Plinten van MDF bestellen

MDF plinten zijn ideaal om mee te werken. Wanneer je zoekt naar goede en duurzame plinten voor jouw project, dan zijn de MDF plinten een goede keuze. MDF biedt namelijk meerdere interessante voordelen waar jij van kunt profiteren. Een heel belangrijk voordeel is natuurlijk de kwaliteit, maar de prijs is ook niet onbelangrijk. Bij OPMAATZAGEN.nl kun je MDF plinten kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Hier komt nog bij dat wij alles voor je op maat zagen, waardoor je goed tijd kunt besparen op het zaagwerk. Wil jij MDF plinten online bestellen? Kijk dan snel verder in het ruime online assortiment houtproducten van OPMAATZAGEN.nl.

Bekijk ons hele assortiment

Waar worden MDF plinten van gemaakt?

MDF plinten zijn gemaakt uit MDF, dat ook wel Medium Density Fibreboard wordt genoemd. MDF is een materiaal dat bestaat uit houtvezels. Deze houtvezels worden doordrenkt met hars en vervolgens samengeperst. Dit gebeurt onder hoge druk en hoge temperatuur, waardoor er een zeer stevig resultaat ontstaat. Doordat het materiaal geperst wordt en niet uit massief hout bestaat, splintert het niet. Om deze eigenschappen is MDF een uitstekende keuze wanneer je zoekt naar hoogwaardige en duurzame plinten.

Wat zijn de voordelen van MDF plinten?

De hoge kwaliteit van de MDF plinten is natuurlijk een heel belangrijk voordeel, maar er zijn nog veel meer voordelen te noemen van de MDF plinten in ons assortiment. Zo zijn zij vochtwerend en stootvast, wat natuurlijk belangrijke eigenschappen zijn voor plinten. MDF plinten laten zich makkelijk bewerken. Wil je bijvoorbeeld vormen in het MDF frezen? Dan gaat dit met het grootste gemak. Het materiaal zal in geen geval gaan splinteren. Een ander goed voordeel is de buigsterkte van de MDF plinten, welke relatief hoog ligt. MDF plinten behouden hun uitstraling jarenlang, waardoor je er jarenlang plezier van hebt.

MDF plinten zijn heel betaalbaar

MDF is geen massief hout. Het wordt gemaakt van houtvezels, waardoor MDF plinten heel andere eigenschappen hebben dan plinten die worden gemaakt van massief hout. Dit brengt een belangrijk voordeel met zich mee wanneer we kijken naar de prijs van MDF plinten. Het is namelijk zo dat deze heel betaalbaar zijn, zeker in vergelijking tot plinten van massief hout. De MDF plinten zijn voordelig te bestellen en je kunt er toch jarenlang plezier van hebben. Daarnaast zullen MDF plinten minder snel kromtrekken dan plinten van massief hout en zijn gemakkelijker te bewerken.

MDF plinten zijn vrij flexibel

MDF plinten zijn relatief flexibel. Wanneer je een lange MDF plint hebt en deze aan één zijde omhoog houdt, dan zal de rest zichtbaar doorbuigen. De flexibiliteit voorkomt dat de MDF plint breekt, maar dit betekent niet dat MDF plinten onbreekbaar zijn. Als er veel kracht op wordt gezet kan dit nog steeds gebeuren. Het betekent wel dat er tijdens transport en montage een veel kleinere kans op breken is.

Kunnen MDF plinten worden geschilderd?

MDF plinten zijn goed geschikt beschilderd te worden. De toplaag die al aangebracht is op het materiaal is wit (RAL 9010), maar kan ook overgeschilderd worden. Hiervoor moet je het nog wel licht schuren. Natuurlijk is het belangrijk om de MDF plinten volledig stofvrij te maken voorafgaande aan het schilderwerk. De MDF plinten zijn al mooi vlak, waardoor je hier niet veel aan hoeft te doen.

De MDF plinten op maat zagen

Je kunt natuurlijk bij OPMAATZAGEN.nl ook MDF plinten kopen en deze zelf op maat zagen, dan wel verstek zagen. Deze keuze is helemaal aan jou. Ga je de MDF plinten zelf helemaal op maat zagen, dan is het goed om te weten dat dit niet veel tijd hoeft te kosten. MDF is een goed bewerkbaar materiaal, waardoor het niet veel moeite kost om de MDF plinten door te zagen. Wel is het natuurlijk belangrijk om de afmetingen goed te berekenen, zodat je goed uitkomt. Zo voorkom je dat je te veel MDF plinten bestelt, of juist te weinig. Weet je precies welke afmetingen je nodig hebt? Dan kunnen wij de MDF plinten voor je op maat zagen en jou zo de zaagtijd besparen. Ook hier is een goede meting erg belangrijk. Mocht je er net naast zitten kunnen de plinten te kort zijn en daardoor onbruikbaar.

MDF plinten kopen bij OPMAATZAGEN.nl

Je kunt in onze webwinkel diverse soorten MDF plinten bestellen tegen een aantrekkelijke prijs. Wij staan garant voor de hoge kwaliteit van de MDF plinten. Binnen het bestelproces vind je de optie om aan te geven welke afmetingen je nodig hebt. Wij kunnen er dan voor zorgen dat de MDF plinten volledig op maat gezaagd voor je klaar liggen. Je kunt de op maat gezaagde MDF plinten ophalen bij ons filiaal. Wil je deze liever bezorgd hebben op een specifieke locatie? Dan kan dit uiteraard ook door ons geregeld worden. Heb je nog vragen of wil je advies bij het kopen van MDF plinten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bestel jouw MDF plinten op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bekijk ons hele assortiment