De beschikbare diktes van board

De beschikbare diktes board zijn beperkt. Board is namelijk een materiaal dat komt in een relatief standaard dikte. Wel zijn er ook diverse uitvoeringen om een keuze uit te kunnen maken wanneer je aan de slag wilt met board. Bij OPMAATZAGEN.nl kun je diverse soorten en maten board kopen. Daarnaast zijn er verschillende kleuren board beschikbaar. Natuurlijk kunnen wij het plaatmateriaal voor je op maat zagen, zodat jij er direct mee aan de slag kunt. Weet je niet goed welke van de twee beschikbare diktes board voor jou de beste keuze is? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen je, op basis van jouw project, adviseren bij het maken van je keuze.

Welke beschikbare diktes board zijn er?

Zoals we hebben aangegeven is de keuze niet heel veelzijdig wanneer het gaat om de beschikbare diktes board. Het plaatmateriaal is relatief standaard als het om de dikte gaat. Dit is ook te zien aan het minimale verschil tussen de twee beschikbare diktes board.

De diktes van board zijn afhankelijk van de soort board:

  • Hardboard is 3 millimeter dik
  • Lakboard is 3 millimeter dik
  • Zachtboard kan van 8 millimeter tot en met 30 millimeter dik zijn

Diverse soorten board kopen

Je kunt bij OPMAATZAGEN.nl niet alleen verschillende beschikbare diktes board kopen, maar je kunt natuurlijk ook diverse varianten van het plaatmateriaal kopen. Binnen ons online assortiment vind je de meest uiteenlopende soorten plaatmateriaal. Wil je met board aan de slag? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor hardboard of zachtboard. Voor de hardboard en zachtboard platen geldt dat wij de platen voor je op maat kunnen zagen. Dit geldt ook voor de andere variant binnen ons assortiment, namelijk lakboard. Dan heb je ook nog de keuze uit meerdere kleuren. Je kunt op de eerste plaats kiezen voor bruin board, maar daarnaast is de kleur wit ook beschikbaar binnen ons assortiment. Je kunt de gewenste variant in de juiste beschikbare dikte bestellen bij ons. Binnen het bestelproces geef je de gewenste afmetingen aan ons door en wij zagen alles voor je op maat. Makkelijker wordt het eigenlijk niet.

De beschikbare diktes van board vallen allemaal onder de vezelplaten

De beschikbare diktes board die bij ons te bestellen zijn hebben geen invloed op het materiaal zelf. Board is een vezelplaat. Dit betekent dat de platen bestaan uit samengeperste houtvezels. Dit geldt voor alle beschikbare diktes board. Tijdens het productieproces worden de houtvezels nat gemaakt en vervolgens samengeperst. Zo wordt er uiteindelijk een plaat gemaakt. Door het proces van het samenpersen wordt er geen lijm aan het product toegevoegd. Wel wordt het productieproces aangepast op de dikte van de plaat. Board platen zijn dus in alle gevallen 100 procent vezelplaten. Meerdere soorten plaatmateriaal vallen onder de vezelplaten, waaronder ook het populaire MDF. Vezelplaten staan vooral bekend om de goede bewerkbaarheid.

Board is uitsluitend bedoeld voor binnenshuis gebruik

Je kunt voor de meest verschillende projecten aan de slag met board. Het is een uitstekend materiaal dat zich makkelijk laat bewerken. Iets waar je wel rekening mee moet houden is dat je board alleen binnen kunt gebruiken, in droge ruimtes. Board platen zijn vezelplaten. Zoals gezegd bestaan deze uit houtvezels die worden samengeperst. Dit zorgt voor een sterk geheel, maar deze kracht gaat verloren wanneer het plaatmateriaal in aanraking komt met water of vocht. Gebruik je de board platen onbehandeld in de buitenlucht of in een vochtige ruimte binnenshuis? Dan verliezen de vezelplaten snel aan kwaliteit.

Waar wordt board voor gebruikt?

Board kan worden gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Hardboard wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor onder meer wandafdichtingen en afdekkingen. Het is dan ook zo dat hardboard vanzelfsprekend harder en sterker is dan zachtboard. Hierdoor is hardboard een uitstekende keuze wanneer je aan de slag wilt met een harder plaatmateriaal van goede kwaliteit. Je kunt het ook bijvoorbeeld gebruiken voor een achterwand in een kast. In andere gevallen is het juist verstandig om te kiezen voor zachtboard, zoals voor het maken van een goede ondervloer. Steeds meer mensen kiezen voor zachtboard platen voor het realiseren van een ondervloer, zeker in flats. Dit heeft alles te maken met de uitstekende isolerende werking van zachtboard platen.

Board is een 100 procent natuurlijk product

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol. We besteden meer aandacht aan duurzaam werken en aan het maken van aarde- en milieubewuste keuzes. Als je zoekt naar een plaatmateriaal dat goed bij dit idee past, dan is board ook een goede keuze. Board is namelijk een 100 procent natuurlijk product. Tijdens het productieproces worden er geen schadelijke stoffen toegevoegd aan het materiaal. Ook de houtvezels die worden gebruikt voor de productie van board zijn verantwoord. Dit betekent dat board van het welbekende FSC keurmerk is voorzien. Het is een duurzaam en natuurlijk materiaal om verantwoord en bewust mee aan de slag te gaan.

Maak een keuze uit de beschikbare diktes board

Wil jij board kopen om aan een leuke klus te starten? Dan bestel je jouw board platen natuurlijk bij OPMAATZAGEN.nl. Maak online een keuze uit de beschikbare diktes board en plaats je bestelling. Wij zorgen ervoor dat de platen op maat gezaagd worden voor je, en dat het op adres word bezorgd. Heb je advies nodig bij het maken van een keuze uit de beschikbare diktes board? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Bestel jouw board in verschillende diktes op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel board op maat!