De beschikbare diktes van timmerpanelen

Er zijn meerdere beschikbare diktes timmerpanelen om mee aan de slag te gaan. Wil jij zelf een bureau, een kast of bijvoorbeeld een tafel maken? Dan zijn de timmerpanelen ideaal om mee aan de slag te gaan. Je kunt een keuze maken uit de beschikbare diktes timmerpanelen en de platen door ons op maat laten zagen voor je. Zo zijn de platen direct klaar om mee te starten. Er zit veel verschil tussen de diverse beschikbare diktes timmerpanelen. De dunste variant is ruim twee keer zo dun als de dikste variant. Als je er online niet helemaal uit komt, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij adviseren je graag voor het maken van een keuze uit de beschikbare diktes timmerpanelen binnen ons assortiment.

Welke beschikbare diktes timmerpanelen zijn er?

Je hebt bij OPMAATZAGEN.nl de keuze uit vijf beschikbare diktes timmerpanelen voor jouw project. Al onze timmerpanelen zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden voor jou op maat gezaagd door onze professionals. Zo weet je altijd zeker dat de platen precies de juiste afmetingen hebben voor jouw project. Dit zijn de diktes van timmerpanelen:

  • 18 millimeter
  • 19 millimeter
  • 26 millimeter
  • 28 millimeter
  • 40 millimeter

Massief houten timmerpanelen van hoge kwaliteit

Je kunt bij OPMAATZAGEN.nl diverse immerpanelen kopen. Deze worden stuk voor stuk gemaakt uit massief hout. De panelen bestaan uit smalle latjes die aan elkaar worden verlijmd, waardoor zij een sterk paneel vormen. Deze latjes zijn van massief hout en dit levert diverse belangrijke voordelen op. Massief hout is zeer sterk, waardoor je kunt rekenen op een enorme kracht van de timmerpanelen. Dit geldt voor alle beschikbare diktes timmerpanelen. Daarnaast zijn de timmerpanelen mooi afgewerkt, waardoor je er zelf niet veel meer aan hoeft te doen. De panelen krimpen of zwellen niet onder invloed van temperatuurschommelingen of vocht. De werking van de panelen wordt tegengegaan doordat de timmerpanelen uit meerdere smalle latjes bestaan.

Bekijk alle Timmerpanelen

Een keuze maken uit de diverse beschikbare diktes timmerpanelen

Je vindt bij OPMAATZAGEN.nl diverse beschikbare diktes timmerpanelen. Welke dikte is nu het meest geschikt voor jouw specifieke project? Dit is vooral afhankelijk van je doeleinde. Wil je bijvoorbeeld meubelstukken gaan maken die wat zwaarder worden belast, zoals een boekenkast of een voorraadkast? Dan is het aan te raden om te kiezen voor één van de grotere beschikbare diktes timmerpanelen. De dunnere timmerpanelen zijn dan weer uitermate geschikt voor meubelstukken die niet zwaar belast zullen gaan worden. Voor meubelstukken die zwaarder belast gaan worden is het vaak raadzaam om te kiezen voor een minimale dikte van 26 millimeter.

Diverse varianten binnen het assortiment timmerpanelen

Je hebt de keuze uit meerdere beschikbare diktes timmerpanelen, maar natuurlijk ook uit verschillende varianten. De timmerpanelen worden vaak gebruikt voor het maken van meubelstukken. Het spreekt voor zich dat je ervoor wilt zorgen dat het meubelstuk goed past bij de uitstraling van de rest van je interieur. Dit betekent dat de look van de timmerpanelen moet aansluiten bij de uitstraling van bijvoorbeeld andere meubelstukken in dezelfde ruimte. Daarom zijn er meerdere varianten van de timmerpanelen beschikbaar bij OPMAATZAGEN.nl. De meest bekende varianten zijn Timmerpaneel Grenen en Timmerpaneel vuren. Voor de meest hoogwaardige projecten hebben we ook twee varianten van Eiken Panelen

Bekijk alle Timmerpanelen

De afwerking van de timmerpanelen

De diverse timmerpanelen in ons assortiment kunnen naar wens worden afgewerkt. Met de specifieke afwerking van jouw keuze geef je de panelen uiteindelijk de uitstraling die jij wilt hebben. Zo kun je ervoor kiezen om de timmerpanelen te beitsen, waarbij de natuurlijke uitstraling zo veel mogelijk behouden blijft wanneer je kiest voor transparante beits. Het is ook mogelijk om de timmerpanelen in de gewenste kleur te schilderen of om een transparante of gekleurde olie te gebruiken. Ga je een meubelstuk maken voor kinderen? Dan is het wellicht ook een leuk idee om (een deel van) het meubelstuk te voorzien van schoolbordverf. Zo zie je dat werkelijk alles mogelijk is als het gaat om de afwerking van de timmerpanelen.

Bestel online de juiste beschikbare diktes timmerpanelen

Je kunt je bestelling eenvoudig online plaatsen bij OPMAATZAGEN.nl. Geef via het bestelproces aan ons door welke afmetingen de panelen moeten zijn en wij zagen ze op maat voor je. Zo hoef jij geen tijd, moeite en aandacht meer te besteden aan het zaagwerk. Je kunt je bestelling door ons laten bezorgen. Wil je timmerpanelen bestellen, maar vind je het lastig om een keuze te maken uit de beschikbare diktes timmerpanelen? Dan kan onze klantenservice je vrijblijvend adviseren. Neem gerust contact met ons op.

Bestel jouw timmerpanelen in verschillende diktes op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel Timmerpanelen op maat!