Bestel MDF Vochtwerend op maat!

MDF vochtwerend is een juiste keuze wanneer je MDF platen wilt gebruiken in vochtige ruimten in huis, zoals in de badkamer. Je kunt standaard MDF natuurlijk behandelen om dit vochtwerend te maken, maar als je jezelf de tijd en moeite wilt besparen is het ook mogelijk om direct MDF vochtwerend te kopen. Je kunt jezelf nog meer tijd en moeite besparen door MDF vochtwerend te kopen bij OPMAATZAGEN.nl. Je vindt meerdere varianten in ons assortiment. Wij zagen alles voor je op maat, precies zoals jij het wilt, zodat je je ook niet meer bezig hoeft te houden met het zaagwerk. Je kunt direct met de MDF vochtwerend platen aan de slag voor jouw project.

MDF vochtwerend is anders dan standaard MDF

Mensen die vaak met MDF werken weten dat de vezelplaat niet vochtwerend is. Regulier MDF is daarmee niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimten. Standaard MDF bestaat uit samengeperste houtvezels die de absorberende werking behouden. Hierdoor nemen deze platen vocht snel op, waardoor de kwaliteit op korte termijn al sterk afneemt. Daarom zijn gewone MDF platen niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimten of zelfs buiten. Wil je iets maken voor in de badkamer, zoals een mooi badkamermeubel? Dan is het nodig om MDF vochtwerend te maken voor gebruik of om direct MDF vochtwerend te kopen.

Een ander productieproces voor MDF vochtwerend

In de basis ziet het productieproces van MDF vochtwerend er hetzelfde uit als die van regulier MDF. Echter, er worden natuurlijk wel wijzigingen in het proces aangebracht om ervoor te zorgen dat de MDF platen daadwerkelijk vochtwerend worden. Om dit te bereiken voor de MDF vochtwerende platen wordt er tijdens het productieproces gebruik gemaakt van een andere soort lijm. Deze lijm zorgt voor de vochtwerende eigenschap, waardoor de MDF vochtwerend platen wél geschikt zijn voor toepassing in vochtige ruimten.

MDF V313 is speciaal ontwikkeld MDF

Meerdere soorten MDF zijn voorzien van de extra aanduiding ‘V313’. Hiermee wordt aangegeven dat de MDF variant vochtwerend is. Dit is bijvoorbeeld ook het geval bij MDF zwart, dat ook goed geschikt is voor toepassing in vochtige ruimten. MDF V313 is speciaal voor gebruik in vochtige ruimten ontwikkeld. Wanneer je regulier MDF in een vochtige ruimte gebruikt, dan gaat het plaatmateriaal uitzetten en verliest het een groot deel van de kracht en de kwaliteit. Dit zal niet gebeuren van de speciaal ontwikkelde MDF V313 varianten, waar MDF vochtwerend onder valt.

MDF vochtwerend of MDF waterafstotend?

Een misvatting is dat MDF vochtwerend prima in de buitenlucht gebruikt kan worden, waar het blootgesteld wordt aan onder meer regen. Hiervoor is MDF vochtwerend niet geschikt. Het is namelijk zo dat vochtwerend en waterafstotend niet hetzelfde zijn. Als je MDF buiten wilt gebruiken, dan kun je kiezen voor MDF exterieur of MDF Tricoya.

Wat zijn de voordelen van MDF vochtwerend?

MDF vochtwerend brengt diverse voordelen met zich mee, waardoor het in veel gevallen een uitstekende keuze is. Op de eerste plaats komt kromtrekken bij MDF vochtwerend niet voor. Vezelplaten trekken namelijk niet krom en kunnen alleen gaan werken. Deze platen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in vochtige ruimten, waardoor het werken van het materiaal nauwelijks voorkomt. De buigsterkte is bijzonder groot en de slijtvastheid is erg hoog. Hierdoor kun je zeker zijn van een duurzaam resultaat wanneer je aan de slag gaat met MDF vochtwerend. Je kunt makkelijk in de platen spijkeren en schroeven, doordat MDF vochtwerend zeer goed te bewerken is. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat je MDF vochtwerend kunt gebruiken voor de meest uiteenlopende toepassingen. Maak er planken van voor in de kelder, een leuke trolley voor in de keuken of een mooi badkamerkastje om handdoeken in op te bergen.

MDF vochtwerend kopen bij OPMAATZAGEN.nl

Wil jij aan de slag met hoogwaardig, duurzaam en betrouwbaar MDF vochtwerend? Dan kun je MDF vochtwerend kopen bij OPMAATZAGEN.nl. Laat ons tijdens het bestelproces weten welke maten je nodig hebt en wij zagen het plaatmateriaal alvast voor je op maat. Daarna bezorgen we het bij jou thuis! Je kunt bij OPMAATZAGEN.nl altijd voordelig MDF vochtwerend kopen in diverse varianten. Plaats direct je bestelling of neem eens vrijblijvend contact met ons op als je nog vragen hebt over de MDF vochtwerend platen.

Bestel jouw MDF Vochtwerend V313 op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Dit kunnen wij doen in verschillende vormen en we kunnen zelfs de randen voor je afwerken. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel jouw MDF vochtwerend op maat!