Bestel meubelpanelen op maat!

Meubelpanelen zijn er in veel verschillende varianten. Het is uiteindelijk natuurlijk de bedoeling dat je zelfgemaakte meubels helemaal passen bij jouw persoonlijke smaak en rest van je inrichting. Om ervoor te zorgen dat je altijd meubels kunt maken in de juiste stijl zijn er veel verschillende soorten meubelpanelen beschikbaar bij OPMAATZAGEN.nl. Je kunt de diverse meubelpanelen online bekijken en direct een bestelling plaatsen. Wij kunnen de panelen voor je op maat zagen, zodat jij direct verder kunt met je nieuwe project.

Massief houten meubelpanelen

Niet alle meubelpanelen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit massief houten meubelpanelen en meubelpanelen van geperst hout. Kies je voor massief houten meubelpanelen? Dan gaat het om panelen die bestaan uit meerdere smalle latjes die met elkaar zijn verlijmd. Uiteindelijk vormen de smalle latjes samen één meubelpaneel. Deze werkwijze wordt gehanteerd om te voorkomen dat de meubelpanelen krom gaan trekken. De massief houten meubelpanelen zijn er van verschillende houtsoorten. Je kunt bijvoorbeeld acaciahouten, eikenhouten, beukenhouten, vurenhouten of grenenhouten meubelpanelen kopen. Uiteraard kun je de meubelpanelen naar wens nog afwerken met olie, beits of verf om een look, stijl of kleur te realiseren die past bij jouw interieur.

Bestel meubelpanelen op maat!

Varianten van geperst hout

Niet alle meubelpanelen worden van massief hout gemaakt. Er zijn ook varianten die een kern van geperst spaanplaat hebben. Spaanplaat is een materiaal dat bestaat uit een mix van kleine houtstukjes en bindmiddel. Diverse soorten vezels kunnen ook worden gebruikt voor de spaanplaat. Uiteindelijk wordt de spaanplaat geperst en van een kunststof coating voorzien. Zo ontstaan er mooie meubelpanelen die uitstekend geschikt zijn voor het zelf maken van meubels. De meubelpanelen van geperst hout zijn in aanschaf voordeliger dan de meubelpanelen die uit massief hout zijn vervaardigd.

De witte variant kennen we allemaal

Veel mensen kunnen zich niet direct een voorstelling maken van de meubelpanelen van geperst hout. Toch heeft vrijwel iedereen wel iets van dit materiaal in huis. De witte varianten zijn heel bekend. Heb je eenvoudige witte planken in de kast, die glad aanvoelen en ietwat glimmen? Dan is dit een juist voorbeeld van het materiaal. Betekent dit dat alle meubelpanelen van geperst hout er zo uitzien? Nee, zeker niet. Tegenwoordig zijn er veel verschillende varianten. Er zijn zelfs varianten waarbij een voelbare en zichtbare houtnerf is gerealiseerd. Hierdoor zijn deze meubelpanelen nauwelijks nog te onderscheiden van de meubelpanelen van massief hout.

Zelf zagen van meubelpanelen met een coating

Je kunt natuurlijk meubelpanelen kopen en deze zelf zagen. Kies je voor de meubelpanelen van geperst hout, welke voorzien zijn van een laagje coating? Dan is het belangrijk om te weten dat het zagen niet zo eenvoudig is als het lijkt. Het is namelijk zo dat de coating kan gaan beschadigen als je niet je de juiste apparatuur gekbruikt. Wanneer je de meubelpanelen gaat zagen, dan kan de coating langs de rand gaan afbrokkelen, waardoor je een gekartelde afwerking krijgt. Zonde! Gelukkig is dit goed te voorkomen. Wanneer je de meubelpanelen bestelt bij OPMAATZAGEN.nl, dan wordt alles voor je op maat gezaagd, tot op de millimeter nauwkeurig. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het zaagwerk.

Waarvoor kun je meubelpanelen gebruiken?

Meubelpanelen zijn te gebruiken voor het zelf maken van de meest uiteenlopende meubelstukken. Hierbij kun je denken aan onder meer televisiekastjes, tafels en bankjes, boekenkasten en bureaus. Het is belangrijk om rekening te houden met de afwerking langs de kanten. Meubelpanelen zijn standaard aan twee kanten voorzien van een afwerkband in dezelfde kleur als het meubelpaneel zelf. Omdat je bij OPMAATZAGEN.nl meubelpanelen op maat bestelt vervallen deze randafwerkingen. Als je de kopse kanten afgewerkt wil hebben kun je tijdens het bestellen weer ABS band op de gewenste plekken laten zetten.

Op maat gezaagde meubelpanelen kopen

Wil jij meubelpanelen bestellen om zelf mooie meubelstukken te maken voor je woning of misschien wel je werkruimte? Bij OPMAATZAGEN.nl kun je de mooiste meubelpanelen kopen van hoogwaardige kwaliteit. Wij hanteren aantrekkelijke prijzen en bieden je een ruime keuze aan meubelpanelen. Massief houten meubelpanelen vind je terug als ‘gewone’ panelen of timmerpanelen en meubelpanelen van geperst hout zijn te herkennen aan de term ‘Gemelamineerd’ of ‘Gefineerd’ die in de productnaam staat. Geef ons door hoe groot de meubelpanelen moeten zijn voor jouw project en wij zorgen ervoor dat de meubelpanelen perfect op maat worden gemaakt voor je. Vervolgens bezorgen we het bij jou thuis. Natuurlijk kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of advies over de meubelpanelen uit ons assortiment.

Bestel jouw meubelpanelen op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Dit kunnen wij doen in verschillende vormen en we kunnen zelfs de randen voor je afwerken. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel jouw meubelpanelen op maat!