Multiplex Berken op maat online bestellen?

Multiplex Berken is één van de meest gebruikte soorten multiplex. Multiplex Berken is een zeer sterk plaatmateriaal, waardoor je het voor de meest uiteenlopende projecten kunt gebruiken. Wil jij Multiplex Berken kopen tegen een aantrekkelijke prijs? Dan zit je zeker goed in het ruime assortiment van OPMAATZAGEN.nl.

Wat is Multiplex Berken precies?

Multiplex wordt vervaardigd door meerdere dunne lagen houtfineer kruislings op elkaar te verlijmen. Deze kruislingse verlijming heeft meerdere functies. Op de eerste plaats geeft dit de uiteindelijke plaat extra (draag)kracht, waardoor de multiplex plaat veel steviger is. Daarnaast wordt werking van de plaat tegengegaan. Hout kan werken, ofwel krimpen en opzwellen, bij vocht- en temperatuurwisselingen. Dit komt bij multiplex dus nauwelijks voor door de kruislingse verlijming. Multiplex Berken is de variant van multiplex die wordt vervaardigd vanuit berkenbomen. Naast Multiplex Berken is er bijvoorbeeld ook populieren multiplex.

Het verschil tussen populieren multiplex en berken multiplex

Multiplex Berken en Multiplex Populieren worden op eenzelfde wijze vervaardigd. Dit betekent dat er voor beide varianten gebruik wordt gemaakt van meerdere fineerlagen die kruislings op elkaar worden verlijmd. Een belangrijk verschil is wel dat het aantal lagen houtfineer hoger is bij Multiplex Berken. Bij populierenmultiplex worden er dus minder lagen in de plaat verwerkt. Dit zorgt ervoor dat Multiplex Berken steviger en sterker is dan populierenmultiplex. Beide varianten worden voor veel gelijke toepassingen gebruikt, zoals decoratieve toepassingen en meubelstukken. Wanneer het wenselijk is om het eindgewicht zo laag mogelijk te houden, dan is Multiplex Populier de beste keuze.

Multiplex Berken is nét iets beter

Multiplex Berken is kwalitatief nét iets beter dan populierenmultiplex. Dit heeft met meerdere factoren te maken. Op de eerste plaats is berkenhout een houtsoort dat veel harder is dan populierenhout. Het spreekt voor zich dat de multiplex platen dan ook harder, en dus sterker, zijn. Populierenmultiplex heeft een homogene opbouw en ziet er zeer rustig uit. Multiplex Berken heeft een helder zichtbare houtnerf. Deze is veel duidelijker dan in het geval van populierenmultiplex. Daarnaast is het zo dat ons Multiplex Berken watervast is verlijmd.

Multiplex Berken is er in meerdere kwaliteitsklassen

Multiplex Berken kan worden verkregen in verschillende kwaliteitsklassen. Onder de kwaliteitsklassen vinden we bijvoorbeeld A, B, C en S. Dit zijn slechts voorbeelden. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van kwaliteitsklasse B/BB. Dit betekent in de praktijk dat één zijde mooier is afgewerkt dan de andere. In de zijde van lagere kwaliteit kunnen wat oneffenheden te vinden zijn. Overigens heeft dit geen negatieve invloed op de sterkte van de plaat Multiplex Berken. De zijde met de eventuele oneffenheden wordt bij toepassing uit het zicht gelaten, terwijl de mooiste zijde in het zicht komt.

Waarvoor kan Multiplex Berken worden gebruikt?

Voor de meest uiteenlopende projecten is Multiplex Berken een uitstekende keuze. Berken multiplex kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het maken van tafel- en werkbladen, voor speelgoed, meubels, bekisting en vloerdelen. Voor toepassingen buiten kun je beter gaan voor Multiplex Okoumé.

Multiplex Berken eenvoudig bewerken

De bewerking van Multiplex Berken is heel eenvoudig. Het plaatmateriaal splintert vrijwel niet – of helemaal niet – en kan eenvoudig worden afgewerkt met beits of verf. Een fijn voordeel hiervan is wel dat er geen voorbehandeling nodig is wanneer je de Multiplex Berken platen wilt verven of beitsen. Je kunt dit direct op de plaat aanbrengen. In bepaalde gevallen kan het nodig zijn om een tweede laag aan te brengen voor een optimaal egale dekking.

Multiplex Berken op maat laten zagen

Bij OPMAATZAGEN.nl zorgen wij ervoor dat alle bestellingen op maat gezaagd worden aangeboden. Dit geldt natuurlijk ook voor Multiplex Berken. In het bestelproces kun je de gewenste afmetingen aangeven. Houd er hierbij rekening mee dat de lengterichting van de houtnerf gelijk loopt aan de lange zijdes van de plaat. Zo kun je eenvoudig de juiste maten doorgeven voor de Multiplex Berken platen die je nodig hebt. Binnen ons assortiment kun je Multiplex Berken platen vinden met verschillende dikteformaten. Voor bepaalde projecten zijn dunnere platen makkelijker, terwijl voor andere projecten juist een grotere dikte gewenst is. Weet je niet goed welke plaat voor jouw project het meest geschikt is? Dan kunnen wij je vanzelfsprekend adviseren bij het doen van je aankoop in onze webwinkel.

Multiplex Berken online bestellen bij OPMAATZAGEN.nl

Bij OPMAATZAGEN.nl bieden wij een vriendelijke, professionele en zeer complete service. Je bent bij ons van harte welkom als je Multiplex Berken online wilt bestellen. Geef eenvoudig aan ons door welke afmetingen je nodig hebt en wij zagen de platen voor je op maat. Wil je Multiplex Berken kopen in onze webwinkel, maar heb je advies nodig bij het maken van een goede keuze uit de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag over Multiplex Berken.

Bestel jouw berken multiplex op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Dit kunnen wij doen in verschillende vormen en we kunnen zelfs de randen voor je afwerken. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel Multiplex Berken op maat!