De beschikbare diktes van spaanplaat

Voor diverse beschikbare diktes Spaanplaat ben je natuurlijk aan het juiste adres bij OPMAATZAGEN.nl. Wij bieden je een ruim assortiment spaanplaat, waarbij je de keuze hebt uit diverse diktes van het materiaal. Wanneer je aan de slag wilt met spaanplaat, dan is het goed om de dikte van de platen aan te passen op het project. Zo zorg je eenvoudig voor het beste resultaat. Bij OPMAATZAGEN.nl vind je 8 beschikbare diktes spaanplaat die je eenvoudig online kunt bestellen tegen de meest aantrekkelijke prijs. Uiteraard mag je van ons een zeer complete service verwachten, waarbij wij spaanplaat op maat zagen voor je.

Bekijk ons assortiment

Welke beschikbare diktes spaanplaat zijn er?

Zoals aangegeven heeft OPMAATZAGEN.nl diverse beschikbare diktes Spaanplaat. Je hebt binnen ons online assortiment de keuze uit maar liefst 8 verschillende diktevarianten. Dit zijn de diktes van spaanplaat:

  • 8 millimeter
  • 10 millimeter
  • 12 millimeter
  • 16 millimeter
  • 18 millimeter
  • 22 millimeter
  • 25 millimeter
  • 38 millimeter

Waar bestaat spaanplaat eigenlijk uit?

Er zijn diverse soorten spaanplaat beschikbaar bij OPMAATZAGEN.nl. Van deze soorten zijn er weer verschillende beschikbare diktes spaanplaat te bestellen. Spaanplaat wordt geproduceerd van verschillende soorten grondstoffen, zoals stro en vlasscherven. De basis van spaanplaat bestaat uit kleine houtspaanderstukjes. Deze stukjes worden vermengd met een organisch bindmiddel – meestal kunsthars – waarna het geheel wordt samengeperst. Op deze manier worden er platen gemaakt. Tijdens het productieproces worden er verschillende diktes aangehouden, waardoor er gezorgd wordt voor diverse beschikbare diktes spaanplaat.

Bestel Spaanplaat op maat!

Spaanplaat is er in diverse varianten

Natuurlijk zijn er diverse beschikbare diktes spaanplaat, maar dit is zeker niet het enige waarin spaanplaat kan verschillen. Er worden namelijk diverse varianten spaanplaat geproduceerd. De meest bekende variant is Spaanplaat Naturel, maar er is ook een vochtwerende variant, Spaanplaat V313. Voor de decoratieve toepassingen zijn er ook varianten met een decoratieve toplaag.

Hoe bewerkbaar is spaanplaat?

Spaanplaat wordt over het algemeen aangeschaft om nog te gaan bewerken. Hier is het materiaal dan ook uitstekend geschikt voor. Het is zeer eenvoudig om spaanplaat handmatig te bewerken zoals je wilt, maar machinaal bewerken behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Dit laatste is dan ook zeker een reden waarom veel bedrijven kiezen voor het gebruik van spaanplaat. Regulier spaanplaat kan het best worden behandeld met verf, lak of beits om het plaatmateriaal goed te beschermen en een langere levensduur te realiseren. Wil je de platen liever niet behandelen, maar er direct mee aan de slag gaan? Dan zijn er ook geplastificeerde spaanplaten te koop. Deze soort spaanplaten zijn al van een beschermende coating voorzien. Eén van de belangrijkste voordelen van spaanplaat is wel dat het zich niet laat beïnvloeden door vocht of temperatuurverschillen.

Waarvoor wordt spaanplaat vaak gebruikt?

Je kunt diverse beschikbare diktes spaanplaat kopen, waardoor je makkelijk kunt kiezen voor een dikte die goed past bij de specifieke toepassing. Spaanplaat kan namelijk worden toegepast binnen de meest uiteenlopende projecten. Zo kun je er uitstekend meubelstukken van maken, maar spaanplaat wordt ook gebruikt als wandbekleding. Met spaanplaat kun je uitstekende scheidingswanden maken die lang meegaan, maar je kunt er ook plafonds en vloeren mee egaliseren.

De afwerking van spaanplaat

Ongeacht je keuze uit de beschikbare diktes spaanplaat is het belangrijk om te zorgen voor een goede afwerking van het plaatmateriaal. Door spaanplaat op een effectieve wijze af te werken zorg je voor een aanzienlijk langere levensduur. Voor het afwerken van de randen van de platen kun je gebruik maken van speciaal afwerkmateriaal. Hierbij kun je denken aan een band van kunststof, een houten lijst of een fineerband. Zo zijn er nog meer mogelijkheden voor een goede, duurzame en nette afwerking. Dit zijn uitstekende oplossingen wanneer de randen tot het zichtwerk behoren. Blijven de randen buiten beeld? Dan is het ook voldoende om gebruik te maken van lijm voor de afwerking. Kies hierbij voor een lijmsoort die is voorzien van harder.

Diverse beschikbare diktes spaanplaat online bestellen

Je kunt bij OPMAATZAGEN.nl de 8 beschikbare diktes spaanplaat online bestellen tegen een aantrekkelijke prijs. Kies de variant die je nodig hebt en doorloop het korte, eenvoudige bestelproces. Je kunt hier direct aangeven in welk formaat je spaanplaat nodig hebt. Wij zorgen namelijk voor een zeer complete dienstverlening, waarbij wij de platen voor je op maat kunnen zagen. Zo hoef jij je niet meer druk te maken over zaagwerk. Je kunt je bestelling laten bezorgen op iedere gewenste locatie. Wil jij wel spaanplaat bestellen, maar heb je een gedegen advies nodig bij het maken van een keuze uit de varianten of de beschikbare diktes spaanplaat? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Bestel jouw spaanplaat in verschillende diktes op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel Spaanplaat op maat!