Triplex online op maat bestellen

Triplex wordt bijzonder veel gebruikt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat Triplex gebruikt kan worden voor de meest uiteenlopende doeleinden. Zo worden er betonbekistingen, betimmeringen en plafonds gemaakt van triplex, maar er worden ook meubelstukken en zelfs complete boten van gemaakt. Het plaatmateriaal Triplex is dan ook niet standaard, maar kan worden aangeschaft in de meest uiteenlopende varianten. Wil jij triplex kopen en het direct op maat laten zagen voor jouw project? Dan heeft OPMAATZAGEN.nl precies wat jij nodig hebt.

Het verschil tussen triplex en multiplex

Triplex en multiplex worden nogal eens door elkaar gehaald. Dit is makkelijk te verklaren. Het plaatmateriaal triplex bestaat in principe uit drie fineerlagen. Plaatmateriaal met meer dan drie fineerlagen wordt ook wel multiplex genoemd. In de realiteit worden zowel triplex als multiplex vaak aangeduid als multiplex. Dit komt deels doordat er tegenwoordig steeds mee multiplex platen zijn die een dikte hebben die voorheen exclusief voor triplex platen waren.

Waar wordt triplex van gemaakt?

Triplex kan op meerdere manieren worden geproduceerd. In verreweg de meeste gevallen is het plaatmateriaal van schilfineren gemaakt, maar het komt ook voor dat het plaatmateriaal is gemaakt van snijfineren. Daarnaast is het zo dat lang niet iedere fineer van gelijke kwaliteit is. De houtkwaliteit kan verschillen en ook de dikte varieert. De fineren worden tijdens het productieproces in een vaste volgorde op elkaar gelegd en uiteindelijk op die wijze met elkaar verlijmd. Hierbij worden de dikkere fineren gebruikt voor het midden, omdat deze een lagere kwaliteit hebben. De fineren van hoge kwaliteit, welke dunner zijn, worden gebruikt voor de buitenzijde van het plaatmateriaal triplex. Na het toevoegen van de lijm worden de lagen onder druk en hoge temperatuur geperst.

Het gebruik van kunstharslijm voor triplex

Triplex bestaat dus uit meerdere lagen en deze lagen moeten met elkaar verlijmd worden om uiteindelijk het plaatmateriaal te maken. In het verleden zijn er meerdere soorten lijmen gebruikt voor het maken van triplex. Triplex wordt in de basis gemaakt met behulp van thermo-hardende lijmen. Wanneer er gebruik wordt gemakt van kunstharslijm, dan zorgt dit voor een aanzienlijk betere kwaliteit van de triplex platen. Deze lijm zorgt ervoor dat het triplex ook goed in de buitenlucht kan worden toegepast.

Triplex om maat zagen voor aflevering

Kom je bij OPMAATZAGEN.nl triplex bestellen, dan kun je de afmetingen die je nodig hebt aangeven. Wij zorgen ervoor dat het op maat wordt gezaagd voor je. Zo kun je bij ons altijd triplex kopen in de afmeting die jij nodig hebt. Tijdens het bestelproces kun je direct aangeven wat de gewenste afmetingen zijn. Wil je triplex bestellen bij OPMAATZAGEN.nl? Dan staat alles duidelijk aangegeven in de besteltool. Wij zorgen ervoor dat je de triplex platen in de juiste afmetingen mee kunt nemen, of bezorgd krijgt op het gewenste adres.

Waarvoor wordt triplex gebruikt?

Triplex is een bijzonder sterk een veelzijdig plaatmateriaal. Door de hoge mate van stabiliteit en duurzaamheid kan triplex worden gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Zoals we eerder al aan hebben gegeven worden er tegenwoordig zelfs boten gemaakt van triplex. Dit zegt natuurlijk alles over de kracht en de betrouwbare kwaliteit van triplex. Je kunt triplex kopen voor het maken van nieuwe meubelstukken voor binnen of buiten, maar je kunt het ook gebruiken om een plafond mee te realiseren. Uiteindelijk kun je triplex bestellen voor zowel decoratieve als constructieve toepassingen.

Diverse soorten triplex kopen

Bij OPMAATZAGEN.nl kun je diverse soorten triplex kopen, evenals veel varianten van multiplex. We hebben neutraal triplex in ons online assortiment, maar je kunt bij ons ook wit gegrond triplex kopen. Dit zijn slechts een aantal van de mogelijkheden die wij je aan kunnen bieden. Bij ons kun je alle soorten triplex kopen die jij nodig hebt voor jouw project.

Direct online triplex bestellen

OPMAATZAGEN.nl  biedt je een zeer complete service wanneer je plaatmateriaal, zoals triplex, wilt bestellen. Je kunt bij ons triplex kopen dat wij voor jou op maat zagen, zodat jij dit niet meer hoeft te doen. Geef ons door wat je nodig hebt en wij regelen het voor je. Na het plaatsen van je bestelling gaan wij ermee aan de slag. Daarna bezorgen wij het bij jou gewenste adres. Wil je Triplex bestellen, maar wil je eerst meer informatie of advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag bij de aanschaf van triplex uit ons assortiment.

Bestel jouw triplex op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel Triplex op maat!