De beschikbare diktes van MDF

De beschikbare diktes van MDF zijn uiteenlopend. In het online assortiment van OPMAATZAGEN.nl kun je maar liefst 15 verschillende diktes MDF vinden van de hoogste kwaliteit. Natuurlijk is het aan jou om een keuze te maken uit de beschikbare diktes MDF. Het is namelijk belangrijk om de dikte van het plaatmateriaal goed aan te passen op de specifieke toepassing. Natuurlijk kunnen wij je adviseren over de beschikbare diktes MDF wanneer je hier behoefte aan hebt. Je kunt alle soorten MDF bestellen in onze online shop. Wij maken je bestelling helemaal in orde voor je, inclusief op maat zagen natuurlijk.

Beschikbare diktes van MDF

MDF is een breed inzetbaar plaatmateriaal. Het is dan ook in de meest uiteenlopende diktes beschikbaar. De beschikbare diktes van MDF vallen onder drie categorieën, namelijk:

 

Verschillende soorten MDF voor diverse toepassingen

MDF is een plaatmateriaal dat valt onder de vezelplaten. Dit betekent dat MDF bestaat uit samengeperste houtvezels. Bij OPMAATZAGEN.nl kun je binnen het online assortiment verschillende soorten MDF vinden. Zo kun je bij ons terecht voor MDF Lakdraag en MDF Vochtwerend, maar ook voor MDF Zwart en MDF Blank. Dit zijn nog slechts enkele mogelijkheden, want er zijn veel soorten MDF beschikbaar. Je hebt dan ook niet alleen de keuze uit diverse beschikbare diktes MDF, maar ook uit verschillende varianten. Hierdoor kun je in principe altijd een soort en dikte MDF kopen dat perfect aansluit bij de behoeften van jouw specifieke project. Koop je jouw MDF platen bij OPMAATZAGEN.nl Dan profiteer je altijd van een vriendelijke prijs.

Bekijk alle MDF!

Diverse soorten MDF gebruiken

Zoals gezegd zijn er meerdere beschikbare diktes MDF, evenals meerdere varianten. Het is goed om je keuze af te stemmen op het project waarvoor je de MDF platen aanschaft. Wil je bijvoorbeeld meubelstukken maken van MDF? Dan kunnen de lakdragende platen een goede keuze zijn. Wil je een donkere kleur realiseren? Dan is er MDF Zwart, een goede basis om donkere meubelstukken van te maken. Wil je juist lichte meubelstukken? Dan kun je kiezen voor MDF Grijs als er zichtbare boorgaten zijn of MDF Lakdraag waar je alleen nog maar een laklaag op hoeft aan te brengen. Alles is mogelijk als het gaat om MDF. De diverse varianten hebben allemaal eigen kenmerken en kwaliteiten, maar bieden ook diverse uiterlijke eigenschappen. Je kunt MDF zo naturel mogelijk houden, maar dit hoeft zeker niet. MDF laat zich makkelijk bewerken, waardoor je er echt alle kanten mee op kunt.

MDF Vochtwerend is ook een specifieke variant van MDF. Ook in dit geval heb je de keuze uit diverse beschikbare diktes MDF. Wanneer kun je nu het best gebruik maken van MDF Vochtwerend? Dit is vooral aan te raden wanneer je iets wilt gaan maken dat uiteindelijk komt te staan in een vochtige ruimte. Hierbij kun je denken aan de keuken, de badkamer of bijvoorbeeld de kelder. regulier MDF is niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimten, terwijl MDF Vochtwerend dit wel is. MDF Vochtwerend is overigens niet buitenshuis te gebruiken. Er wordt wel eens gedacht dat deze variant van MDF volledig waterproof is, maar dat is niet het geval. Wanneer MDF wordt gebruikt in een buitenruimte, dan zal het plaatmateriaal door weersinvloeden snel aan kwaliteit verliezen. Dit is natuurlijk zonde. MDF Exterieur is een goede keuze voor projecten buitenshuis. Deze platen blijven lang goed in buitenomstandigheden als ze goed behandeld zijn, wel wordt aanbevolen om deze platen toe te passen op plaatsen waar ze enigszins beschut staan. Als je MDF in de open buitenlucht wilt plaatsen wordt het namelijk blootgesteld aan de meest heftige weersomstandigheden. Voor deze toepassingen is MDF Tricoya een goede keuze.

Bekijk alle MDF!

MDF zuigt vocht op

Standaard MDF heeft een sterk zuigende werking. Dat wil zeggen dat het materiaal erg gevoelig is voor vocht. Deze zuigende werking is ook iets om rekening mee te houden wanneer je de MDF platen wilt schilderen. Je kiest het best voor lakdragende platen, welke je direct over kunt schilderen in de gewenste kleur. Kies je voor een andere variant? Dan is het nodig om de plaat eerst te behandelen voor je deze kunt schilderen. Dit doe je door het materiaal eerst te ontvetten en vervolgens te gronden.

MDF is een uitstekend materiaal om mee te werken

MDF is een zeer populair plaatmateriaal. Dit is natuurlijk niet voor niets het geval. Er zitten aardig wat interessante voordelen aan MDF platen. Zo hebben zij een goede buigsterkte en een relatief hoog breekpunt. Daarnaast laat MDF zich heel eenvoudig bewerken, waardoor je er makkelijk mee aan de slag kunt om de meest uiteenlopende zaken te maken. In de meeste gevallen wordt MDF gebruikt bij het maken van interieurprojecten. Voor zware constructieve toepassingen, bijvoorbeeld in de bouw wordt MDF niet vaak gebruikt. Dit komt omdat het materiaal onder extreem zware belasting kan doorbuigen. Bij dat soort toepassingen wordt er vaker met multiplex of underlayment gewerkt.

Een keuze maken uit de beschikbare diktes MDF

Bij OPMAATZAGEN.nl kun je MDF kopen in diverse diktevarianten. Je bestelt eenvoudig online. Geef aan ons door welke afmetingen je nodig hebt en wij kunnen de MDF platen op maat zagen voor je. Weet je precies wat je nodig hebt? Bestel online en laat het door ons bezorgen op het gewenste adres. Weet je niet goed wat je nodig hebt? Wij helpen je graag een keuze maken uit de beschikbare diktes MDF. Voor meer informatie en een persoonlijk advies kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bestel jouw MDF in verschillende diktes op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel MDF op maat!