelen om mijzelf ook een dagje onder te dompelen in inspiratie! De leukste trends deel ik met jou!

Gefineerd multiplex online op maat bestellen
Tekst & uitleg

Gefineerd multiplex is een sterk plaatmateriaal met een goede zichtkwaliteit, het wordt ook vaak in het zicht gehouden bij projecten. Lees hier meer over gefineerd multiplex op maat!

Tijdelijk aanrechtblad door Pieter
Inspiratie

Maak net als Pieter een tijdelijk aanrechtblad van zwart MDF! Het materiaal is vochtwerend en wordt gratis op maat gezaagd bij OPMAATZAGEN.nl! Bekijk hier de foto’s van het project.

Maatwerk vakkenkast door Carola
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Deze maatwerk vakkenkast van Carola is gemaakt van MDF lakdraag en afgewerkt met een witte lak. Doordat je de kast zelf kunt afwerken in de gewenste kleur, stem je het moeiteloos af op jouw interieur.

‘100% zuiver gezaagd materiaal’
Inspiratie

“Zodra vrienden of kennissen een mooi ontwerp zien, vragen ze mij of ik het kan maken. Deze kast heb ik bijvoorbeeld voor mijn dochter gemaakt. Sinds 2016 ben ik met pensioen en heb ik meer tijd voor mooie klussen.”

Een prullenbak om afval te scheiden maak je zelf!
Handig zelf doen / DIY

Heb je er wel eens aan gedacht om je eigen prullenbak te ontwerpen? Dan weet je zeker dat hij past bij jouw interieur! Wij hebben ontdekt dat het scheiden van afval ook een stuk makkelijker wordt wanneer je hier een geschikte prullenbak voor hebt.

Gelamineerd spaanplaat op maat nodig?
Tekst & uitleg

Gelamineerd spaanplaat is gewoon spaanplaat met een gelamineerde toplaag. Deze laag kan verschillende eigenschappen hebben, waardoor gelamineerd spaanplaat breed toe te passen is. Lees hier meer!

Een bed van Steigerhout zelf maken
Wat anderen maakten

Michael maakte dit bed van steigerhout voor zijn zoontje. Met het ontwerp bij de hand bestelde hij de steigerplanken via onze website in het gewenste formaat. Ook de constructie van vurenbalken liet hij door OPMAATZAGEN.nl in de juiste afmetingen zagen. Het resultaat?

Naambord van Multiplex Hardhout door Koos
Wat anderen maakten

Een naambord van Multiplex Hardhout maken voor op de gevel? Koos maakte dit naambord en liet de hoeken afronden voor een stijlvol resultaat.

Wandkast van MDF Lakdraag door Hans
Wat anderen maakten

Zelf een kast maken van MDF lakdraag? Hans deed het! Het zaagwerk deden wij. Hij schilderde de kast in kleur die past bij zijn interieur.

Maatwerk TV-meubel door Louisa
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Louisa liet zich voor het ontwerp van dit TV-meubel inspireren door de TV-meubels uit de OPMAATZAGEN.nl meubelcollectie. Ze gaf haar eigen draai aan het ontwerp en zie hier het resultaat!

Maatwerk vakkenkast door Luc en Marjolein
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Ontwerp een maatwerk vakkenkast die perfect past bij het interieur van jouw huis. We leveren het op de mm nauwkeurig! Te bestellen in meerdere houtsoorten.

Vakkenkast op maat; ontworpen door Frank
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Een vakkenkast op maat, zonder dat je een interieurbouwer hoeft in te huren voor het ontwerp of de montage? Frank vertelt hoe hij dit deed!

Een bed op maat van Multiplex
Wat anderen maakten

Zelf een bed maken van Multiplex interieur populier? Aletta deed het en dit is het resultaat. De Multiplex platen liet ze OPMAATZAGEN.nl.

Kastdeuren van MDF met afgeronde zijdes
Wat anderen maakten

Anne ging aan de slag met de kastdeuren van haar kast en heeft ze op een unieke manier met verf bewerkt. Bekijk hier het resultaat!

Framewerk voor keukenwand
Wat anderen maakten

Een keukenwand maken begint met een framewerk constructie. Herwerd gebruikte hiervoor Multiplex Okoumé Watervast en liet het OPMAATZAGEN.nl.

Pellos Floor online op maat bestellen
Tekst & uitleg

Pellos Floor, ook wel bekend als Underlayment Fins Vuren, is een erg vlak plaatmateriaal wat op dezelfde manier wordt gemaakt als multiplex. Lees hier meer over Pellos Floor en hoe je het op maat kan bestellen!

Maak zelf een modern poppenhuis
Inspiratie

Ontwerp zelf de basis van een modern poppenhuis en laat het materiaal op de mm nauwkeurig zagen door OPMAATZAGEN.nl. Debbie inspireert met haar poppenhuis!

Klusverslag: bureau-huisje van multiplex populier
Inspiratie

Maak je eigen bureau-huisje van multiplex interieur populier. Bekijk het klusverslag van Astrid en laat je inspireren tot een mooi ontwerp.

Multiplex gegrond op maat bestellen
Tekst & uitleg

Plaatmateriaal verven is een tijdrovend proces. Het op maat gezaagd bestellen van gegrond multiplex kan je een hoop tijd besparen. Wil je hier meer over weten? Klik op de link en lees verder!

Wat zijn de 6 meest gebruikte scharnieren?
Klustips

Op zoek naar scharnieren die het beste passen bij jouw klus? Wij selecteerden de 6 meest gebruikte scharnieren.

Een vloer van underlayment maken
Tekst & uitleg

Een vloer van hout heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Dat kan je doen met parket, laminaat, maar ook met underlayment! Lees hier meer!

Klusidee: plaats de trampoline in een bak van betonplex
Wat anderen maakten

Op zoek naar een geschikte manier om de trampoline stevig te plaatsen? Maak net als Rene een bak van betonplex hardhout waar de trampoline in kan staan.

Opberg-idee; de wasmachine uit het zicht
Inspiratie

Wasmachine uit het zicht? Maak net als Nicole een ombouw als oplossing om de wasmachine sfeervol weg te werken. Laat je inspireren!

Watervast (WBP) verlijmd multiplex en triplex van Okoumé
Tekst & uitleg

Watervast (WBP) verlijmd multiplex en triplex van okoumé-hout is goed toe te passen in vochtige ruimtes en buitenshuis. Bij OPMAATZAGEN.nl kun je okoumé multiplex op maat bestellen, lees hier meer!

Reptielenliefhebber Anthony maakte dit terrarium
Wat anderen maakten

Terrarium maken? Zo maak je een terrarium voor reptielen van Multiplex Interieur Populier.

Houten balken online op maat bestellen
Tekst & uitleg

Houten balken kunnen voor allerlei constructies worden toegepast. Door ze op maat te laten zagen bij OPMAATZAGEN.nl hoef jij minder werk te doen en maak je klussen weer écht leuk. Lees hier meer!

Een lange wens uitgevoerd: vensterbanken in de woonkamer
Inspiratie

Nieuwe vensterbanken nodig? Laat ze op maat zagen door OPMAATZAGEN.nl en plaats ze eenvoudig in jouw huis. Margje koos Timmerpaneel Vuren als materiaal en zo pakte ze het aan.

Tafelbladen van Timmerpaneel voor Dennis
Inspiratie

Dennis heeft Timmerpaneel op maat in cirkels laten zagen om tafelbladen te maken. Laat je inspireren!

Stellingkasten voor zolder door Damian
Inspiratie

Ben je op zoek naar een oplossing voor opbergruimte op zolder? Damian maakte deze stellingkasten van MDF.

Vakkenkasten door Thomas
Inspiratie

Thomas maakte deze stellingkasten van MDF. Benieuwd naar de werkwijze?

Paneelplanken op maat bestellen?
Tekst & uitleg

Paneelplanken van gemelamineerd spaanplaat zijn op meerdere manieren toe te passen en voor een groot deel al afgewerkt. Bij OPMAATZAGEN.nl kan je meubelpaneel op maat laten zagen, handig toch?

Dressoir, bijzetkastje en plankenkast door Coen
Inspiratie

Doe-het-zelf: Coen maakte met op maat gezaagd grenen timmerpaneel een dressoir, bijzetkastje én plankenkast. Bekijk hier de foto’s van het eindresultaat!

Kistje op wielen door Jorrit
Inspiratie

Doe-het-zelf: Jorrit maakte met op maat gezaagd grenen timmerpaneel en MDF een kistje op wielen. Bekijk hier de foto’s van het eindresultaat!

Gelamineerd MDF, wat is het?
Tekst & uitleg

Gelamineerd MDF is een variant van MDF die als afwerking een toplaag heeft gekregen. Deze toplaag is beschikbaar in verschillende varianten. Lees hier meer!

Maak je eigen kastje van multiplex interieur populier
Inspiratie

Do-it-yourself: Maak je eigen kastje van Multiplex Interieur Populier en laat het materiaal door ons op maat zagen. Bekijk het stappenplan!

Ondervloeren leggen met zachtboard
Tekst & uitleg

Het leggen van ondervloeren is een lastige klus. Door zachtboard te gebruiken zorg je voor een verbeterde isolatie van warmte én geluid. Lees hier meer over het leggen van zachtboard ondervloeren!

Plinten van MDF online op maat bestellen
Tekst & uitleg

MDF plinten zijn veelzijdig en gemakkelijk te bewerken. Door MDF plinten op maat te bestellen kan je direct verder met het afwerken en plaatsen van de plinten, handig toch? Lees hier meer over plinten op maat!

Groen MDF bestellen, wat is dat?
Tekst & uitleg

MDF kan tijdens het productieproces gekleurd worden. Niet elke groen gekleurde MDF plaat heeft echter dezelfde eigenschappen. Lees hier alles over groen MDF!

Watervast verlijmd multiplex op maat bestellen
Tekst & uitleg

Watervast verlijmd multiplex op maat bestellen doe je bij OPMAATZAGEN.nl, lees hier alles over wat je met watervast verlijmd multiplex kan doen en in welke vormen je het op maat kan bestellen!

Klustip: Zó lak je de kopse kanten van MDF
Klustips

Met deze klustip weet je precies hoe je de kopse kanten van MDF strak kunt lakken. Handig toch?

Zo eenvoudig schuif je jouw meubel in elkaar!
OPMAATZAGEN.nl meubelcollectie

De meubels van OPMAATZAGEN.nl zijn eenvoudig in elkaar te zetten. Ook zonder technische kennis en timmermansoog. Ontdek het zelf en bekijk onze video.

Klustip: Zagen in verstek, wat is dat?
Klustips

Bij OPMAATZAGEN.nl kan je plaatmateriaal in verstek laten zagen, maar wat is in verstek zagen eigenlijk? Wij leggen het uit!

Maak je eigen kastje voor de kattenbak
Inspiratie

Heb jij een kat? En is de kattenbak ook zo’n doorn in het oog in jouw interieur? Wij hebben een oplossing bedacht! Verstop de kattenbak in een leuk kastje, zodat je kat rustig zijn behoefte kan doen en jij daar niet zoveel last van hebt. Hoe je dat doet? Lees het hier stap voor stap.

De varianten van gekleurd MDF
Tekst & uitleg

MDF is beschikbaar in vele kleuren, bijvoorbeeld wit, zwart en grijs. In dit overzicht lees je alles over de varianten en het bestellen van gekleurd MDF.

‘Elke klus brengt me een stap vooruit’
Inspiratie

Kast maken van MDF? Laat je inspireren door Chase. Hij maakte deze indrukwekkende kast zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl.

Buigbaar MDF: wat is het, wat kan je er mee doen en waar koop je het?
Tekst & uitleg

Om MDF buigbaar te maken worden er groeven in gemaakt. Dit kan een tijdrovende klus zijn. Daarom kan je bij OPMAATZAGEN.nl buigbaar MDF gegroefd op maat bestellen, handig toch?

Plywood op maat bestellen? Dat doe je bij OPMAATZAGEN.nl!
Tekst & uitleg

Plywood is de Engelse benaming voor multiplex en is bij OPMAATZAGEN.nl in verschillende vormen en met verschillende afwerkingen op maat te bestellen. Lees hier meer daarover!

Maak je eigen multifunctionele wandplank van Pellos Floor
Inspiratie

Doe-het-zelf: Maak je eigen wandplank van Pellos Floor. Wij zagen alle onderdelen op maat, zodat jij direct kunt starten met de opbouw van de klus!

Maak je eigen tuinbank van steigerhout
Inspiratie

Doe-het-zelf: Zo maak je een tuinbank van steigerhout. Met dit stappenplan kan iedereen klussen. Met een druk op de knop is je winkelmand gevuld. Succes!

Maak je eigen plantenbak van steigerhout
Inspiratie

Maak je eigen plantenbak van steigerhout! Wij zagen het hout voor jou op maat en je zet zelf de bloemenbak in elkaar. Bekijk de werkbeschrijving en vul direct je winkelmand met de juiste benodigdheden!

Pssst, het is bijna Vaderdag…
Inspiratie

Zelf een Vaderdag cadeau maken? Met behulp van dit stappenplan maak je zelf eenvoudig een vaderdagcadeau!

Klusexpert Ivonne: Ik stel me graag even voor!
Ontwikkeling

Hoi! Ik ben Ivonne en je kent mij onder andere van de video’s van OPMAATZAGEN.nl. Ook als je een vakkenkast bij ons hebt besteld, dan heb je mij gesproken. Ik ben namelijk klus-expert bij OPMAATZAGEN.nl en ik kijk mee met elke vakkenkast en (maatwerk) meubel dat bij ons wordt besteld. Ik stel me graag even voor!

Zolderkast door Hans
Inspiratie

Ga je aan de slag met een zolderkast? Laat je inspireren door het ontwerp van Hans en laat het materiaal op maat zagen.

Speakerbehuizingen door Victor
Inspiratie

Victor heeft MDF Blank op maat laten zagen om vervolgens zelf speakerbehuizingen te maken. Laat je inspireren!

Keukenblad door Twan
Inspiratie

Wat een goed idee van Twan! Hij maakte een keukenblad van MDF vochtwerend materiaal. Bekijk het resultaat.

Tv-Meubel door Simona
Inspiratie

Simona maakte haar IKEA METOD TV-meubel uniek, door er een eigen draai aan te geven. Ze maakte van Multiplex Interieur Populier een ombouw op maat. Benieuwd naar het resultaat?

Maatwerk vakkenkast door Robin
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

Wat een pareltje; deze maatwerk vakkenkast van Robin! Wil je ook aan de slag met een eigen ontwerp? Laat je inspireren.

Speakertorens door Pim
Inspiratie

Pim heeft MDF Blank gratis op maat laten zagen om vervolgens zelf Speakertorens te maken! Bekijk hier de foto’s van het eindresultaat.

Lijst voor glas in lood door Frank
Inspiratie

Frank heeft een gave hobby: glas in lood kunstwerken maken. Hij maakte het kunstwerk af door er een lijst omheen te monteren.

Kastenwand door Chase
Inspiratie

Chase heeft MDF Blank gratis op maat laten zagen om zelf een kastenwand te maken! Bekijk hier de foto’s van de opbouw.

Klustip: werken met steigerhout
Klustips

Klustip: Hoe bewerk je steigerhout? Hoe kun je steigerhout nabehandelen? Op deze vragen geven we antwoord en we geven meer tips!

Radiatorombouw door Philip
Inspiratie

Philip heeft MDF lakdraag gratis op maat laten zagen om vervolgens zelf een radiator-ombouw te maken! Bekijk hier de foto’s van het eindresultaat.

Keukendeurtjes door Kees
Inspiratie

Kees heeft MDF vochtwerend gratis op maat laten zagen om vervolgens zelf keukendeurtjes te maken! Bekijk hier de foto’s van het eindresultaat.

Deuren in schuine zolderruimte door Arno
Inspiratie

Arno heeft Pellos Floor gratis op maat laten zagen om vervolgens zelf deuren te maken in een schuine zolderruimte. Bekijk hier de foto’s van het eindresultaat.

Hondenhok door Anne
Inspiratie

Anne heeft Multiplex interieur populier gratis op maat laten zagen om vervolgens zelf een hondenhuis te maken! Bekijk hier de foto’s van het eindresultaat.

Wandkast om haard door Ton
Inspiratie

Ton heeft MDF lakdraag gratis op maat laten zagen om vervolgens zelf een prachtige wandkast te maken die perfect past bij de haard. Bekijk hier de foto’s van het eindresultaat.

Klustip: alles wat je moet weten over schuren
Klustips

Schuren is meestal niet het leukste onderdeel van de klus. Wanneer gebruik je welke korrel en gebruik je een schuurmachine of een schuurklosje? Wij geven je tips!

Centen verdienen tijdens de Koningsmarkt doe je zo!
Inspiratie

Doe-het-zelf: Maak je eigen mini-marktkraam en verkoop al je spullen op de rommelmarkt. Zo scoor je op Koningsdag!

Apothekerskast door Ton
Inspiratie

In zijn camper heeft Ton met op maat gezaagd Multiplex Interieur Populier een apothekerskast gemaakt. Heel handig!

TV-meubel door Ingrid
Inspiratie

Ingrid heeft op maat gezaagd MDF besteld en daarmee zelf een tv-meubel gemaakt. Dat is écht handig! Bekijk hier het eindresultaat!

Wandkast door Evelyn
Inspiratie

Evelyn heeft op een creatieve manier gebruik gemaakt van MDF lakdraag en zwart MDF om een wandkast te maken. Bekijk het resultaat!

DJ-meubel door Marcel
Inspiratie

Marcel heeft met op maat gezaagd blank MDF een eigen DJ-meubel gemaakt. Hoe tof is dat! Bekijk het resultaat!

Vensterbank door Onno
Inspiratie

Zelf een vensterbank maken? Dat kan! Onno maakte een venstebank van MDF lakdraag en dit is het resultaat!

Wandkast gemaakt door Hans
Inspiratie

Hans heeft een wandkast gemaakt die precies in de nis van de muur past. Hiervoor heeft hij MDF gebruikt en laten zagen door OPMAATZAGEN.nl. Bekijk hier het resultaat en laat je inspireren!

Meubel voor platenspeler door Jeroen
Inspiratie

Jeroen heeft bij OPMAATZAGEN.nl MDF lakdraag perfect op maat laten zagen en daarmee zelf een meubel voor zijn platenspeler gemaakt.

Kast gemaakt door Marloes
Inspiratie

Marloes heeft MDF van OPMAATZAGEN.nl gebruikt om zelf dit ontzettend leuke kastje mee te maken. Wil jij ook zelf een kast maken? Bekijk hier het resultaat van Marloes en laat je inspireren!

TV-meubel door Marcel
Inspiratie

Marcel heeft MDF lakdraag op maat gezaagd besteld bij OPMAATZAGEN.nl. Hiermee heeft hij zelf een tv-meubel gemaakt waarin hij zelfs de geluidsboxen heeft weggewerkt. Bekijk hier het resultaat en laat je inspireren!

Draadfiguur door Joyce
Inspiratie

Bekijk hier het resultaat van het draadfiguur wat Joyce heeft gemaakt! Zij heeft een gezaagde cirkel van MDF besteld. Bestel ook jouw vorm op OPMAATZAGEN.nl!

Kast opgeknapt met ombouw door Jolanda
Inspiratie

Jolanda heeft van IKEA bovenkastjes een eigen tv-meubel gemaakt. Ze heeft er namelijk een ombouw omheen gemonteerd van Multiplex Interieur Berken.

Voorlees/voedingsbankje door Frans
Inspiratie

Wat een goed idee; Frans maakte een voorlees/voedingsbankje van Underlayment.

Schuifdeur door Corné
Inspiratie

Corné heeft MDF met lakdraagfolie besteld bij OPMAATZAGEN om er een mooie schuifdeur van te maken voor de inloopkast in zijn slaapkamer. Bekijk hier de foto’s en laat je inspireren!

Panelen voor keuken door Corné
Inspiratie

Corné heeft van MDF lakdraag zelf panelen gemaakt voor in de keuken van zijn nieuwe huis! Bekijk hier de foto’s van het resultaat en laat je inspireren!

Klustips: zelf onzichtbare houtverbindingen maken
Klustips

Voordat je materiaal gaat bestellen bij OPMAATZAGEN.nl is het verstandig om na te denken over de manier waarop je het gaat monteren. Ga je schroeven gebruiken? Deuvels? Of lijm? Deze accessoires kun je bij OPMAATZAGEN.nl gemakkelijk mee bestellen.

Voorzetwand door Ronald
Inspiratie

Laat jij je inspireren door Ronald, die van MDF Vochtwerend V313 een voorzetwand maakte om zijn TV in weg te werken? Bekijk dan hier de foto’s.

Bureau gemaakt door Marc
Inspiratie

Marc heeft MDF lakdraag op maat gezaagd in de vorm van een driehoek besteld bij OPMAATZAGEN.nl. Hiermee maakte hij een bureau. Bekijk hier het resultaat en laat je inspireren!

Legplanken door Marc
Inspiratie

Marc heeft MDF lakdraag op maat gezaagd in de vorm van een driehoek besteld bij OPMAATZAGEN.nl. Hiermee heeft hij legplanken gemaakt. Bekijk hier het resultaat en laat je inspireren!

Bankjes voor camper door Mike
Inspiratie

Mike heeft op maat gezaagd MDF gebruikt voor het maken van zijn bankjes voor in de camper. Bekijk de foto’s en laat je inspireren voor jouw eigen project!

Radiatorombouw door Dennis
Inspiratie

Dennis heeft op maat en in verstek gezaagd MDF van OPMAATZAGEN gebruikt om zelf een radiatorombouw te maken. Bekijk de foto en laat je inspireren!

Inlijsten met hardboard door Ruud en Geeske
Inspiratie

Ruud en Geeske hebben op maat gezaagd hardboard besteld om oude zeekaarten in te lijsten met koper. Leuk idee!

Klustips: de juiste verf en verfbenodigdheden kiezen
Klustips

Je hebt een mooi project gemaakt en nu is het tijd om het af te werken! Maar.. welke verf is daarvoor het meest geschikt? En welke verfbenodigdheden kun je het beste gebruiken? Bij OPMAATZAGEN.nl vind je alle tips op een rij!

Zwevend bureau door Boris
Inspiratie

Boris heeft een zwevend bureau gemaakt van Berken Multiplex en ook kabelgoten erbij gemaakt. Knap werk!

Klusverslag David: zelfbouw speakerbox
Inspiratie

David heeft bij OPMAATZAGEN.nl MDF zwart besteld om zelf een speakerbox van te maken. Hij heeft van het hele project uitvoerig verslag gedaan! Lees mee met de aanpak van David en doe inspiratie op om zelf ook aan jouw eigen klus te beginnen!

Vakkenkast / roomdivider door Peter
Inspiratie

Inspiratie nodig? Bekijk dan de foto’s van deze vakkenkast die ook dient als roomdivider en bestel jouw MDF ook perfect op maat gezaagd bij OPMAATZAGEN.nl!

Buitenkeuken door Peter
Inspiratie

Peter heeft op maat gezaagd MDF gebruikt om een buitenkeuken te maken in zijn veranda. Hij heeft het afgewerkt met beton ciré. Bekijk hier de foto’s!

Keukenbar door Maurice
Inspiratie

Maurice heeft via OPMAATZAGEN.nl zelf een keukenbar gemaakt van Multiplex Interieur Populier. Ook zelf een keukenbar op maat maken? Laat je inspireren!

Klustips: zelf super strak in verstek zagen
Klustips

Je bent bezig met het maken van je eigen meubel of constructie en nu wil je in verstek gaan zagen. Hoe doe je dat eigenlijk? En welke gereedschappen heb je daarvoor nodig?

Klustips: handige inmeettips die je nooit meer vergeet!
Klustips

Je wilt zelf een meubel op maat maken en het laten zagen door OPMAATZAGEN. Een goede keuze! Want een gezaagd houtpakket hoef je zelf alleen nog maar in elkaar te zetten en af te werken én scheelt zaag- en vervoerfrustraties wanneer je het zelf gaat doen.

Klustips: uitsparingen maken in plaatmateriaal
Klustips

Je gaat plaatmateriaal bestellen bij OPMAATZAGEN en je wilt daarin een uitsparing maken? Hier leggen wij uit hoe je het beste te werk kunt gaan. Maar je kunt het maken van een uitsparing natuurlijk ook door ons laten doen!

Klustips: professioneel gaten boren in plaatmateriaal
Klustips

Het boren van gaten in hout is een van de meest toegepaste technieken. Het lijkt heel makkelijk, dat is het eigenlijk ook, maar toch zijn er altijd een aantal tips die ervoor zorgen dat je nóg beter wordt in het boren van gaten!

Klustips: deuvelverbinding maken
Klustips

De deuvelverbinding is een relatief eenvoudige verbinding waarbij er deuvels (pennen) in tegenover elkaar geboorde gaten geplaatst worden. Hierbij is het van belang om secuur te werk te gaan, want het is erg belangrijk dat de gaten van de verschillende onderdelen op precies dezelfde plek zitten én recht geboord zijn, anders wordt de verbinding scheef. Lees hier hoe je het beste te werk kunt gaan!

Klustips: meubels afwerken met kit
Klustips

Je hebt een mooi meubel gemaakt met een zaagpakket van OPMAATZAGEN en het staat perfect in jouw huis. Maar, hoe maak je nu net die extra afwerking waardoor het geheel er nog mooier en strakker bij staat? Met kit!

Vakkenkast door Maria
Inspiratie

Maria heeft zelf een vakkenkast ontworpen en gemaakt met op maat gezaagd MDF van OPMAATZAGEN.nl. Bekijk de foto’s, laat je inspireren en lees onze klustips!

TV-meubel door Dianne
Inspiratie

Dionne heeft op maat gezaagd MDF gebruikt om zelf een tv meubel te maken. Dat is handig! Bekijk hier het resultaat en laat je inspireren om ook te klussen!

Presentatiemeubel door Martijn
Inspiratie

Maak net als Martijn zelf een presentatiemeubel van Multiplex Populier Interieur.

Schoenenkast door Marcel
Inspiratie

Marcel heeft een schoenenkast/bank gemaakt van op maat gezaagd MDF. Mooi werk!

Schuifdeuren door Jan Bart
Inspiratie

Bekijk hier de foto’s van de schuifdeuren die Jan Bart maakte van op maat gezaagd zwart MDF en laat je inspireren om ook aan de slag te gaan met jouw klus!

Kast opgeknapt door Marc
Inspiratie

Heb je net als Marc een kast die wel een opfrisser kan gebruiken? Met op maat gezaagd materiaal van OPMAATZAGEN.nl is het zo gepiept! Bekijk wat Marc maakte.

TV-meubel door Sem
Inspiratie

Ga je net als Sem voor gemak? Hij bestelde op maat gezaagd MDF voor het maken van zijn eigen TV meubel! Bekijk de foto’s en laat je inspireren!

Raster voor treinbaan door Edwin
Inspiratie

Edwin heeft op maat gezaagd Populieren Multiplex gebruikt om zelf een raster voor zijn treinbaan te maken. Bekijk het resultaat en laat je inspireren!

Bureau door Arne
Inspiratie

Wil jij zelf aan de slag met het maken van je eigen meubel? Bekijk wat Arne heeft gemaakt en bestel net als hij op maat gezaagd materiaal bij OPMAATZAGEN.nl

Legplanken in de badkamer door Elly
Inspiratie

Elly heeft extra ruimte gecreëerd in haar badkamer met op maat gezaagde grenen timmerpanelen. Vind jij dat ook een goed idee? Bekijk hier het eindresultaat!

Klustips: zelf werktekeningen voor meubels maken
Klustips

Je wilt graag zelf een meubel maken, maar dat begint natuurlijk met het maken van een goede werktekening. Hoe pak je dat nu aan?

Klustips: perfect frezen in plaatmateriaal
Klustips

Behalve een uitsparing uit plaatmateriaal frezen, is er met een freesmachine nog véél meer te frezen. Je kunt onder andere speciale houtverbindingen uitfrezen, decoratief frezen, ronde kantjes frezen of groeven frezen. Deze klustips gaan in op de meest voorkomende soorten van frezen. Voor het frezen heb je doorgaans een freesmachine nodig, waar verschillende soorten frezen in kunnen. Elke frees heeft zijn eigen vorm en toepassing.

Hemelbed door Jordi
Inspiratie

Jordi heeft perfect op maat gezaagd populieren multiplex gebruikt voor de basis van zijn bed. Bekijk de foto’s van het eindresultaat en laat je inspireren!

Lichtkoof door Marcel
Inspiratie

Bekijk de foto’s om het eindresultaat van de lichtkoof van Marcel te zien en laat je inspireren om zelf ook aan de slag te gaan met OPMAATZAGEN!

Aanrechtblad door Sandra
Inspiratie

Sandra heeft zelf van op maat gezaagd okoumé multiplex een aanrechtblad gemaakt en afgewerkt met een betonlook.

Klustips: in 6 stappen zelf mooi en egaal schilderen
Klustips

Of je nu MDF gaat schilderen in jouw favoriete kleur of massief hout van een transparante laklaag gaat voorzien, deze schildertips gaan je helpen om een mooi strak resultaat te krijgen!

TV-meubel door Renze
Inspiratie

Renze heeft met op maat gezaagd MDF zijn eigen tv-meubel gemaakt. Wil jij ook aan de slag met perfect op maat gezaagd hout? Kijk mee!

Klustips: de kopse kanten van MDF strak lakken
Klustips

Je hebt een eigen ontwerp gemaakt, de onderdelen laten zagen bij opmaatzagen.nl en je bent er klaar voor om het project in elkaar te zetten en af te werken. Maar: hoe zorg je ervoor dat de kopse kanten mooi worden? Helemaal als je MDF lakdraag gebruikt, heb je een mooie ondergrond om het oppervlak te schilderen, maar de kopse kanten hebben deze lakdraagfolie natuurlijk niet. Hoe pak je dit nu aan?

Klustips: MDF schilderen
Klustips

Jouw project van MDF is gezaagd door opmaatzagen.nl en nu is het aan jou de taak om het mooi af te werken! Uiteraard wil je het project schilderen in de kleur die je hebt uitgekozen, maar hoe begin je hier nu aan?