De beschikbare kleuren en soorten spaanplaat

Voor veel beschikbare kleuren en soorten Spaanplaat ben je natuurlijk aan het juiste adres bij OPMAATZAGEN.nl. Wij bieden je een ruim assortiment plaatmateriaal, waaronder ook diverse varianten spaanplaat. Wil jij aan een klus beginnen en heb je hiervoor spaanplaat nodig? Dan bestel je bij ons eenvoudig online. Maak een keuze uit de beschikbare kleuren en soorten spaanplaat en plaats je bestelling. Je kunt aan ons doorgeven hoe groot de platen moeten zijn. Natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen voor meer informatie of advies over de beschikbare kleuren en soorten spaanplaat.

Wat zijn de beschikbare kleuren spaanplaat?

Er zijn verschillende beschikbare kleuren spaanplaat te vinden in ons online aanbod. Spaanplaat heeft van zichzelf een bruine kleur en de vochtwerende variant is groen gekleurd. Deze platen dienen echter nog overgeschilderd te worden. Daarom hebben we ook spaanplaat in ons assortiment wat al is afgewerkt met een gekleurde toplaag.
De kleuren van dit spaanplaat zijn:

Bekijk alle spaanplaat!

Wat zijn de beschikbare soorten spaanplaat?

Naast de beschikbare kleuren Spaanplaat zijn er ook diverse beschikbare soorten spaanplaat. Welke soort het best bij jou past is afhankelijk van de specifieke toepassing. Bij OPMAATZAGEN.nl kun je meerdere beschikbare soorten spaanplaat vinden, zodat je altijd een goede variant spaanplaat kunt bestellen voor de gewenste toepassing.
Dit zijn de beschikbare soorten spaanplaat:

 • Spaanplaat Naturel
 • Meubelpaneel
 • Spaanplaat V313
 • Spaanplaat Gemelamineerd (in diverse kleuren en structuren)

Bekijk alle spaanplaat!

De dikte kan ook per spaanplaatsoort verschillen

Zoals je hebt kunnen zien zijn er meerdere beschikbare kleuren Spaanplaat, evenals meerdere beschikbare soorten spaanplaat. Hier houdt het zeker nog niet op wanneer het gaat om het maken van keuzes. Je hebt namelijk ook de keuze uit verschillende dikten van de platen.
Dit zijn de diktes van spaanplaat:

 • 8 millimeter
 • 10 millimeter
 • 12 millimeter
 • 16 millimeter
 • 18 millimeter
 • 22 millimeter
 • 25 millimeter

Kent spaanplaat dan helemaal geen nadelen?

Hierboven heb je al kennis kunnen maken met de voordelen van de beschikbare kleuren en soorten Spaanplaat. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt of er geen nadelen zijn. Natuurlijk informeren we je ook hier graag over. Er zijn een aantal zaken die, afhankelijk van de toepassing, kunnen worden gezien als nadelen. Op de eerste plaats heeft spaanplaat vrij grove zijkanten en dit kan hinderlijk zijn wanneer deze in het zicht zitten. Bij grotere oppervlakten moet je er rekening mee houden dat spaanplaat geen grote gewichten kan houden. Het materiaal is dan ook niet geschikt voor het maken van, bijvoorbeeld, boekenplanken of planken in voorraadkasten. Tot slot is het belangrijk om er rekening mee te houden dat spaanplaat niet vochtbestendig is. Je kunt het niet buitenshuis gebruiken en ook gebruik in vochtige ruimten binnenshuis is af te raden, met uitzondering van de vochtwerende variant natuurlijk.

Waarvoor wordt spaanplaat het meest gebruikt?

Spaanplaat kent veel verschillende toepassingen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de grotere hoeveelheid beschikbare kleuren en soorten spaanplaat. De ene soort spaanplaat kan voor een bepaald project veel meer geschikt zijn dan de andere soort. Wanneer je advies wilt bij het maken van een keuze uit de beschikbare kleuren en soorten spaanplaat, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wanneer we kijken naar het gebruik van spaanplaat, dan zien we dat spaanplaat veel wordt gebruikt voor onder meer werkbladen, meubels en bekleding van interieurs. Daarnaast wordt spaanplaat ook gebruikt voor (onder)vloeren en wanden. Het materiaal is ook uitstekend geschikt wanneer je zoekt naar een kwalitatief hoogwaardige verstijvingsplaat.

Beschikbare kleuren en soorten spaanplaat bestellen

Wil jij meer dan voldoende keuze hebben uit beschikbare kleuren en soorten spaanplaat? Dan ben je bij OPMAATZAGEN.nl altijd van harte welkom. Bij ons heb je de garantie op een ruime keuze. Dit geldt niet alleen voor Spaanplaat, maar voor alle plaatmaterialen die wij kunnen leveren. Wij kunnen spaanplaat op maat zagen voor je, zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Je kunt het plaatmateriaal, volledig op maat gezaagd, laten bezorgen op een locatie die voor jou praktisch is. Wil je eerst meer informatie of heb je advies nodig over de beschikbare kleuren en soorten spaanplaat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag.

Bestel jouw variant van spaanplaat op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel spaanplaat op maat!