De beschikbare diktes van multiplex

Er zijn veel beschikbare diktes Multiplex. Wil je Multiplex bestellen bij OPMAATZAGEN.nl, dan heb je de keuze uit maar liefst 19 verschillende diktes van dit plaatmateriaal. Wij bieden je dan ook een ruim online assortiment. Natuurlijk is het belangrijk om een bewuste keuze uit de beschikbare diktes multiplex te maken, op basis van het project waar je het voor wilt gebruiken. Voor bepaalde doeleinden kun je beter een zo dun mogelijke plaat gebruiken, terwijl een grotere dikte bij andere projecten wenselijker is. Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze uit de beschikbare diktes multiplex? Dan helpen wij je natuurlijk graag verder.

Bekijk hier ons hele assortiment

Beschikbare diktes van multiplex

Omdat multiplex een populair plaatmateriaal is en omdat het van veel verschillende houtsoorten kan worden gemaakt, is het beschikbaar in een hoop verschillende diktes. Deze diktes zijn grofweg op te delen in vier categorieën.
De diktes van het multiplex zijn:

  • 3, 3.6, 4, 5.5, 6 en 6.5 millimeter
  • 8, 9, 10, 12 en 15 millimeter
  • 18, 21, 22 en 24 millimeter
  • 25, 27, 30 en 40 millimeter

Er zijn diverse soorten multiplex beschikbaar

Je kunt multiplex kopen in diverse varianten. Zo kun je kiezen voor multiplex van populierenhout, maar ook voor multiplex van berkenhout. Multiplex van berkenhout is een stuk sterker dan dat van populierenhout. Dit heeft te maken met de hardheid van de multiplex platen, die bij populierenmultiplex lager ligt. Populieren multiplex is echter weer een stuk lichter. Welke multiplex variant het beste is voor jou hangt dus af van wat je ermee gaat doen.

Bekijk hier alle soorten Multiplex

Waarom zijn multiplex platen zo populair?

Wanneer we kijken naar alle beschikbare plaatmaterialen, dan zien we dat multiplex tot een van de meest populaire varianten behoort. Hier zijn meerdere redenen voor te noemen. Op de eerste plaats is multiplex een duurzaam plaatmateriaal dat jarenlang mooi blijft. Multiplex heeft een mooie, natuurlijke uitstraling die binnen de meest uiteenlopende interieurstijlen past. Het materiaal is krachtig en zeer veelzijdig toe te passen.

Waarvoor kun je multiplex gebruiken?

Je kunt multiplex bestellen voor de meest uiteenlopende projecten. Door de goede kenmerken en kwaliteiten van multiplex platen kunnen zij veelzijdig worden toegepast. Zo wordt multiplex vaak gebruikt om keukenfrontjes van te maken, maar er worden ook meubelstukken van gemaakt. Wil je een scheidingswand maken? Ook dan kan multiplex zeker een goede keuze zijn. Uiteindelijk kunnen de Multiplex platen worden gebruikt voor zowel constructieve als decoratieve toepassingen.

Moeten multiplex platen behandeld worden?

Wil jij plaatmateriaal in één van de beschikbare diktes multiplex kopen? Dan koop je dit plaatmateriaal onbehandeld bij OPMAATZAGEN.nl. Dit betekent dat de platen een natuurlijke uitstraling hebben. Natuurlijk kun je de multiplex platen behandelen om de gewenste uitstraling te krijgen. Hiervoor kun je onder meer transparante of gekleurde olie, lak of beits gebruiken. Met de transparante varianten behoud je de natuurlijke uitstraling van de multiplex platen, maar zorg je eenvoudig voor extra bescherming. Het behandelen van multiplex is echt noodzakelijk wanneer je de platen wilt gebruiken in een vochtige ruimte. Besteed bij het behandelen ook voldoende aandacht aan de kopse kanten. Je kunt een randsealer gebruiken om de kopse kanten vochtwerend te maken.

Een keuze maken uit de beschikbare diktes multiplex

Zoals we hebben aangegeven kun je bij ons multiplex in maar liefst 19 verschillende diktematen. Welke dikte voor jouw project het meest geschikt is, is uiteraard afhankelijk van het project zelf. Jij kiest de juiste dikte die je nodig hebt en geeft tijdens het bestelproces aan ons door welke afmetingen je nodig hebt. Wij zorgen er vervolgens voor dat het plaatmateriaal voor je op maat wordt gezaagd. De multiplex platen hebben dan direct de juiste afmetingen om ermee aan de slag te gaan voor jouw project.

Multiplex in de juiste dikte bestellen bij OPMAATZAGEN.nl

Je kunt bij ons diverse soorten Multiplex kopen, waardoor je binnen ons ruime assortiment altijd kunt vinden wat je nodig hebt. Maak een keuze uit de beschikbare diktes multiplex en geef je bestelling aan ons door. Wij zagen alles voor je op maat en zorgen ervoor dat je bestelling op korte termijn voor je klaar staat. Wil jij multiplex kopen, maar heb je advies nodig bij het maken van een keuze uit de beschikbare diktes multiplex? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Bestel jouw multiplex in verschillende diktes op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel Multiplex op maat!