De beschikbare diktes van betonplex

Er zijn meerdere beschikbare diktes betonplex om mee aan de slag te gaan. Daarnaast zijn er ook verschillende standaard afmetingen van het plaatmateriaal beschikbaar. De standaard afmetingen bij OPMAATZAGEN.nl zijn 250 x 125 centimeter en 305 x 153 centimeter. Natuurlijk zagen wij de platen voor je op maat als dat nodig is. Je kunt een keuze maken uit de verschillende varianten en de beschikbare diktes betonplex. Vervolgens ga je het bestelproces in, waar je eenvoudig aan kunt geven welke afmetingen jij nodig hebt. Wij zagen de platen voor je op maat en bezorgen je bestelling op het gewenste adres. Afhalen bij onze zagerij in Veenendaal is ook mogelijk. Weet je niet zeker wat voor jou de beste keuze is uit de beschikbare diktes betonplex? Dan kun je ons altijd contacteren voor een persoonlijk advies.

Bekijk ons assortiment van Betonplex

Welke beschikbare diktes betonplex zijn er?

Plaatmateriaal is beschikbaar in de meest uiteenlopende diktes. Het ene plaatmateriaal is in veel diktematen te bestellen, terwijl de keuze bij ander plaatmateriaal meer beperkt is. Wanneer je met betonplex aan de slag wilt, dan heb je de keuze uit vijf verschillende beschikbare diktes betonplex. Je kunt kiezen voor zeer dun, maar ook voor dikkere platen.

De beschikbare diktes van betonplex bij OPMAATZAGEN.nl zijn:

  • 4 millimeter
  • 9 millimeter
  • 12 millimeter
  • 15 millimeter
  • 18 millimeter

Verschillende soorten betonplex platen

Natuurlijk zijn er niet alleen verschillende beschikbare diktes betonplex platen. Je hebt ook de keuze uit meerdere soorten. Zo zijn er bijvoorbeeld vier varianten van Betonplex Berken, namelijk lichtbruin, donkerbruin, zwart en wit. Daarnaast is er ook Betonplex Hardhout en je kunt daarnaast ook kiezen voor Betonplex Antislip. Doordat er zo veel variatie te vinden is binnen het assortiment betonplex platen kun je eigenlijk altijd een variant vinden die perfect past bij jouw specifieke project. Kies de juiste soort betonplex en maak een keuze uit de verschillende beschikbare diktes betonplex. Bestel vervolgens online, waarbij je aangeeft welk formaat je nodig hebt. Wij zagen de platen op maat voor je, zodat jij geen tijd kwijt bent aan het zaagwerk.
 

Bekijk ons assortiment van Betonplex

Wat kun je allemaal maken van betonplex?

Je kunt werkelijk van alles maken van betonplex. Voor het storten van beton wordt gebruik gemaakt van een bekisting van betonplex. Dit heeft een belangrijke reden. Het is namelijk zo dat cement niet aan betonplex kan hechten. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat betonplex bijzonder sterk is, waardoor het materiaal onder de zware belasting van beton niet gaat buigen. Er zijn nog veel andere toepassingen voor betonplex. Zo kun je met betonplex bijvoorbeeld ook een hondenhok, een trailer of een aanhangwagen maken. Door de hoogwaardige eigenschappen van betonplex wordt het plaatmateriaal ook vaak gebruikt voor wandbekleding in bedrijfswagens en als vloerbekleding. Je kunt dus alle kanten op met betonplex, zeker ook omdat er meerdere beschikbare diktes betonplex te koop zijn.

Waarom is betonplex vaak de juiste keuze?

Betonplex is voor veel projecten de juiste keuze, omdat dit plaatmateriaal veel interessante voordelen te bieden heeft. De platen zijn bijvoorbeeld watervast verlijmd, waardoor je kunt rekenen op een optimale kracht van de platen én versterkte vochtwerende eigenschappen. Daarnaast kennen de platen een specifieke afwerking. Deze zijn namelijk afgewerkt met een epoxy toplaag, ofwel een fenolharscoating. Hierdoor zijn de platen nóg sterker en zijn zij goed waterdicht. Deze specifieke afwerking zorgt er ook voor dat de platen zowel krasvast als slagvast zijn. Kortom, het is niet vreemd dat de betonplex platen erg populair zijn. Wanneer je ermee aan de slag gaat, kun je van eindeloos veel voordelen profiteren.

Behandeling van betonplex platen is niet altijd noodzakelijk

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hebben de betonplex platen al een specifieke afwerking. Deze afwerking, met een epoxy toplaag, zorgt ervoor dat de platen al van de beste kwaliteit zijn. Zij zijn niet alleen sterk, maar ook waterdicht. Dit betekent dat betonplex platen, in tegenstelling tot veel andere soorten plaatmateriaal, toplagen heeft die niet extra hoeven te worden behandeld. Wil je een mooie balkonvloer maken? Dan kun je direct met de betonplex platen aan de slag. Je hoeft deze niet eerst te behandelen voor gebruik in de buitenlucht, maar het kan natuurlijk wel. In sommige gevallen is een minimale behandeling noodzakelijk. Hier komen wij nog op terug. Vanzelfsprekend is de balkonvloer hier slechts een voorbeeld. Behandeling van betonplex is in verreweg de meeste gevallen niet noodzakelijk.

Wanneer is behandeling dan wel nodig?

Je kunt een keuze maken uit de verschillende beschikbare diktes betonplex voor het maken van diverse buitenprojecten als een balkonvloer, om bij ons eerdere voorbeeld te blijven. In de basis zijn de platen hier goed geschikt voor, maar het is wel mogelijk dat er vocht in de platen trekt. De toplagen zijn namelijk vochtbestendig, maar de kopse kanten nog niet. Bij de kopse kanten zie je de multiplex kern nog zitten en daar kan vocht naar binnen dringen. Je kunt dit voorkomen door de kopse kanten te behandelen met een randsealer. Vervolgens kun je de kopse kanten nog aflakken in de gewenste kleur voor een strak uiterlijk.

Bestel één van de beschikbare diktes betonplex

Je kunt bij OPMAATZAGEN.nl betonplex in verschillende diktes kopen. Natuurlijk kun je ook meerdere beschikbare diktes betonplex bestellen wanneer dit nodig is voor jouw project. Wij hebben verschillende soorten betonplex platen binnen ons assortiment, waardoor wij je altijd kunnen leveren wat jij nodig hebt. Je kunt makkelijk aan ons doorgeven welk formaat de platen moeten hebben. Wij kunnen de betonplex platen dan voor je op maat zagen. Dit hoort bij onze uitgebreide service. Als je bestelling helemaal klaar is, dan lever we deze bij je adres af. Kies de specifieke plaat die je nodig hebt en selecteer de juiste dikte uit de beschikbare diktes betonplex. Vervolgens kun je direct bestellen. Wil je meer informatie of heb je advies nodig? Neem dan contact met ons op.

Bestel jouw betonplex in verschillende diktes op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel Betonplex op maat!